reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
A tego to nie wiem. Byś musiała poczytać na necie napewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Chyba że inne dziewczyny tutaj będą się orientowaly.

No musze się w temacie do edukować, w 1 ciąży brałam napewno falvit wersja mama, przed ciąża kwas foliowy ale nic więcej.
Nie licząc szeregu chemii wspomagające typu luteina, procos ram, clostybegyt prawdopodobnie i takie zastrzyki domiesniowo ( chyba ovitrell) jyz nie pamiętam ale to typowo na ogarnięcie cyklu i zajście.

Moja koleżanka brała te zastrzyki obitrell i udało jej się w w 3 cyklu brania zastrzyku. Starała się o ciążę 5 lat. I ten zastrzyk właśnie jej pomógł.

Mi tabletki. Pomagały na poprawę cyklu i objawienie się pęcherzyków ale dop zastrzyk pomógł skutecznie. Brałam przed południem zastrzyk, wieczorem przytulasy i fasolka była :-) przy czym oczywiście był to cykl monitorowany stąd siedziałam dokładnie kiedy zastrzyk zaaplikowac.
Choć nie ukrywam że marzy mi się niestymulowane, normalne zajście, ewentualnie na jakichś ziołach ale watpie czy u mnie to wgl możliwe :-(

A czemu myślisz że to nie możliwe. Ja jak zacznę castagnusem to napewno tutaj napiszę czy na mnie pozytywnie wpłynął. Jeszcze nadzieja leży w tym.

Mi tabletki. Pomagały na poprawę cyklu i objawienie się pęcherzyków ale dop zastrzyk pomógł skutecznie. Brałam przed południem zastrzyk, wieczorem przytulasy i fasolka była :-) przy czym oczywiście był to cykl monitorowany stąd siedziałam dokładnie kiedy zastrzyk zaaplikowac.
Choć nie ukrywam że marzy mi się niestymulowane, normalne zajście, ewentualnie na jakichś ziołach ale watpie czy u mnie to wgl możliwe :-(
Oby się udało bez wspomagaczy trzymam kciuki

Kwas foliowy jest bardzo ważny, aby brać jeszcze przed zajściem w ciążę. Najlepiej 4 miesiące przed. I z tego co wiem, to będąc w ciąży też się bierze ileś tam miesięcy, nie pamiętam ile, bo mi ginekolog mówiła, ale zapomniałam. Ja biorę witaminę D3 z kwasami omega. + witamina B2, witamina A i witaminę E (witamina e wpływa na płodność.) :) no i kwas foliowy.

reklama
Kwas foliowy jest bardzo ważny, aby brać jeszcze przed zajściem w ciążę. Najlepiej 4 miesiące przed. I z tego co wiem, to będąc w ciąży też się bierze ileś tam miesięcy, nie pamiętam ile, bo mi ginekolog mówiła, ale zapomniałam. Ja biorę witaminę D3 z kwasami omega. + witamina B2, witamina A i witaminę E (witamina e wpływa na płodność.) :) no i kwas foliowy.
W ciąży się bierze kwas foliowy do 12-13tc

Do góry