reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Czy jeśli są 2 pęcherzyki dominujące jednym jajniku to uwalniają się one jednocześnie czy w odstąpię ?? Bo czułam jajnik wczoraj o 24 jak szłam spać i dzisiaj koło 19. Dokładnie to samo uczucie...

reklama
23 dc i o dziwo to pierwszy cykl kiedy nie ma jakichkolwiek urojonych objawów ciąży. Czuje się świetnie, humor dopisuje tylko cycki bolą i to tak fest. Ale to tak zawsze przed okresem. Jedyna zmiana to taka ze moje dziwne syfy na czole zniknęły, a męczyłam się z nimi jakieś 7 tygodni. I włosy super błyszczące mimo ze nic nie robiłam.

Witajcie w nowym tygodniu:-)
Któraś z Was testuje niebawem?

Ja mam krótki urlop-cieszymy się pogoda bo jest przepięknie!

Dzisiaj 21 dc,biorę luteine od 3 dni ciekawe jak ona wpłynie na mój cykl,objawów ciąży barak:-)

Odnośnie niemyslenia to też się staram ograniczyć to do mininimum:-)

Dzisiaj 21 dc,biorę luteine od 3 dni ciekawe jak ona wpłynie na mój cykl,objawów ciąży barak:-)

Hej hej, ja staram się myśleć pozytywnie ale coraz mniej mi to wychodzi. Coś mi się kojarzy, że poprzednim razem na około tydzień przed @ mocno czułam piersi. Teraz 20dc i póki co cisza, wszystko się wyjaśni w przyszłym tygodniu. Tylko to czekanieee... :)

Hej!! U mnie już 33 dc, beta rośnie cudownie :) ale muszę Wam dziewczyny napisać, że jak tutaj trochę Was poczytałam to byłam pewna że mi się nie uda. Jak już się udało to potem chodziłam co chwila do łazienki spr czy nie ma krwi. Jakaś masakra. Chyba jednak takie dolowanie się i mówienie sobie ze napewno sie nie uda nie jest dobre. Trzymam mocno za Was kciuki. Ja jeszcze nawet pęcherzyka nie wiedziałam ale co do objawów, to okropnie bolą mnie piersi od 22dc do teraz. Mam wrażenie że są o pół kg cięższe.

Hej dziewczyny! Tak z ciekawości, kiedy najwcześniej w cyklu zdarzyła Wam się owu? Ja mam cykle 30-31 dniowe i teoretycznie owu powinna wypadać na 14 dni przed terminem następnej @, czyli dni płodne zaczną się w sobotę. Zastanawiam się czy teraz dbać o przytulanki do soboty czy sobie odpuścić i na luzie :D

Załączam mój obecny październikowo listopadowy cykl :))

Załączniki

• 9C837BB7-F858-47E3-8994-47A006DE2F31.jpeg
    9C837BB7-F858-47E3-8994-47A006DE2F31.jpeg
    93,6 KB · Wyświetleń: 76
Hej dziewczyny! Tak z ciekawości, kiedy najwcześniej w cyklu zdarzyła Wam się owu? Ja mam cykle 30-31 dniowe i teoretycznie owu powinna wypadać na 14 dni przed terminem następnej @, czyli dni płodne zaczną się w sobotę. Zastanawiam się czy teraz dbać o przytulanki do soboty czy sobie odpuścić i na luzie :D

Co to za kalendarzyk?

U mnie monitoring wskazał na 16 dc i tak zazwyczaj czuje 16 dc,chociaż w tym cyklu nie wiem czy nie była w 12dc( poznaje po sluzie i charakterystycznym klociu jajnika-tak samo miałam przy monitoringu i się potwierdzilo) cykle mam 28-31 dni

Hey. Ja testuje w piątek. Dziś 21dc. Robiłam niby dziś testy i niby były kreski ale za słabe jeszcze, a nie chce się nakrecać jak w zeszłym miesiącu bo niby kreski też były słabe a @ i tak przyszedł

Co to za kalendarzyk?

U mnie monitoring wskazał na 16 dc i tak zazwyczaj czuje 16 dc,chociaż w tym cyklu nie wiem czy nie była w 12dc( poznaje po sluzie i charakterystycznym klociu jajnika-tak samo miałam przy monitoringu i się potwierdzilo) cykle mam 28-31 dni
Dzięki wielkie! Ja też co miesiąc około 16-18 dc mam szczyt śluzu, pytanie tylko czy owu jest wtedy przed dniem szczytu czy po, ale jeśli po to chyba trochę późno. Sama już nie wiem. Chyba najlepiej będzie teraz jak już jestem po @ próbować co drugi dzień, dla pewności.

Kalendarzyk jest ze stronki Link do: Kalendarz dni płodnych - Kalendarz planowania dziecka
To chyba jedyny, w którym wszystko jest tak super opisane :)

reklama

Co to za aplikacja?

Do góry