reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Stosunek lh do fsh za niski. Jestem załamana i chce mi się wyć ;(
Kochana dla pocieszenia ja mam z marca wyniki lh i fsh i stosunek mam mniejszy niż ty 0.58 i lekarz mówil endo że wszystko ok. Tylko że w DE nie karza robić tych badań między 3 a 5dc tylko obojętnie kiedy wykonują te badania.

Witajcie .niestety listopad nie będzie dla mnie szczęśliwy. Po 5 dniach plamienia, przyszedł okres. Za tydzień mam wizytę u gina. Poleciła zrobić badania , prolaktyny na poniedziałek. Czy polecacie zrobić Jeszce dodatkowe badanie ,jak już upuszce trochę krwi? Pozdrawiam :(

Witajcie .niestety listopad nie będzie dla mnie szczęśliwy. Po 5 dniach plamienia, przyszedł okres. Za tydzień mam wizytę u gina. Poleciła zrobić badania , prolaktyny na poniedziałek. Czy polecacie zrobić Jeszce dodatkowe badanie ,jak już upuszce trochę krwi? Pozdrawiam :(
Między 3 a 5dc możesz zrobić lh fsh estradiol, testosteron. Tsh prolaktyna w dowolnym dniu możesz zrobić.

Kochana dla pocieszenia ja mam z marca wyniki lh i fsh i stosunek mam mniejszy niż ty 0.58 i lekarz mówil endo że wszystko ok. Tylko że w DE nie karza robić tych badań między 3 a 5dc tylko obojętnie kiedy wykonują te badania.
To jest jakieś już apogeum! Od 7 miesięcy się staramy i nic. W pracy z miesiaca na miesiąc jest coraz gorzej. Lata lecą a ja dalej w punkcie wyjścia. Taki żal i smutek mnie ogarnął, że pierwszy raz siedzę i ryczę. Miałam podejść do nowego cyklu z nadzieją bo przecież ten magiczny żel kupiłam ale d... a, co mi żel pomoże jak hormony nie takie jak być powinny :(

To jest jakieś już apogeum! Od 7 miesięcy się staramy i nic. W pracy z miesiaca na miesiąc jest coraz gorzej. Lata lecą a ja dalej w punkcie wyjścia. Taki żal i smutek mnie ogarnął, że pierwszy raz siedzę i ryczę. Miałam podejść do nowego cyklu z nadzieją bo przecież ten magiczny żel kupiłam ale d... a, co mi żel pomoże jak hormony nie takie jak być powinny :(
Przykro mi kochana, ale właśnie przed chwilą czytałam że jest jakaś suplementacja aby podwyższyć te lh fsh ale nie wiem dokładnie na czym to polega.

Ja sprawdzałam wyniki z pl z 2016 roku jak leżała na oddziale endokrynologicznym to tam wyszedł mi stosunek lh do fsh 0 54 i tam byłam w 6dc a tutaj w marcu w DE i badania miałam robione dzień przed miesiączka i stosunek lh fsh wyszedł 0.58 ale będę w Pl w grudniu to zrobię te badania bo na same święta mam dostać @ więc wyrobię się że zrobię 3-4dc lh fsh estradiol testosteron Wit d3 i prolaktyne i sama jestem ciekawa jaki będzie stosunek lh do fsh

reklama
Młoda1994, daj znać jak wyniki grudniowe. Lekarz nic z tym nie chciał zrobić jak starałas się? Nie mówił, że trzeba podwyzszyc stosunek lh do fsh?

Wyplakalam się wczoraj mezulkowi w ramię, pogadaliśmy i nabrałam dzięki niemu więcej optymizmu mimo, że okazało się, że jego wyniki hormonalne (też fsh i lh) wyszły słabe. Poswiecimy teoche czasu na uregulowanie hormonów i może wtedy coś z tych działań wyjdzie. Na chwilę obecną wiem, że kolejne cykle będą na bank stracone.

Do góry