reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Rok 2019, wiek XXI... Serio jest ktoś, kto wierzy, ze nagłe rzucenie palenia w ciąży może zaszkodzić dziecku? "prześlicznie" wygląda mamuśka z brzuszkiem pod nosem i kiepem w zębach. Tfu! Nie dosc, ze truje siebie, przynosi smród do szpitalnej sali, bo wychodzi na dyma, to co najwazniejsze KRZYWDZI WŁASNE DZIECKO. Palenie w ciąży jest szkodliwe! Na kazdym jej etapie. Piszecie, ze nie mozna oceniać i osadzac, bo nie wiadomo jak kto zyje i ile się stara. Tym bardziej! Jeśli jest sie w stanie zrobić wiele wyrzeczeń dla upragnionej ciąży, to mózg powinien podyktować też rzucenie palenia.

BOŻE A CZY KTOKOLWIEK NAPISAŁ ŻE PALENIE JEST ZDROWE ALBO NIE SZKODZI ????? Ja nic takiego nie przeczytałam na tym wątku
a to czy ktoś rzuci czy będzie palił dalej to decyzja indywidualna każdej z palących. I nie nie nam to oceniać.

Mam to samo [emoji1787][emoji1787] może z tym że już umiem zauważyć kiedy jest nisko a kiedy wysoko. [emoji16] Ale cała reszta to magia
Ostatnio swojego prosilam zeby sprawdzil. Patrzyl na mnie na jak na ufo. A ja do niego "w trakcie" miekko ci czy twardo [emoji23][emoji23][emoji23] i dalej nie wiemy

Rok 2019, wiek XXI... Serio jest ktoś, kto wierzy, ze nagłe rzucenie palenia w ciąży może zaszkodzić dziecku? "prześlicznie" wygląda mamuśka z brzuszkiem pod nosem i kiepem w zębach. Tfu! Nie dosc, ze truje siebie, przynosi smród do szpitalnej sali, bo wychodzi na dyma, to co najwazniejsze KRZYWDZI WŁASNE DZIECKO. Palenie w ciąży jest szkodliwe! Na kazdym jej etapie. Piszecie, ze nie mozna oceniać i osadzac, bo nie wiadomo jak kto zyje i ile się stara. Tym bardziej! Jeśli jest sie w stanie zrobić wiele wyrzeczeń dla upragnionej ciąży, to mózg powinien podyktować też rzucenie palenia.
Blondi nikt nie napisał, że mama w ciąży wygląda ładnie paląc.
Zaczęlo się od lejarza, który powiedział mamie co urodziła martwe dziecko, że to jej wina.Że lejarz mógł sobie darować wytykanie błedow na ten moment.I że niekoniecznie papieros przyczynil sie do śmierci maleństwa.

[GROUP=]

[/GROUP]Chodzilo mi do tej dziewczyny co Cie skrytykowała ale zapomniałam jej nicka.Dlatego uźyłam Twojego tlumacząc co Ty miałaś na myśli.Za bardzo zakręciłam ...
Ano trafiły sie nam tu madrale. A było tak miło. Hahahaha
Jeszcze troche popiszą to faktycznie przekonają mnie że niepalenie szkodzi [emoji23][emoji23][emoji23]

BOŻE A CZY KTOKOLWIEK NAPISAŁ ŻE PALENIE JEST ZDROWE ALBO NIE SZKODZI ????? Ja nic takiego nie przeczytałam na tym wątku
a to czy ktoś rzuci czy będzie palił dalej to decyzja indywidualna każdej z palących. I nie nie nam to oceniać.
Koniec tematu palenia!!!! To tylko niezdrową atmosferę wprowadza. Koniec temat wyczerpany. Kto pali to jego sprawa!! I to ta osoba bierze odpowiedzialność za siebie i seoje dzieci!!!

reklama
Co do szyjki.Żeby rozpoznać trzeba badac parę cykli i wtedy da sie zauważyć róźnicę.Ale najprościej twarda jest wtedy jakbyście dotykały czubek nosw.A miekka jak wargi.Otwarta czuc pod palcem kóleczko, przy zamknietej nie odczuwa się koleczka.

Do góry