reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

A Ty byłaś na zwolnieniu tak? Nie wiem czy dobrze pamiętam.
Daj spokój, ja jestem jednym wielkim strzepkiem nerwów :( I najgorsze, że nie wiem przestawić w swojej głowie, że to tylko praca i żeby tak się nią nie przejmować.
Kochana chodziło mi o to, że dziś taki dzień miałam w pracy... dużo ludzi sobie nie przyszło po weekendzie i trzeba było pracować za 3....
Ja latem byłam na zwolnieniu 6tyg po stracie. Leciałam do Pl porobić badania itd.
Nie jest łatwo, w każdej pracy jest inny rodzaj stresu. U mnie jeszcze dochodzi pośpiech i odpowiedzialność za cyferki itd. Ale głowa do góry, zaciazymy i będziemy musiały zwolnić tempo ;)

reklama
Ja przez poprzednia prace nabawiłam się torbieli ( okropny stres) wiec wiem o czym mówicie. Ok Ka zmykam spać bo jutro praca a oczy mi się klęka od kilku godzin

Czysta lidnokaina faktycznie działa tyle co nic :-/ to jest najsłabsze znieczulenie:-) i teraz praktycznie już się to nie stosuje.Zastapila ja artykaina i inne.i artykaina w odpowiednim stężeniu i braku lub małej ilości adrenaliny są dedykowane kobieta w ciąży:-) A czasem są takie ubytki do zrobienia (male i umiejscowione w mało unerwionym /mało wrazliwym miejscu zeba) więc warto się zastanowić czy znieczulenie wogóle jest konieczne:-)

P.S jestem dentystką:-)
Oooo to ja powtórzę pytanko :) może śmieszne... Czy mówić dentyście o przypuszczeniach ciąży jeśli jeszcze nie bylo najprawdopodobnie zagnieżdżenia? ...... Nie no, jak sama czytam to myślę że to głupota hehe

Oooo to ja powtórzę pytanko :) może śmieszne... Czy mówić dentyście o przypuszczeniach ciąży jeśli jeszcze nie bylo najprawdopodobnie zagnieżdżenia? ...... Nie no, jak sama czytam to myślę że to głupota hehe
Powiedz poprostu że starasz się o dziecko i możesz być w ciazy ale za wcześnie na test.lekarz zrozumie.:-) i poda odpowiednie znieczulenie( ja bym tak zrobila:-)

Dziewczyny czy ból owulacyjny świadczy o pęknięciu pęcherzyka? Z czego się ten ból bierze ?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was dziewczyny i chętnie do Was dołącze. Milena 31 lat, mam już 15msc córeczkę 😊, starania o kolejną dzidzie praktycznie od porodu czyli już troszeczkę. Po porodzie cykle były dość nieregularne, więc poszłam na wizyte do ginekologa zawiniło endometrium o typie polipowatym. 3 miesiące brania tabletek anty. Po odstawieniu w 2 cyklu upragnione 2 kreseczki. Niestety radość nie trwała długo 😥 3 tyg po terminie miesiączki krwawienie, doszło do poronienia. Wszystko się samoistnie wyczysciło od połowy cylku przyjmuje duphaston zobaczymy czy teraz się uda. Trzymam mocno za Was kciuki aby wam się udało 😊 pozdrawiam.

Do góry