reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

U mnie przy poprzednich staraniach tak było... wina była podwyższona prolaktyna. Jak odpuscilam to cykle wróciły do normy i się udało.
Prolaktyna u mnie ok.
Zrobiłam wszystkie badania. Ten cykl dalismy sobie szanse jeszcze bez wspomagania a od nowego roku jak sie nie uda to monitoring i zobaczymy. :)

reklama
U mnie prolaktyna była 22... także też super :) bo norma do 29.
Ale cykle bezowulacyjne i dostałam bromergon.
Dlatego teraz chcieliśmy jeszcze spróbować swoimi siłami a po nowym roku jeśli sie nie uda to monitoring i wtedy sie okaże co sie dzieje :) bo bez tego niczego sie nie dowiem. U mnie prlaktyna 14,99

Fakt jak sie to zliczy....to masz racje... u mnie przez ten monitoring i dojazdy na niego bo musze 50 km dojechac plus leki to tez pewnie z 800 zl...
Ja ostatnio bylam mc na wyjezdzie. I musialam sobie nowego gin poszukac na ten czas. Wizyta juz nie 100 tylko 250 ! No ale czego sie nie robi dla dzidzi [emoji847]
Pozniej to i tak porownywalne koszta miesieczne będą [emoji23][emoji23][emoji23] przyzwyczajajmy się hehehe

Dlatego teraz chcieliśmy jeszcze spróbować swoimi siłami a po nowym roku jeśli sie nie uda to monitoring i wtedy sie okaże co sie dzieje :) bo bez tego niczego sie nie dowiem. U mnie prlaktyna 14,99
My ten cykl na monitoringu. I wszystko było :) jak trzeba. Nawet temperatury pokryły się z owulacją z usg. Jeśli teraz nie wyjdzie to ma badać prolaktynę ale po stymulacji metclopramidum bo tak to mam w normie.
Czekam jeszcze 10 dni do testowania. Zawsze już miałam wszystkie objawy ciąży urojonej [emoji16] co cykl to ciąża [emoji23][emoji23] ale tylko do @[emoji12] a w tym cyklu nic.... Zupełnie nic nie czuję poza sennością ale to po luteinie [emoji52]

Ja ostatnio bylam mc na wyjezdzie. I musialam sobie nowego gin poszukac na ten czas. Wizyta juz nie 100 tylko 250 ! No ale czego sie nie robi dla dzidzi [emoji847]
Pozniej to i tak porownywalne koszta miesieczne będą [emoji23][emoji23][emoji23] przyzwyczajajmy się hehehe
U mnie normalna wizyta 200 zł. Monitoring też 200 zł ale przy monitiringu mam w tej cenie 4-5 usg od 10 dc do owulacji.

A ja w sumie zmienilam gina i zamiast 100 , 220 teraz juz... no ale mam nadzieje ze ten pomoże [emoji849]

A ja w sumie zmienilam gina i zamiast 100 , 220 teraz juz... no ale mam nadzieje ze ten pomoże [emoji849]
Ja też zmieniłam płacę więcej ale czuję że jej zależy tak samo jak mi i nie odpuszcza. I nie traktuje mnie jak trędowatą bo większość lekarzy na starania w moim wieku patrzyła tak na mnie jakbym zwiała z psychiatryka [emoji16]

U mnie normalna wizyta 200 zł. Monitoring też 200 zł ale przy monitiringu mam w tej cenie 4-5 usg od 10 dc do owulacji.
Ja mam troche inny "układ". Nigdy nie czekam w kolejce. Prywatnie niby a kolejki i tak po kilka godzin na co niemoge sobie pozwolić. Dzwonie że juz jade i wchodzę od razu. A jak coś potrzebuje to w kazdej chwili podjade do niego do szpitala w dzien czy w nocy. Taka dyspozycyjność lekarza wymaga docenienia. Co i tak uważam że niedużo mnie kosztuje. We Wrocławiu kazda wizyta była po 250

reklama
Do góry