reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja się pomyliłam moja @ ma być 14-15 listopada a nie w środę. Sprawdzałam na komórce to test mógł nie wykazać. Czekam do piątku zobaczymy co będzie

reklama
Czysta lidnokaina faktycznie działa tyle co nic :-/ to jest najsłabsze znieczulenie:-) i teraz praktycznie już się to nie stosuje.Zastapila ja artykaina i inne.i artykaina w odpowiednim stężeniu i braku lub małej ilości adrenaliny są dedykowane kobieta w ciąży:-) A czasem są takie ubytki do zrobienia (male i umiejscowione w mało unerwionym /mało wrazliwym miejscu zeba) więc warto się zastanowić czy znieczulenie wogóle jest konieczne:-)

P.S jestem dentystką:-)
No właśnie nie zdążyłam jej powiedzieć o artykainie jak zapodala mi tą czysta lidokainę o która najpierw poprosiłam:/

Któraś z Was pisała że przy badaniu prolaktyny i progesteronu trzeba być na czczo a na stronie laboratorium piszą, że nie... To jak to jest?

Co myślicie?
IMG_20191111_175028.jpeg
IMG_20191111_175951.jpeg
IMG_20191111_175044.jpeg

1 dzien do @

No właśnie nie zdążyłam jej powiedzieć o artykainie jak zapodala mi tą czysta lidokainę o która najpierw poprosiłam:/

Któraś z Was pisała że przy badaniu prolaktyny i progesteronu trzeba być na czczo a na stronie laboratorium piszą, że nie... To jak to jest?
A co prolaktyna ma do posiłku? Nic możesz zrobić to badanie na czczo ale i też po śniadaniu. Tylko do prolaktyny warto się przygotować minimum 24godziny przed badaniem nie wspolzyc nie stresować się i jak pójdziesz do labo to przed pobraniem krwi minimum 15 minut posiedz przed labo. Inaczej może wyjść wynik fałszywie zawyzony.

Co do progesteronu to nie powiem bo robiłam raz w życiu i zrobiłam będąc na czczo.

A co prolaktyna ma do posiłku? Nic możesz zrobić to badanie na czczo ale i też po śniadaniu. Tylko do prolaktyny warto się przygotować minimum 24godziny przed badaniem nie wspolzyc nie stresować się i jak pójdziesz do labo to przed pobraniem krwi minimum 15 minut posiedz przed labo. Inaczej może wyjść wynik fałszywie zawyzony.

Co do progesteronu to nie powiem bo robiłam raz w życiu i zrobiłam będąc na czczo.
W jakim celu mam posiedzieć 15 min przed pobraniem krwi? Stres to ja mam na codzień więc nigdy nie będzie odpowiedniego momentu. W internecie znalazłam informacje ze najlepiej pójść na czczo i nie stymulować sutków bo może wyjść podwyższona. Kto by pomyślał że może to mieć wpływ :D

W jakim celu mam posiedzieć 15 min przed pobraniem krwi? Stres to ja mam na codzień więc nigdy nie będzie odpowiedniego momentu. W internecie znalazłam informacje ze najlepiej pójść na czczo i nie stymulować sutków bo może wyjść podwyższona. Kto by pomyślał że może to mieć wpływ :D
Bo jak jesteś zmęczona np po przebytej drodze z domu do labo to też może wyjść fałszywie zawyzony wynik prl

reklama
Aa pewnie chodziło Ci, żeby odpocząć bo wysiłek fizyczny też wpływa na poziom hormonu.
Dokładnie tak o to mi chodziło. A co do stresów i nerwów to spróbuj się wyluzowac bo gdy będziesz miała wyniki PRL to nie będzie wiadomo czy masz faktycznie wysoka i trzeba wprowadzić leki na obniżenie czy fałszywie zawyzona i wtedy bez sensu wdrażać leki na obniżenie.

Do góry