reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Wiesz co tak szczerze to Ci coś napisze. Piszą i mówią ze temp się mierzy w pochwie buzi odbycie itp itd. A ja w jednym cyklu o stałej porze mierzyłam i pod pachą i w ustach i temeratury były takie same. Najważniejsze żeby mierzyć o stałej porze po przespanej nocy:) a żeby było fajniej w ostatnim cyklu temp spadła po miesiączce dopiero. A wiadomo ciąży nie było. Chora nie byłam. Wiec właściwie ta temperatura to dla mnie nie jest wiarygodna. A i w ogóle nie pokrywała się ze śluzem.
Rozumiem. Ja nigdy nie mierzylam temp żeby zobaczyć czy owu jest czy nie i dlatego chce sprawdzić od nowego cyklu. Ale najpierw czekam na miesiączke. Ja mam dzisiaj 30dc.

reklama
Mysl3 że tak ja przynajmniej tak robię ale mam elektroniczny.
Dziś mam 32 dc i dopiero dziś wyraźnie wzrosła mi temperatura do 36,45 stopni, a wcześniej ciągle miałam takie 36,08 Max 36,10, myślicie że to ovu. Ja tezbjuz dziś bez dupka
Ja będę dopiero pierwszy raz w życiu mierzyla temp żeby zobaczyć czy owuluje czy nie. Dlatego pytam. Ja też mam elektroniczny. Dzisiaj 30dc i zobaczymy czy @przyjdzie czy się w końcu udało.

Ale już zapas testów owu zrobiłam termometr owu kupiłam i też chcę zacząć zażywać castagnusa. Mój m już bierze też witaminy na nasienie wrazie wu.

Właśnie nastawiam się na objawy, bo w pierwszej ciąży je miałam przed miesiączką. Ciągle siusialam i bolały mnie piersi, miałam dużo śluzu tydzień po owulacji...

Właśnie nastawiam się na objawy, bo w pierwszej ciąży je miałam przed miesiączką. Ciągle siusialam i bolały mnie piersi, miałam dużo śluzu tydzień po owulacji...
Każda ciaza nie jest sobie równa.

Podam Ci przykład mojej siostry. 10 lat temu zaszła w ciążę z pierwszym dzieckiem. Nie miała żadnych objawów miesiaczkowala cały czas A o ciąży dowiedziała się przez przypadek na rutynowej kontroli i była już w 14 bądź 16 tygodniu ciąży.

Prawie półtora roku temu urodziła drugiego syna i od razu jej się okres zatrzymał A testy były negatywne.

Teraz jest w 3 ciąży rodzi w połowie lipca i też od razu zatrzymała się miesiączka miała mieć ciążę bliźniacza ale jedno było poza maciczne A druga się utrzymała prawidłowo.

Każda ciaza nie jest sobie równa.

Podam Ci przykład mojej siostry. 10 lat temu zaszła w ciążę z pierwszym dzieckiem. Nie miała żadnych objawów miesiaczkowala cały czas A o ciąży dowiedziała się przez przypadek na rutynowej kontroli i była już w 14 bądź 16 tygodniu ciąży.

Prawie półtora roku temu urodziła drugiego syna i od razu jej się okres zatrzymał A testy były negatywne.

Teraz jest w 3 ciąży rodzi w połowie lipca i też od razu zatrzymała się miesiączka miała mieć ciążę bliźniacza ale jedno było poza maciczne A druga się utrzymała prawidłowo.
Jest to dla mnie pocieszeniem. Zobaczymy jutro. Może dziś nie mam @, bo w tym miesiącu brałam luteinę i jakoś mi to cykl zaburzyło?

Nie wiem kochana Ale jak ja zazywalam luteine to okres przychodził nawet w trakcie jej zażywania. Jeśli kobieta jest w ciąży A zazywa luteine to luteina nie wywoła okresu A podtrzyma ciążę.

reklama
Do góry