reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny, jeszcze raz - kto czeka na @ w tym tygodniu? Kiedy testujecie? Jak się czujecie?
Nie to żebym czekała ale teoretycznie powinna przyjść między czwartkiem a niedzielą. Pierwszy raz nie znam dokładnej daty bo cykl zwariowany jak nigdy dotąd. Dzisiaj czuję się kiepsko :/ Wszystko szło zgodnie z planem, objawy nienakręcone podobne do tych z 2 poprzednich ciąż ale wczoraj miałam jakieś dziwne nieprzyjemne bóle podbrzusza i dzisiaj jakby wszystko wróciło do normy :/ Wyczuwam @ w powietrzu :(

Nie to żebym czekała ale teoretycznie powinna przyjść między czwartkiem a niedzielą. Pierwszy raz nie znam dokładnej daty bo cykl zwariowany jak nigdy dotąd. Dzisiaj czuję się kiepsko :/ Wszystko szło zgodnie z planem, objawy nienakręcone podobne do tych z 2 poprzednich ciąż ale wczoraj miałam jakieś dziwne nieprzyjemne bóle podbrzusza i dzisiaj jakby wszystko wróciło do normy :/ Wyczuwam @ w powietrzu :(
A kiedy termin @ dokładnie?

U mnie odwrotnie w przeciwieństwie do poprzednich cykli. Póki co @ w ogóle nie czuję, moje piersi również xD Wczoraj i dziś (7 i 8 dpo) miałam kłucia w podbrzuszu jak na owu. Jestem nerwowa i trochę nie mam apetytu, trudno mi jeść wszystko i to chyba na tyle. A no i jeszcze zmęczenie mimo snu po 11-12 h w weekend. Termin @ mam w sobotę.

U mnie 18 dzień cyklu i brzuch cmi na okres . 5 dni po inseminacji . Jak ja wytrzymam jeszcze do 16.10 zeby bete zrobić to ja niewiem
Podobno może ćmić jak na okres na znak zagnieżdżenia :) Dasz radę! Wytrzymasz! :) Ja oby do soboty :D

Ja to w sumie jakieś 7/8 dni dpo. Dziś mnie mocno zakulo w podbrzuszu.. Aż się zgielam XD ale nie nastawiam się chociaż nie powiem że bym chciała żeby to wkoncu było to

Ja to w sumie jakieś 7/8 dni dpo. Dziś mnie mocno zakulo w podbrzuszu.. Aż się zgielam XD ale nie nastawiam się chociaż nie powiem że bym chciała żeby to wkoncu było to
U mnie dokładnie to samo, też 7/8 dpo, też dziś „zakłucia” były jakieś silne (silniejsze niż wczoraj). Akurat wtedy siedziałam i z kimś rozmawiałam, więc starałam się nie pokazywać po sobie, ale ukłucia były naprawdę silne. Wróciłam właśnie do domu i temp. w pochwie wzrosła do 37.8, ale też jak Ty nie chcę się znów nastawiać :(

Witam się i ja 31 w grudniu 32 lata
2 dzieci na pokładzie z łącznie 5 ciąż
Dziś kolejna wizyta u dr niestety że złymi wiesciami
Badania hormonalne rozwalone w każdą stronę, progesteron za niski
Prolaktyna za duża
Kortyzol za duży
Miesniak spory
Paskudna blizna po cesarkach - defekt z spora loza może być bardzo problematyczna jeśli dojdzie do zagnierzdzenia w tym miescu
Po owulacji płyn za macica z przetrwałych jajeczek
@okres mam mieć ok 16.10 prawdopodobnie w tym cyklu nic z tego . Mam zrobić kolejne badania i w poniedziałek wrócić . Dr powiedziała że będzie trudno ale będziemy walczyc.

reklama
A kiedy termin @ dokładnie?

U mnie odwrotnie w przeciwieństwie do poprzednich cykli. Póki co @ w ogóle nie czuję, moje piersi również xD Wczoraj i dziś (7 i 8 dpo) miałam kłucia w podbrzuszu jak na owu. Jestem nerwowa i trochę nie mam apetytu, trudno mi jeść wszystko i to chyba na tyle. A no i jeszcze zmęczenie mimo snu po 11-12 h w weekend. Termin @ mam w sobotę.

Podobno może ćmić jak na okres na znak zagnieżdżenia :) Dasz radę! Wytrzymasz! :) Ja oby do soboty :D
Tak jak napisałam dokładnie między czwartkiem a niedzielą ;) Normalnie byłby termin na czwartek ale owu przesunela się na pewno minimum jeden dzień więc teoretycznie @ w piątek aleeeee testy owulacyjne wychodziły pozytywnie aż się nie skończyły a objawy owu miałam jeszcze nawet w niedzielę. Nigdy tak zwariowanego cyklu nie było i do dzisiaj byłam przekonana, że jakimś cudem się udało (cudem bo ostatnie boboseksy w 11dc ze względu na późniejszy ból i plamienia). Przedwczoraj mąż stwierdził, że żadnego testu nie potrzebuje bo tak charakterystyczny biust miałam tylko w ciąży i ma rację. Do tego zupełnie mnie nie bolał do wczoraj a zazwyczaj nie mogę się dotknąć zaraz po owu.
Tyle u mnie ;)

Do góry