reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Mam pytanie co sądzicie czysto teoretycznie- pracuje w branży motoryzacyjnej- w salonie samochodowym znanej marki. W miejscu mojej pracy nie ma klimatyzacji. Budynek jest przeszklony i latem temperatura dobiega wewnątrz do 32 stopni. Mamy jedynie na biurkach wiatraki które pomagają "przeżyć". W pierwszej ciąży miałam wysokie ciśnienie i źle znosiłam upały. Nie chciałabym od razu po zajściu w ciążę rezygnować z pracy, bo praca jest fajna i bardzo ją lubię, ale przeraża mnie myśl o pracy w takiej temperaturze w ciąży. Dodam że już teraz mimo że nie ma upałów, temperatura jest na poziomie 26 stopni.
Jak sądzicie czy powinnam się trochę przemęczyć, czy raczej uderzać do gin ( oczywiście jak już zajdę :p ) po zwolnienie w miarę szybko?

reklama
Ja tez bym poszla na zwolnienie.. w koncu ciaza sama w sobie jest obciazeniem dla organizmu.. przechodzilam w lato ciazy 2 razy (rodzilam w pazdzierniku i wrzesniu) i wiem jak jest ciezko w tym okresie choc osobiscie latem czuje sie jak ryba w wodzie ;)

A ja mam pytanie.. czy wy przy staraniach lykacie jakies witaminy czy sam kwas foliowy? Bo ja w sumie lykam tylko kwas.. ale tak mysle czy ogolnie organizmu nie wspomoc witaminami.. jak jest u Was?

Ja biorę kwas foliowy z witaminą d3 i witaminą b12 oraz witaminy od A do Z i w nich znajduje się wit A Wit B 1 2 6 i 12 kwas foliowy Wit C Wit d3 Wit k1 Wit e magnez chrom selen cynk luteina fosfor wapń

Ja tez bym poszla na zwolnienie.. w koncu ciaza sama w sobie jest obciazeniem dla organizmu.. przechodzilam w lato ciazy 2 razy (rodzilam w pazdzierniku i wrzesniu) i wiem jak jest ciezko w tym okresie choc osobiscie latem czuje sie jak ryba w wodzie ;)

A ja mam pytanie.. czy wy przy staraniach lykacie jakies witaminy czy sam kwas foliowy? Bo ja w sumie lykam tylko kwas.. ale tak mysle czy ogolnie organizmu nie wspomoc witaminami.. jak jest u Was?
Ja narazie kwas foliowy tylko, a jak już się uda to zobaczę co moja gin powie. Pamiętam że w poprzedniej ciąży kazała mi łykać Femibion.

Moj tez chcial przyjechac.. ale jak widzialam ile czasu jechal tam.. i jaki byl zmeczony.. to i tak by pozytku nie bylo bo wyjechalby w piatek po pracy w sobote rano na miejscu.. a w niedziele popoludniu musialby jechac zeby znow niewyspany i zmeczony w poniedzialek o 7 wchodzic na dzwig.. wiec postanowilismy ze to ja polece do niego w polowie jego pobytu.. i latwiej bedzie zniesc druga polowe do konca maja :) a przy okazji moj pobyt zbiega sie z dniami plodnymi.. wiec oby oby :)

To trzymam kciuki żeby się udało

Ja biorę ovarin po którym wariują jajniki i jest piękna owu oraz metylowany kwas foliowy

Mam pytanie co sądzicie czysto teoretycznie- pracuje w branży motoryzacyjnej- w salonie samochodowym znanej marki. W miejscu mojej pracy nie ma klimatyzacji. Budynek jest przeszklony i latem temperatura dobiega wewnątrz do 32 stopni. Mamy jedynie na biurkach wiatraki które pomagają "przeżyć". W pierwszej ciąży miałam wysokie ciśnienie i źle znosiłam upały. Nie chciałabym od razu po zajściu w ciążę rezygnować z pracy, bo praca jest fajna i bardzo ją lubię, ale przeraża mnie myśl o pracy w takiej temperaturze w ciąży. Dodam że już teraz mimo że nie ma upałów, temperatura jest na poziomie 26 stopni.
Jak sądzicie czy powinnam się trochę przemęczyć, czy raczej uderzać do gin ( oczywiście jak już zajdę [emoji14] ) po zwolnienie w miarę szybko?
Myślę że to będzie pierwszy trymestr więc nie będzie tak źle. Ale jak wolisz. No ja jeśli teraz zajde pójdę na l4 od lipca chciałabym doprowadzić grupę chociaż do końca roku szkolnego czyli do wakacji a od września przejął by ich nowy nauczyciel.

reklama
A ja pękłam.. nie wytrzymałam.. bo plamienie takie nijakie w tym cyklu.. no i coz.. czekam wiec na @ ;P moze alpejskie powietrze w srodku maja bedzie sluzylo mnozeniu [emoji23]

Do góry