reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja nie chodze na monitoring bo to moj pierwszy cykl staran.. a w poprzednie ciaze zachodzilam doskownie na pstrykniecie palcami.. choc fakt.. bylam duzo mlodsza ;)
Szkoda że nie byłaś na usg zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Bo teraz to możemy gdybac i tylko czekać aż do dnia miesiączki czy przyjdzie czy nie.

reklama
Ale dziś nadrukowałyście [emoji16] dopiero nadrobiłam, bo cały dzień nie miałam czasu tu zajrzeć..

Ja korzystałam od dawna z tej aplikacji mój kalendarzyk i pokazuje mi owulację na 26.05. Z ciekawości pobrałam tą Flo, wprowadziłam daty ostatnich miesiączek z ostatnich 2 lat i tam pokazuje, że owu 24.05. Piszecie też, że testy owulacyjne nie zawsze pokazują. Więc chyba nic tylko iść na żywioł [emoji23]

Ale dziś nadrukowałyście [emoji16] dopiero nadrobiłam, bo cały dzień nie miałam czasu tu zajrzeć..

Ja korzystałam od dawna z tej aplikacji mój kalendarzyk i pokazuje mi owulację na 26.05. Z ciekawości pobrałam tą Flo, wprowadziłam daty ostatnich miesiączek z ostatnich 2 lat i tam pokazuje, że owu 24.05. Piszecie też, że testy owulacyjne nie zawsze pokazują. Więc chyba nic tylko iść na żywioł [emoji23]

mi rozbieżność wyszła w momencie oznaczenia pozytywnego testu owulacyjnego.. moj kalendarzyk oznaczyl test owu jako owulacje tego samego dnia.. a flo jako nastepnego.. czyli poprawnie

Napiszę od początku. W lutym poroniłam,w 9 tygodniu, przyczyny nie znam ☹ w marcu dostałam okres, trwał 10 dni. W kwietniu 10 okres, trwał 10 dni. Po nim pełną parą zaczęliśmy starania o dziecko. 24 owulacja, ból jajnika, czułam to. Znam już swoje ciało. Od 6 dni temperatura 37. Ostatnio bolało mnie podburze, jestem senna i ciągle zmęczona. Jestem wrażliwa na zapachy. Dzwoniłam do ginekologa,w związku z tym bólem brzucha i oznakami. Stwierdził, że zagnieżdża się zarodek i widzimy się 17 maja. Może wcześniej. Za 6 , dni Niby okres. Dziś zrobiłam test. Słaba druga kreska.....
Przepraszam,.że zawracam głowę, ale mam pytanie czy ból brzucha był jak na miesiączke czy zupełnie inny? :)

mi rozbieżność wyszła w momencie oznaczenia pozytywnego testu owulacyjnego.. moj kalendarzyk oznaczyl test owu jako owulacje tego samego dnia.. a flo jako nastepnego.. czyli poprawnie
O widzisz, tylko, że mi Flo pokazuje, że wcześniej [emoji849] coś czuję, że ten cykl będzie tylko na nauczenie się obserwacji [emoji53]

Cześć dziewczyny :) Dołączam się do staraczek :) Trzymam. Kciuki za nas wszystkie! Ja chyba już mam z głowy ten cykl wczoraj w dniu @ dostałam brązowe plamienia takie tylko na papierze i dziś rano test negatywny... Plamienia zostały więc chyba się rozkręca, a tak się staraliśmy :(

O widzisz, tylko, że mi Flo pokazuje, że wcześniej [emoji849] coś czuję, że ten cykl będzie tylko na nauczenie się obserwacji [emoji53]
Mi Flo samo z siebie pokazywalo owulacje chyba na piatek albo sobote.. ale testy wychodzily negatywne.. dopiero w niedziele wieczorem wyszedl pozytywny.. wiec owu przypadla na poniedzialek :)

Cześć dziewczyny :) Dołączam się do staraczek :) Trzymam. Kciuki za nas wszystkie! Ja chyba już mam z głowy ten cykl wczoraj w dniu @ dostałam brązowe plamienia takie tylko na papierze i dziś rano test negatywny... Plamienia zostały więc chyba się rozkręca, a tak się staraliśmy :(
Hej witamy i rozgosc się u nas samo dobre i pomocne duszyczki :)

reklama
Ja teraz patrzę na ciążę z zaskoczenia i rozumie że do 3 ba nawet do 5 miesiąca idzie nie widzieć że jest się w cąży ale aż do samego końca......o_O

Do góry