reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Balbinka jaka stara baba? No proszu ja Ciebie [emoji16] nie lekaj się, ja mam więcej a będę się starać kolejny raz. Kobiety i później jeszcze rodzą. Zresztą nie wszystko przewidzisz ja synka urodziłam w wieku 27 lat, nie tylko dlatego że długo szły starania ale też dlatego że późno się związałam z odpowiednim mężczyzna ( wcześniej trafialam na samych takich co bym sobie z nimi nawet chomika nie kupiła a co dopiero [emoji64]!!).

MisiaJasia miło słyszeć że po dolkach masz górki i to jakie górki się zapowiadają Alpy!! Zazdraszczam [emoji7]
Ja pierwszą córeczkę urodziłam mając 28 lat, a mama mnie mając 18 lat. Fajnie mieć młodych rodziców, ale to się też wiązało z tym że potem rodzice szkoły kończyli mając już dzieci. Ja z drugim dzieckiem chciałam jeszcze poczekać, ale mąż mnie namawiał że czas leci i robimy się coraz starsi- ja w tym roku 31, mąż 33.
Plusem jest to że mamy choć trochę życie poukładane- szkoły pokończone, dobre prace i swój domek. A pamiętam z dzieciństwa że nie zawsze było kolorowo, bo rodzice się wszystkiego dorabiali.

Każdy wiek jest dobry- ważne żeby dziecku dużo miłości zapewnić :D

reklama
Każdy wiek jest dobry- ważne żeby dziecku dużo miłości zapewnić :D

Amen! Jak ja zaszlam w pierwsza ciaze to mowili mi ze w glowie sie poprzewracalo.. ze zycie sobie marnuje itd.. dzis te same osoby po raz pierwszy zmieniaja pieluchy i narzekaja na zmeczenie bo wiek.. a ja mam dwoch malych mezczyzn ktorzy sa moimi przyjaciolmi.. razem podrozujemy, pomagaja mi w domu i przynosza sniadanie do lozka.. smaza jajecznice czy kielbaski, ugotuja budyn, zaparzą herbate.. cos cudownego :) wierze ze i przy maluszku jak juz sie pojawi beda dzielnie pomagac, szczegolnie pierworodny ktory uwielbia male dzieci i w gosciach chetniej opiekuje sie niemowlakami i maluszkami niz idzie bawic do rowiesnikow :)

Zgadzam się każdy wiek jest dobry jeśli się kocha dziecko, i każdy wiek ma swoje plusy i minusy. Chętnie bym urodziła wcześniej ok dwudziestu lat wtedy też napewno miałabym dużo więcej dzieci, ale też i nie miałam odp partnera. Z kolei obecny wiek daje mi właśnie większą stabilizację. Rozbraja mnie tylko gdy ludzie twierdzą że po 30 to już za stara na dziecko, bo nie zdąży wychować itp blabla, bo to tak jakby nagle człowiek miał 30tke zestarzal się 40 i kaplica, a przecież pełno jest ludzi żyjących do 80,90 lat w zdrowiu :-) oczywiście wiem że są różne sytuacje, może być młoda mama i nie zdąży dziecka wychować bo ja tramwaj przejedzie. Poprostu ja uważam że z każdą "dycha" coś zyskuje i wiele mogę, dużo zależy ode mnie.

Co do autyzm to właśnie tak teorie są różne, nauka sobie życie sobie. Moja siostra urodziła synka w wieku niecałych 21 lat jest autysta. Nie ma reguły.

A swoją drogą taki narod:
Urodzisz młodo - oj za wcześnie
Rodzisz pozniej- oj trza było wczesniej
Masz 1 dziecko - to kiedy 2
Masz 2 synów - to kiedy corka
Urodzisz 3 córkę - to 4 do pary żeby bylo
Masz więcej jak 3 dzieci - no w głowie się przewraca
Więcej jak 5 - króliki, patola, ewentualne "pińcet plus"....

Nie dogodzisz, więc ważne żeby każda żyła że sobą w zgodzie i się spełniała :-)

Zgadzam się. Moja mama urodziła ostatnie dziecko mając 35 lat mój ojciec wtedy miał 43 lata. Mój najmłodszy brat ma 13 lat jest zdrowym żywym dzieckiem. Nie ma reguły na to w jakim wieku dziecko urodzi się chore A w jakim wieku urodzi się zdrowe.

Moj do mnie ma 1000km wiec weendowe zjazdy odpadaja.. tym bardziej ze jechal na wlasna reke a nie w grupie.. ale w polowie maja ja lece do Niego.. a od czerwca mam nadzieje ze zalatwi Berlin i wtedy bedziemy sie widziec co weekend.. oby!

Mój ma 1300 km i może by jeździł na weekendy ale to dopiero męczące by było. Tak przyjeżdża na tydzień po 3 tyg

reklama
Mój ma 1300 km i może by jeździł na weekendy ale to dopiero męczące by było. Tak przyjeżdża na tydzień po 3 tyg
Moj tez chcial przyjechac.. ale jak widzialam ile czasu jechal tam.. i jaki byl zmeczony.. to i tak by pozytku nie bylo bo wyjechalby w piatek po pracy w sobote rano na miejscu.. a w niedziele popoludniu musialby jechac zeby znow niewyspany i zmeczony w poniedzialek o 7 wchodzic na dzwig.. wiec postanowilismy ze to ja polece do niego w polowie jego pobytu.. i latwiej bedzie zniesc druga polowe do konca maja :) a przy okazji moj pobyt zbiega sie z dniami plodnymi.. wiec oby oby :)

Do góry