reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny wyszłam od gina i jestem w szoku... Jestem po pierwszym cyklu z Clo, beta negatywna, 10dni mi się @ spóźnia. A na usg pęcherzyk 12mm i endo 8. Pani zaskoczona, że bez @ takie cuda. Wygląda na to, że mój cykl idzie prawidłowo tyle że bez krwawienia. Według apki za tydzień powinnam mieć owulację i według monitoringu też :) no ja jestem w mega szoku[emoji85][emoji85][emoji85]

Dziewczyny wyszłam od gina i jestem w szoku... Jestem po pierwszym cyklu z Clo, beta negatywna, 10dni mi się @ spóźnia. A na usg pęcherzyk 12mm i endo 8. Pani zaskoczona, że bez @ takie cuda. Wygląda na to, że mój cykl idzie prawidłowo tyle że bez krwawienia. Według apki za tydzień powinnam mieć owulację i według monitoringu też :) no ja jestem w mega szoku[emoji85][emoji85][emoji85]
O kurde no ja też pierwsze słyszę takie rzeczy:-) nie miałaś nawet plamienia?

to nie ma nic do tego. Zwykle usg u ginekologa. Po pierwszym badaniu nawet będzie wskazanie na współżycie. Bo gin oceni twój pęcherzyk, i za pare dni od nowa będziesz badana w tym okresie to spokojnie możesz.

A mniej więcej po ilu dniach powinna być druga wizyta? Pytam, bo właśnie uświadomiłam sobie, że na pierwszy monitoring idę w środę, później moja ginekolog przyjmuje w czwartek, a później dopiero w poniedziałek...

A mniej więcej po ilu dniach powinna być druga wizyta? Pytam, bo właśnie uświadomiłam sobie, że na pierwszy monitoring idę w środę, później moja ginekolog przyjmuje w czwartek, a później dopiero w poniedziałek...

Wszytko zależy jakie masz cykle . Jeśli masz tak 28 dniowe to jak pójdziesz w 12 dniu to już pęcherzyk powinien być wielkości 18-19 a nawet 20. Każdego dnia pęcherzyk rośnie ok 2 mm jeśli wszystko jest prawidłowo . Ja mam cykle 27-29 dniowe i zawsze mam monitoring w 11 dniu cyklu i wtedy mój pęcherzyk ma 19. Pękają mi jak maja 22-23 wiec owu mam ok 13 dnia cyklu .

reklama
Dziewczyny proszę o pomoc w interpretacji wyników. Faza folikularna:
Testosteron: 38,49 ng/dl
Fsh: 7,38 mlU/ml
Lh: 4,62 mlU/ml
Estradiol : 59,7 pg/ml
Czego jest za dużo a czego za mało przy staraniach. Ten testosteron wydaje się jakiś wysoki :/

Do góry