reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

No i znow pytam :)
Zrobilam z ciekawosci.. tak w sumie zeby zobaczyc ze nie pojawi sie zupelnie nic, okres powinnam dostac najpozniej w poniedzialek.. wiec po owulacji nie powinno byc sladu tym bardziej ze jestem na 99% pewna ze mialam ją 1.5 tygodnia temu wg dobrze znanego mi bolu brzucha.. na tescie owulacyjnym wyszedl jednak cien.. i teraz pytanie.. czy wy poza owulacja tez mialyscie cien czy zupelnie nic? Oczywiscie bede robic po okresie codziennie testy i bede miala wtedy poglad czy cos sie zmienia i czy pokrywa sie z moimi obserwacjami organizmu.. ;) ale ciekawosc zzera juz teraz ;)Zobacz załącznik 965868
Jeśli jesteś pewna że miałaś owulacje to kreski testowej nie powinno być wogule. Zrób jeszcze jutro i zobacz czy kreska będzie jaśniejsza niż dzisiaj czy ciemniejsze albo czy jej już wogule jutro nie będzie.

reklama
Cien to negatywny w przypadku owulkow. Warto robic codziennie bo ten cien z czasem ciemnieje (im blizej owu).
Zgadza się u mnie było tak w tym cyklu
1556212398166.jpg

No i przytulasy były 13 dc

No i o to mi chodzi :) bo jednak ciazowe są albo a albo b i nic pomiedzy.. a jak jest cien to najprawdopodobniej pozytywny i po paru dniach wyjdzie mocniejsza kreska.. a tutaj troche inaczej.. to mnie wyjasnilyscie teraz :) czyli owu jest jak jest mocna krecha.. a jak jest cien to nie ma :)

Dokładnie aby test owu uznać za pozytywny to kreska testowa musi być tego samego koloru co kreska kontrolna lub testowa musi być ciemniejsze od kreski kontrolnej. Jeśli kreska testowa od kreski kontrolnej jest jaśniejsza należy test owu uznać za negatyw. I od testu pozytywnego owulacja się odbędzie od 24-36 godzin.

Dokładnie aby test owu uznać za pozytywny to kreska testowa musi być tego samego koloru co kreska kontrolna lub testowa musi być ciemniejsze od kreski kontrolnej. Jeśli kreska testowa od kreski kontrolnej jest jaśniejsza należy test owu uznać za negatyw. I od testu pozytywnego owulacja się odbędzie od 24-36 godzin.

Dlatego ja mimo robienia testów nie bardzo jakoś im ufam bo przy poprzedniej owulacji potwierdzonej monitoringiem test wyszedł mi wg tego co piszecie negatywny :D i bądź tu mądra:D

No zobaczymy co mi bedzie wychodzic.. najpierw niech przyjdzie @.. a potem codziennie az do kolejnej @ bede testowac.. z samej ciekawosci co wyjdzie i czy pokryje sie z moimi obserwacjami.. a ze organizm chyna znam bo jakis czas temu jak bylam u gin powiedzialam przy badaniu ze malo przyjemnie bo chyba mam owulacje (cholernie bolal mnie brzuch) to na usg pani doktor mi potwierdzila ze są 2! pęcherzyki i wszystko sie zgadza.. zalowalal ze na tamta chwile nie mialam partnera bo zawsze marzylam o bliznietach [emoji23][emoji23]

Dlatego ja mimo robienia testów nie bardzo jakoś im ufam bo przy poprzedniej owulacji potwierdzonej monitoringiem test wyszedł mi wg tego co piszecie negatywny :D i bądź tu mądra:D
Dokładnie. Ja robiłam ponad rok temu przez 6 cykli i tylko w 1 cyklu wyszedł mi pozytywny test owu ale nic z tego nie wyszło. I chciałam teraz robić po @ Ale nie pojawiła się. Jutro testuje chociaż wiem że w 36dc może test wyjść negatywny. Ale jak nie zrobię to nie będę wiedziała.

reklama
Do góry