reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Mój ginekolog też mi przepisał po biochemicznej ale nawet nie sprawdzał czy mam owu czy nie i jak często bo nie miałam monitoringu a jajniki mam w porządku. A w ciemno chemii nie chce brać.

A czemu wiesz, że na pewno nie będziesz brać Clo? Miałaś kiedyś stymulacje?
Też się boję z takimi stymulacjami. Pójdę chyba do innego gina jeszcze to skonsultować. Ale czy to ma sens ? Co lekarz to inna opinia

reklama
A jak to jest z tym monitoringiem? Przepraszam ale jestem w tym zielona.

Ten cykl jeszcze bez clo ale gdyby teraz się nie udało kazał wziąć od 2-3 dc zacząć brać po 1 tabletce przez 6 dni i 11dc przyjść do niego. Czy to się zalicza na monitoring ? Kalendarzyk oblicza owu na 15dc
Bierzesz clo tak jak zalecił lekarz. I idź a wizytę tak jak lekarz ci kazał i wtedy on zobaczy na wizycie czy pęcherzyki rosnąl czy pękł dominujący jeśli nie to pewnie wyznaczy ci np wizytę na kolejne usg np za 2-3 dni i będzie sprawdzał jak reagują jajniki u ciebie na clo.

Tak ta wizyta już zaliczy się do monitoringu.

Też się boję z takimi stymulacjami. Pójdę chyba do innego gina jeszcze to skonsultować. Ale czy to ma sens ? Co lekarz to inna opinia
Najlepiej chodzić minimum 2 cykle na monitoring bez stymulacji. Zobaczyć czy pęcherzyki rosnąl czy są dominujące pęcherzyki czy same pękają i wtedy jak by samoistnie tego nie było wtedy trzeba wdrazyc stymulacje owulacje. Mam nadzieję że dobrze wyjaśniłam. W razie wu pytaj kochana.

Najlepiej chodzić minimum 2 cykle na monitoring bez stymulacji. Zobaczyć czy pęcherzyki rosnąl czy są dominujące pęcherzyki czy same pękają i wtedy jak by samoistnie tego nie było wtedy trzeba wdrazyc stymulacje owulacje. Mam nadzieję że dobrze wyjaśniłam. W razie wu pytaj kochana.
Dziękuję [emoji9] mam nadzieję że lekarz wie co robi

Dziękuję [emoji9] mam nadzieję że lekarz wie co robi
Dokładnie choć jeśli chodzi o mnie to ja nie ufam lekarzom nawet w 50% ale też nie jestem za tym żeby się samemu leczyć choć ja często to robię, ponieważ często idąc do lekarza z jakimś problemem to czuję jak ja bym była lekarzem a lekarz pacjentem. [emoji6]

A ja przestraszona torbielami i opiniami innych dziewczyn na innych forach nie podjęłam się nawet próby :/
Ale jeśli np. owulacja jest to po co dodatkowo stymulować?

U mnie tak jest ze mam owu jak w zegarku a chciałam clo bo myślałam tak ze jajeczka będą lepsze itd i ze może uda się z dwóch jajników ze będzie owu po clo.. moja gin jak i lekarz z kliniki kategorycznie powiedzieli Nie dla clo dla kobiet które maja owulke. Może wystąpić hiper coś tam [emoji23] i mogą się torbiele porobić . Prosiłam nawet o pół dawki taka jestem zajebista ale nie zgodzili się.. jeśli prawidłowo rosną i pękają to niema co brać clo. Mi to zajęło 3-4 miesiące zeby zrozumieć ze niema sensu brać tego

U mnie tak jest ze mam owu jak w zegarku a chciałam clo bo myślałam tak ze jajeczka będą lepsze itd i ze może uda się z dwóch jajników ze będzie owu po clo.. moja gin jak i lekarz z kliniki kategorycznie powiedzieli Nie dla clo dla kobiet które maja owulke. Może wystąpić hiper coś tam [emoji23] i mogą się torbiele porobić . Prosiłam nawet o pół dawki taka jestem zajebista ale nie zgodzili się.. jeśli prawidłowo rosną i pękają to niema co brać clo. Mi to zajęło 3-4 miesiące zeby zrozumieć ze niema sensu brać tego
No właśnie. A ja owu mam...

Czy jeżeli nie ma torbieli w takim razie to znaczy, że pęcherzyki pękają zakładając, że owu jest w normie co miesiąc?

reklama
Aneczka85_01, no właśnie też o tym mówię i tak słyszałam dlatego rzrezygnowałam z clo. A nie wiem co mają na celu lekarza pisząc ten lek bez badania.

Do góry