reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja przy duphastonie nie miałam właśnie wahań nastroju, w ogóle PMS tak jakby go nie było. Czuję, że teraz mam za niska dawkę euthyroxu...
Ja mam dupka pierwszy raz. Bo bałam sie ze przez zdenerwowanie fasolka sie nie przyjmie.. o ile jest. Ale to nie wiem ile bym musiała tego łykać razem z czymś na uspokojenie żeby sama sobie nie zaszkodzić ciągłym huśtawkami nastroju. Zwalam wszystko na hormony... :(

reklama
Cześć! Pierwszy raz na forum od bardzo dawna. W 2013 urodziłam bliźniaczki, po roku starań, i jednorazowym clostilbegyt. Polecam ;)
Z decyzją o trzecim dziecku miotam się od wielu miesięcy. Mam 32 lata, fajnego męża , dwie piękne córy i dwa miziaste koty, czego chcieć więcej?:) Ale jakoś ciągnie..może tym razem bez spiny, na spokojnie. Czas zadbać o swoje zdrowie, o dietę, zrobić badania, zacząć brać kwas foliowy i zrezygnować z alkoholu ;p Coś jeszcze? :) Czas pokaże kiedy zaczniemy działać, ale jestem z wami :)
Ja tak mialam z decyzją o drugim dziecku. Najpierw przez dwa lata usilowałam stłumić instynkt, przez kolejny rok przekonywałam meza do drugiego dziecka i ustalilismy ze za kolejny rok, po komunii syna bedziemy sie starac. Komunia przeszla my sie staramy, i nie wiem czy o 10 urodziny nie zachaczymy[emoji23].
Ja właśnie zaszłam gdy nie mierzyłam temperatury, nie robiłam testów a seksy może były 3-4w miesiącu, nie brałam pod uwagę tego cyklu bo ciągle coś było a tu remont, tu praca i nawet nie myślałam tak o ciąży a tu suprise ;)
Teraz zaczynam też mieć świra ale ten cykl też pójdzie w odstawkę bo mam takiego nerwa na m. Że szok [emoji21]

Świetne te wózki, 6lat temu jak chodziłam w ciąży z synkiem to takiego dużego wyboru nie było, pamiętam że brałam pod uwagę BD Lupo (dopiero co wchodził na rynek) albo tako laret, choć potajemnie marzylam o xlanderze ale wtedy był poza moim zasięgiem finansowym hehe. W końcu kupiliśmy wózek innej nieznanej marki. Do dziś stoi w piwnicy i się kurzy.
Mój m. Zna się z właścicielem bebetto, przez jakiś czas robił całą sieć wodną u nich w nowej hali i prezes obiecał mu wózek hehe, ale to było jakiś czas temu ;)
Dzisiaj też robiłam porządki w schowku i wpadły mi w ręce ciuszki niemowlęce i łezka się w oku zakręciła [emoji17]
Weszłam już w taki etap że już nie przeglądam stron z wozkami,w sklepie nie lecę na dział dla maluszków oglądać i podotukac ciuszki. Weszłam w okres że co ma być to będzie i noc na siłę, jeśli mi się uda zajść i donosić to wtedy poswiruje,teraz za dużo mnie to kosztuje :(

U nas choinka już ubrana, od pon-sob mam teraz popołudniowki więc czasu już nie będzie żeby ubrać razem z synkiem, bo w niedzielę już przygotowania do świąt pełną parą bo i Wigilia u nas.
Ja mierzę bo inaczej nie wiem kiedy mam się okresu spodziewać. Teoretycznie powinny bolec mnie jajniki na owulacje, ale nie zawsze tak jest. A jak sobie nie wyznacze owulacji, to znowu nie wiem kiedy okres bo moge miec 28 dc a moze przyjsc 48 dc.
Ale mnie jajniki bolą [emoji17][emoji17]
A mąż wraca dopiero za 4 dni ... jeśli to się uda to dopiero będzie cud ...
Trzeba wierzyc ze sie uda. Trzymam kciuki zeby owulacja poczekala na męza.

Dobijcie mnie.
Moj R wygonil mnie z łóżka.... Jestem kaszląco smarkającym stworem z czerwonym nosem... Idealnie wpisuje się w święta. Wzięłam gripeks... Tyle na głowie a ja marzę o spaniu. No mic trzeba do pracy ruszać. O tetowaniu mawe nie myślę. Poza objawami grypowymi innych brak [emoji27] trzymajcie kciuki żebym ten dzień przetrwała! Pozdrawiam Was gorąco[emoji8][emoji8]

Ja wózków jeszcze nie oglądam. :)
@Migdalove rób tak jak Ci sumienie podpowiada. To Wasza decyzja bo to Wasze życie. Trzymaj się i życzę pukladania wszystkich spraw jak najszybciej.

Zdrówka komu trzeba.

Clostylbegyt brałam przy córci. I nie wiem czy w styczniu nie iść ponownie do gina(bylam we wrzesniu) choć powiedział, że widzimy się jak zobaczę II kreski ale coś to długo trwa.

Martosia 3mam nadal kciuki. Jeszcze 4dni do @, wszystko się może jeszcE zdarzyć ,[emoji8] pamiętasz jak mi w październiku cień cienia pojawił się dopiero w dzień spodziewanej @? Jeszcze nic nie jest przesadzone
Co do twojego snu padłam [emoji23]nie dość że bliźniaki to jeszcze dwóch chłopców hehe, ale pomyśl, wtedy byłabyś naprawdę królową w domu ;)

Bryy kobitki.
U mnie tez nic. Ani w te ani we wte. Brzuch wzdety. Poliki tez. Bo bez humoru. Ehh

reklama
Do góry