reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Hej dziewczyny! Tak z ciekawości, kiedy najwcześniej w cyklu zdarzyła Wam się owu? Ja mam cykle 30-31 dniowe i teoretycznie owu powinna wypadać na 14 dni przed terminem następnej @, czyli dni płodne zaczną się w sobotę. Zastanawiam się czy teraz dbać o przytulanki do soboty czy sobie odpuścić i na luzie :D

Załączam mój obecny październikowo listopadowy cykl :))
Ja bym jedynie pilnowała tego jednego dnia wytchnienia i działała co drugi dzień, kiedy najdzie ochota ;) A nie zaprogramowani maszynowo tylko na dni płodne :) Powodzenia :) U mnie dzisiaj zaczęły się płodne ale w tym miesiącu staramy się intensywnie od 3dc hahahaha Trzymam kciuki!

reklama
Hej dziewczyny
Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Mianowicie w piątek miałam wykonany monitoring cyklu (33 dzień cyklu) i gin stwierdził obecność ciałka żółtego co oznacza, że doszło do owulacji. Z reguły moje cykle trwają od 30 do 32 dni a dzisja 36 dnien cyklu a @ dalej nie ma. Czy któraś z was ma tak późne owulacje i kiedy występuje wtedy u was @?

Hej dziewczyny
Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Mianowicie w piątek miałam wykonany monitoring cyklu (33 dzień cyklu) i gin stwierdził obecność ciałka żółtego co oznacza, że doszło do owulacji. Z reguły moje cykle trwają od 30 do 32 dni a dzisja 36 dnien cyklu a @ dalej nie ma. Czy któraś z was ma tak późne owulacje i kiedy występuje wtedy u was @?
a testu czemu nie robilas?

Właśnie sprawdziłam wynik prolaktyny, mieszcze się w normie (bez żadnych tabletek), we wrześniu miałam 971 µg/l a teraz 18,20 ng/ml. Jest nadzieja [emoji3526]

Wyszłam od gina... Trochę się podłamałam. Byłam w 9dc MIAŁAM JEDEN pęcherzyk 12mm i endo 7. A dzisiaj czyli 13dc pęcherzyk 12.1 a DRUGI 11.3 i endo 7.2. Powiedziała że w tym cyklu raczej już nic nie będzie bo pęcherzyki są takie jakby owulacja miała być za tydzień. A ja jej się pytam czy na pewno bo to dopiero 13dc a moja aplikacja pokazuje że owulacja w piątek w 17dc ma być a tam liczy mi wszystkie dni i myślę że jest raczej ok. Także mam ostatnią szansę na wzrost pęcherzyków....

Hej dziewczyny
A w którym dc była przedostatnia wizyta,rozumiem że wtedy był jeszcze pęcherzyk?bo.to że ciałko żółte jest oznacza że owulacja byla ale trudno stwierdzić ile dni wstecz...

Chyba coś zaczyna się dziać. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł cień cienia. Na mokro było widać a jak wysechł to widać jeszcze bardziej :szok:
Może to już to, a może nie, i powiem wam ze jakoś na spokojnie do tego podchodzę i wcale nie wariuje.
Będziesz powtarzać jutro ? Powinna już być bardziej widoczna [emoji3059]

reklama
Wyszłam od gina... Trochę się podłamałam. Byłam w 9dc MIAŁAM JEDEN pęcherzyk 12mm i endo 7. A dzisiaj czyli 13dc pęcherzyk 12.1 a DRUGI 11.3 i endo 7.2. Powiedziała że w tym cyklu raczej już nic nie będzie bo pęcherzyki są takie jakby owulacja miała być za tydzień. A ja jej się pytam czy na pewno bo to dopiero 13dc a moja aplikacja pokazuje że owulacja w piątek w 17dc ma być a tam liczy mi wszystkie dni i myślę że jest raczej ok. Także mam ostatnią szansę na wzrost pęcherzyków....
Podobna sytuacja jak jak u mnie w zeszłym cyklu. Pęcherzyki pojawiające się z nikąd. Z tym, że moje urosły do 30 mm. Ale to już wiesz....

Do góry