reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Najlepiej to testy ciazowe robić 14 dni po spodziewanym terminie@ wcześniej robione testu mogą A nie muszę wychodzić pozytywnie. Co do testowania nie ma co się spieszyć.

Wlasnie tez to ostatnio wyczytalam I sie zastanawialam nad tym. Ja jutro mam miec @ I tak sie zastanawiam co bedzie. Poki co pelno sluzu.

reklama
No i sie spiełam z tym moim chłopem.. i teraz bede udawac twardą i sie nie odzywac.. ciekawe czy przyjedzie jutro.. bo dzisiaj to przy ognisku siedzi.. [emoji35]

Pierwsze słyszę ze przy regularnych cyklach trwających ok 28-30 dni test robi się po 14 dniach od spóźnienia . Jeszcze jak się czuje owu bądź ma się potwierdzona to można wykonać przed okresem ale minimum po 12 dniach od owu.

A co jeśli zrobisz 12 dni po owulacji wyjdzie pozytyw A parę dni później dostaniesz miesiączki i okaże się ciaza biochemiczna? Wtedy będzie płacz smutek nerwy A można sobie tego zaoszczędzić nie robieniem testów przed terminem @. Szczerze mówiąc podziwiam was po takich przeżyciach że robicie testy przed terminem @ ja bym nie miała odwagi. Już raczej bym nie chciała się dowiedzieć że poronilam lub że ciaza biochemiczna.

Ja robiłam w dniu spodziewanej @ i wyszedł pozytyw.
Cycki mnie bolą bardzo i jajnik kłuję lewy co jakiś czas. Chciałabym żeby lekarz mi już potwierdził ciąże.

reklama
A co jeśli zrobisz 12 dni po owulacji wyjdzie pozytyw A parę dni później dostaniesz miesiączki i okaże się ciaza biochemiczna? Wtedy będzie płacz smutek nerwy A można sobie tego zaoszczędzić nie robieniem testów przed terminem @. Szczerze mówiąc podziwiam was po takich przeżyciach że robicie testy przed terminem @ ja bym nie miała odwagi. Już raczej bym nie chciała się dowiedzieć że poronilam lub że ciaza biochemiczna.
Niby tak ale z drugiej strony łatwiej wyłapać nieprawidłowości. Ja np. Nie byłabym w stanie czekać jeszcze 14 dni po spodziewanym terminie @

Do góry