reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Dziewczyny z tego co ja się uczyłam to wam się owulacja opóźnia. Bo ona występuje zawsze 14dni przed miesiączka. Wiec jeśli wan się okres przesuwa to znacZy, ze owulacja musiała się przesunąć. Moim zdaniem musialybyscke bardziej poobserwować swoje ciało. Ja to zaczęłam robić od zeszłych wakacji i przy cyklach od 28-33dni miesiączka zawsze była 14dni po owulacji.

reklama
Ja też różne wersje od lekarzy słyszałam dopiero tu w DE lekarz powiedział że najważniejsze hormony się robi ze śliny A nie z krwi bo wychodzą wiarygodniejsze. I też tak mi zrobił. Na połowę badań pobrał mi krew A na druga połowę dostałam coś takiego białego do zucia dzień przed badaniem bez smaku. Miałam to zuc 3-4 minuty zacząć o 23.00 i następnego dnia rano na 8.10 miałam to oddać do labo i pobrali mi krew po zażyciu dwuch tabletek kortyzolu. Pierwszy raz Endo robił mi badanie hormonów ze śliny byłam w szoku.

Dziewczyny z tego co ja się uczyłam to wam się owulacja opóźnia. Bo ona występuje zawsze 14dni przed miesiączka. Wiec jeśli wan się okres przesuwa to znacZy, ze owulacja musiała się przesunąć. Moim zdaniem musialybyscke bardziej poobserwować swoje ciało. Ja to zaczęłam robić od zeszłych wakacji i przy cyklach od 28-33dni miesiączka zawsze była 14dni po owulacji.
Ja żeby się upewnić czy mam owulacje będę prosiła swojego gina aby zrobił mi monitoring owulacji bo to będzie pewne. Mam nadzieję że tu mi tego nie odmowia tak jak w Polsce bo po mimo 3 razy poronilam i nie umiem zajść w ciążę po 3 poronieniu to stwierdzili w Polsce że nie ma do tego żadnych podstaw by robić monitoring i HSG

Ja chodzę prywatnie do lekarza bo jak na NFZ chodziłam to mieli stare maszynki i powiedzieli ze nic złego nie widzą. Badań tez nie trzeba bo młoda jestem i napewno wszystko ze mną jest ok.
Wszystko co chce to mi powie wytłumaczy i razem rozmawiamy co i jak robimy i kiedy najlepiej. A co do ceny jak w reklamie jestem w stanie ją zaakceptować. Badania z monitoringiem 1 wizyta 50 zł wiec nie jest tak źle moim zdaniem

Dzięki [emoji6]Panuje tutaj ciepła atmosfera [emoji7]
Tak, byłam u niego pierwszy raz. Zbadał mnie, wypadło, że byłam tuż przed owulacja. Powiedział że wszystko wygląda bardzo ładnie i w ciągu 24h powinna nastąpić owulacja. Niestety partner się zestresowal i nic z tego nie wyszło [emoji17]
Podpowiecie mi kiedy najlepiej zrobić badania z krwi, tarczyca, prolaktyna, w którym dniu cyklu?
Chciałabym jeszcze raz udać się do lekarza z wynikami badań może coś mi podpowie.
Mam cykle 31 dni, okres wypada mi 06.05 Owulacje miałam 23.04
Mogę poradzić tylko aby zrobić badania w czasie @ tak mi Endo w Polsce kazał robić. Badania które mi robił to prolaktyna TSH ft3 ft4 testosteron kortyzol progesteron lh fsh estradiol cukier na czczo i po obciążeniu godzinnym i dwu godzinnym lub tylko dwu godzinnym. Też dużo znajdziesz i formacji na Internecie o badaniach które warto zrobić przy staraniach o dziecko i o badaniach które są odpowiedzialne za utrzymanie ciąży tak na wszelki wypadek gdy już się uda żeby nie stracić.

Ja chodzę prywatnie do lekarza bo jak na NFZ chodziłam to mieli stare maszynki i powiedzieli ze nic złego nie widzą. Badań tez nie trzeba bo młoda jestem i napewno wszystko ze mną jest ok.
Wszystko co chce to mi powie wytłumaczy i razem rozmawiamy co i jak robimy i kiedy najlepiej. A co do ceny jak w reklamie jestem w stanie ją zaakceptować. Badania z monitoringiem 1 wizyta 50 zł wiec nie jest tak źle moim zdaniem
A no tak. Prywatnie to prywatnie lepsza opieka. Ja mam 25 lat A od 8 lat mam problem z hormonami nieregularne miesiączki 3 poronienia A lekarze mówili że wszystko ok i nie ma przeciwwskazań abym mogła zajść w ciążę. Żaden gin nie dał mi nic na wyregulowanie miesiączek. Mam nadzieję że teraz się lepiej mną zajmą. Dałam sobie czas do końca roku ewentualnie do marca 2020 roku. Mam nadzieję że do tego czasu uda mi się zafasolkowac i utrzymać ciążę bez wielkich komplikacji.

Z tego co piszecie to wychodzi na to, że ja badania zrobiłam w nieodpowiednim czasie. Mi ginekolog absolutnie nic nie powiedział, kiedy mam wykonać badania. Zrobiłam 2 tygodnie przed miesiączką

A no tak. Prywatnie to prywatnie lepsza opieka. Ja mam 25 lat A od 8 lat mam problem z hormonami nieregularne miesiączki 3 poronienia A lekarze mówili że wszystko ok i nie ma przeciwwskazań abym mogła zajść w ciążę. Żaden gin nie dał mi nic na wyregulowanie miesiączek. Mam nadzieję że teraz się lepiej mną zajmą. Dałam sobie czas do końca roku ewentualnie do marca 2020 roku. Mam nadzieję że do tego czasu uda mi się zafasolkowac i utrzymać ciążę bez wielkich komplikacji.
Ja z mężem fikolkujemy z walsnych wyliczen sami od 2 lat od 8 lat wzpolzyjemy bez zabezpieczenia. Fasolki jak nie było tak nie ma a lekarz NFZ problemu nie widzi. Wiec trzeba było zmienić lekarza z konieczności

Ja różnie robiłam. Ja miałam badania w czasie miesiączki robione tylko wtedy kiedy lekarz kładł mnie do szpitala na oddział A tak to miałam robione w różne dni cyklu. Tylko te badania które były wysyłane to musiałam robić 2 tygodnie przed wizytą. Nie wiem od czego to zależy.

reklama
Do góry