Hmmm a Wy testy owu robicie kilka razy dziennie? I tak szybko by obnizyl się LH? Ja mam pierwszy cykl z testami owu i poki co same negatywne, ale wg ulotki raz dziennie o tej samej porze robię (w godzinach wieczornych). I w zasadzie wg moich krótszych cykli powinnam już być po owu. Może coś zle robię? Chociaż mierzę też temp i poki co nie zauważyłam wzrostu, więc jest szansa, ze owu jeszcze nie było. Już nie wiem sama, więc na razie stosuje się do rady mamaginekolog - regularnie, co dwa dni, przez cały cykl.
reklama
Aneczka85_01
Fanka BB :)
A u mnie 1dc. @ była Łaskawa i nie dała zbyt długo na siebie czekać. Znów przyszła dzień wcześniej. Cykl mi się skrócił o 3 dni w przeciągu 2 miesięcy. Miała któraś tak? Co to może oznaczać? Do tej pory miałam bardzo regularne
Ja miałam zawsze cykle 28 dni . Jakiś czas temu były 24 dniowe . Dwa razy miałam 23 dni i lekarz powiedział ze ważne by nie schodziło poniżej 21. Teraz mam cykle 27-29
Aneczka85_01
Hmmm a Wy testy owu robicie kilka razy dziennie? I tak szybko by obnizyl się LH? Ja mam pierwszy cykl z testami owu i poki co same negatywne, ale wg ulotki raz dziennie o tej samej porze robię (w godzinach wieczornych). I w zasadzie wg moich krótszych cykli powinnam już być po owu. Może coś zle robię? Chociaż mierzę też temp i poki co nie zauważyłam wzrostu, więc jest szansa, ze owu jeszcze nie było. Już nie wiem sama, więc na razie stosuje się do rady mamaginekolog - regularnie, co dwa dni, przez cały cykl.
Tak testy robi się raz dziennie najlepiej popołudniu bądź wieczorem . Od pozytywnego testu trzeba liczyć ok 24/36 h na owulacje . Także nie zaszkodzi działać . Od którego dnia zaczęłaś robić testy ?
Testy zaczęłam robić od 8 dc, ponieważ moje cykle ostatnio było 25-26 dniowe, wiec owulacja przypadałaby na 12-13 dc. No zobaczymy, czekam. Może coś się przesunęło.Tak testy robi się raz dziennie najlepiej popołudniu bądź wieczorem . Od pozytywnego testu trzeba liczyć ok 24/36 h na owulacje . Także nie zaszkodzi działać . Od którego dnia zaczęłaś robić testy ?
Dwa+Trzy
Z testami to nie taka prosta sprawa, robiąc je raz dziennie można przegapić moment. Jako, że u mnie owu do tej pory była zawsze 14dc, od 12dc robię ok.10:00 i ok.20 i czasami faktycznie jest tak, ze po 12godz już kreska testowa znika. Ważne, żeby nie pić przed teatem ok.2godz.
W tym miesiącu np od 14dc do dzisiaj (18dc) mam mega tluściochy o każdej porze i zupełnie nie wiem co z tym cyklem się porobiło.
W tym miesiącu np od 14dc do dzisiaj (18dc) mam mega tluściochy o każdej porze i zupełnie nie wiem co z tym cyklem się porobiło.
Aneczka85_01
U mnie test wczoraj już z taka mocniejsza kreska ale jeszcze nie mocna a dzisiaj monitoring i 17 mm dominujący . Jutro biorę zastrzyk i w środę rano inseminacja
Hejka dołączam się do grupy.
Od roku staramy się z mężem o drugie dziecko narazie bez efektów bo w sumie nawet nie ma kiedy się starać bo mąż pracuje w de i zjeżdża na kilka dni w miesiącu.
Dopiero jutro wraca A w środę k8edy na być owu wylatujemy na wakacje.
Czuje że kolejny miesiąc przegapuony będzie
Cześć, Ewaluki! A stosujesz coś wspomagającego? Jakiś Myofolic albo inny kwas foliowy? Byłaś u gina?
P.S. To może na wakacjach trochę się poprzytulacie?
reklama
Ewaluki
Zaciekawiona BB
Hej Sasha34 jedyne co biorę to olej z wiesiolka słyszałam że działa cuda wpływa na jakość śluzu.Cześć, Ewaluki! A stosujesz coś wspomagającego? Jakiś Myofolic albo inny kwas foliowy? Byłaś u gina?
P.S. To może na wakacjach trochę się poprzytulacie?