reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

D
Mam ten sam problem. Z jednej strony starania o ciąże a z drugiej szukanie nowej pracy. To dopiero ciekawostka. [emoji6]I też nei chcę nikogo zawieść. Niestety różnie bywa. Jeden pracodawca zrozumie inny będzie szukał sposobu udowodnienia twojej winy i zwolnienia. Mnie jeszcze ciekawi jak mam szybko zmienić pracę jak mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia i nie wiem czy mój super pracodawca mnie tak od razu puści [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny, jeżeli chodzi o 3 miesięczne wypowiedzenie- zawsze możesz napisać wypowiedzenie za porozumieniem stron i zaproponować krótszy okres. W dzisiejszych czasach większość idzie na ten układ, jednak zawsze też możesz pracę porzucić. Ja jakoś mam takie podejście, że mało kto teraz wymaga świadectwa poprzedniej pracy.

Jeśli chodzi o druga kwestię to aby nie mieć problemów to po prostu do 12tego tygodnia nie zakładać karty ciąży, większość lekarzy to proponuje przy długich staraniach bo nigdy nie wiadomo jak będzie A żeby nie została nie przyjemna pamiątka.

Może troszkę to bezczelne ale już tyle razy mnie oszwabiono w pracy, że nie mam większych skrupułów :p

reklama
Cześć dziewczyny. A mnie przy poniedziałku tak w pracy wk... napisałbym brzydko, ale będą opanowana wkurzyli... Dzisiaj 22dc w piątek testuje. Biorę dupaston więc muszę wiedzieć. Mam nadzieję, że ten cykle to będzie ten [emoji177] objawy czuje jak lewy jajnik pracuje, ból piersi i chyba to wszystko. Nie chcę się nakręcać - wszystkie wiemy inaczej się nie da. Miłego poniedziałku dla Was

Mam ten sam problem. Z jednej strony starania o ciąże a z drugiej szukanie nowej pracy. To dopiero ciekawostka. [emoji6]I też nei chcę nikogo zawieść. Niestety różnie bywa. Jeden pracodawca zrozumie inny będzie szukał sposobu udowodnienia twojej winy i zwolnienia. Mnie jeszcze ciekawi jak mam szybko zmienić pracę jak mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia i nie wiem czy mój super pracodawca mnie tak od razu puści [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

To widzę że nie tylko ja mam dylematy :p Trochę to pocieszające :-)
A dlaczego chcesz zmienić pracę oczywiście jeżeli to nie tajemnica :-) nie lepiej pracować juz tam gdzie wszystko się wie i wszystkich zna? :-)

Cześć dziewczyny. A mnie przy poniedziałku tak w pracy wk... napisałbym brzydko, ale będą opanowana wkurzyli... Dzisiaj 22dc w piątek testuje. Biorę dupaston więc muszę wiedzieć. Mam nadzieję, że ten cykle to będzie ten [emoji177] objawy czuje jak lewy jajnik pracuje, ból piersi i chyba to wszystko. Nie chcę się nakręcać - wszystkie wiemy inaczej się nie da. Miłego poniedziałku dla Was
3mam kciuki :)

U mnie w sobotę ok 11.00 był zastrzyk z Ovitrelle, w niedzielę przytulanki, dziś rano też. No jestem ciekawa co z tego wyniknie, jest to pierwszy cykl z CLO + Ovitrelle + Dupek. Pęcherzyki ładnie urosły (dawka 2x1). USG było b. zadowalające.
Wczoraj byłam na rowerku, mam nadzieje, że nie postąpiłam źle. Troszkę mnie ciągnie w brzuchu, mam jakby małe skurcze, ale bez wyraźnego i dotkliwego bólu. Coś tam wyraźnie się dzieje. Za 3 dni wracam do Dupka.

@Eevee porozumienie stron to dobra sprawa, szczególnie jak sytuacja jest napięta to nie każdy pracodawca chce to ciągnąć jeszcze przez kilka miesięcy. Musisz szczerze pogadać.
Ja mimo starań, zmieniłam pracę w zeszłym roku. Nowe miejsce (szefostwo) wie jakie mam plany, są pod tym względem super nastawieni. Mam nadzieje, że nowe miejsce u Ciebie okaże się tak samo przyjazne jak moje :)

To testujemy tego samego dnia! ja też na dupku

Basia trzymam [emoji110]
Eevee możesz właśnie za porozumieniem stron ja tak zrobiłam 2 poprzedniej pracy i się zgodzili. Teraz pracuje od 1.5 roku mam umowę na czas nieokreślony i jest super. Bardzo lubię moja prace i bardzo długo bilam się z myślami czy chce teraz drugie dziecko.

Dziewczyny boli mnie brzuch jajniki cholera nie wiem. W sobotę było przytulnie wczoraj albo dzis owu. Nie bolało mnie tak nigdy.

To testujemy tego samego dnia! ja też na dupku
A jakie długie masz cykle? Regularne? Ja mam regularne no i właściwie żadnych przeciwwskazań, mam torbiel ok 2cm, ale po dupku ładnie się wchłania. Chciałabym, żeby do września się udało bo potem chyba będę myślała o zmianie pracy

Basia trzymam [emoji110]
Eevee możesz właśnie za porozumieniem stron ja tak zrobiłam 2 poprzedniej pracy i się zgodzili. Teraz pracuje od 1.5 roku mam umowę na czas nieokreślony i jest super. Bardzo lubię moja prace i bardzo długo bilam się z myślami czy chce teraz drugie dziecko.

Dziewczyny boli mnie brzuch jajniki cholera nie wiem. W sobotę było przytulnie wczoraj albo dzis owu. Nie bolało mnie tak nigdy.

Marta co do Twoich jajników też miałam w tym cyklu podobne odczucia niby po owulacji, a bolały jak w trakcie. Zrobiłam sobie test owu i wyszedł pozytywny byłam zła bo się wtedy nie przytulalismy i oczywiście milion myśli.
Ps. Dobrze widziałam, że jesteś z Poznania?

Marta co do Twoich jajników też miałam w tym cyklu podobne odczucia niby po owulacji, a bolały jak w trakcie. Zrobiłam sobie test owu i wyszedł pozytywny byłam zła bo się wtedy nie przytulalismy i oczywiście milion myśli.
Ps. Dobrze widziałam, że jesteś z Poznania?
A my się właśnie przytulalismy w sobotę. Dziś mam śluz właśnie jak na owu i ból jajników może coś z tego być?
Tak jestem z Poznania

reklama
A jakie długie masz cykle? Regularne? Ja mam regularne no i właściwie żadnych przeciwwskazań, mam torbiel ok 2cm, ale po dupku ładnie się wchłania. Chciałabym, żeby do września się udało bo potem chyba będę myślała o zmianie pracy

Cykle mam 28dniowe, regularne bo z dupkiem właśnie i w tym cyklu miałam owulacje 14dc potwierdzona monitoringiem. Przytulalismy się z mężem 3 i 1 dzień przed i jeden dzień po bo w dzień owulacji miałam takie bóle że nie było sensu.

Do góry