reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny wyszłam od gina i jestem w szoku... Jestem po pierwszym cyklu z Clo, beta negatywna, 10dni mi się @ spóźnia. A na usg pęcherzyk 12mm i endo 8. Pani zaskoczona, że bez @ takie cuda. Wygląda na to, że mój cykl idzie prawidłowo tyle że bez krwawienia. Według apki za tydzień powinnam mieć owulację i według monitoringu też :) no ja jestem w mega szoku[emoji85][emoji85][emoji85]

Dziewczyny wyszłam od gina i jestem w szoku... Jestem po pierwszym cyklu z Clo, beta negatywna, 10dni mi się @ spóźnia. A na usg pęcherzyk 12mm i endo 8. Pani zaskoczona, że bez @ takie cuda. Wygląda na to, że mój cykl idzie prawidłowo tyle że bez krwawienia. Według apki za tydzień powinnam mieć owulację i według monitoringu też :) no ja jestem w mega szoku[emoji85][emoji85][emoji85]
O kurde no ja też pierwsze słyszę takie rzeczy:-) nie miałaś nawet plamienia?

to nie ma nic do tego. Zwykle usg u ginekologa. Po pierwszym badaniu nawet będzie wskazanie na współżycie. Bo gin oceni twój pęcherzyk, i za pare dni od nowa będziesz badana w tym okresie to spokojnie możesz.

A mniej więcej po ilu dniach powinna być druga wizyta? Pytam, bo właśnie uświadomiłam sobie, że na pierwszy monitoring idę w środę, później moja ginekolog przyjmuje w czwartek, a później dopiero w poniedziałek...

A mniej więcej po ilu dniach powinna być druga wizyta? Pytam, bo właśnie uświadomiłam sobie, że na pierwszy monitoring idę w środę, później moja ginekolog przyjmuje w czwartek, a później dopiero w poniedziałek...

Wszytko zależy jakie masz cykle . Jeśli masz tak 28 dniowe to jak pójdziesz w 12 dniu to już pęcherzyk powinien być wielkości 18-19 a nawet 20. Każdego dnia pęcherzyk rośnie ok 2 mm jeśli wszystko jest prawidłowo . Ja mam cykle 27-29 dniowe i zawsze mam monitoring w 11 dniu cyklu i wtedy mój pęcherzyk ma 19. Pękają mi jak maja 22-23 wiec owu mam ok 13 dnia cyklu .

reklama
Dziewczyny proszę o pomoc w interpretacji wyników. Faza folikularna:
Testosteron: 38,49 ng/dl
Fsh: 7,38 mlU/ml
Lh: 4,62 mlU/ml
Estradiol : 59,7 pg/ml
Czego jest za dużo a czego za mało przy staraniach. Ten testosteron wydaje się jakiś wysoki :/

Do góry