reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Hmmm a Wy testy owu robicie kilka razy dziennie? I tak szybko by obnizyl się LH? Ja mam pierwszy cykl z testami owu i poki co same negatywne, ale wg ulotki raz dziennie o tej samej porze robię (w godzinach wieczornych). I w zasadzie wg moich krótszych cykli powinnam już być po owu. Może coś zle robię? Chociaż mierzę też temp i poki co nie zauważyłam wzrostu, więc jest szansa, ze owu jeszcze nie było. Już nie wiem sama, więc na razie stosuje się do rady mamaginekolog - regularnie, co dwa dni, przez cały cykl.

reklama
A u mnie 1dc. @ była Łaskawa i nie dała zbyt długo na siebie czekać. Znów przyszła dzień wcześniej. Cykl mi się skrócił o 3 dni w przeciągu 2 miesięcy. Miała któraś tak? Co to może oznaczać? Do tej pory miałam bardzo regularne

Ja miałam zawsze cykle 28 dni . Jakiś czas temu były 24 dniowe . Dwa razy miałam 23 dni i lekarz powiedział ze ważne by nie schodziło poniżej 21. Teraz mam cykle 27-29

Hmmm a Wy testy owu robicie kilka razy dziennie? I tak szybko by obnizyl się LH? Ja mam pierwszy cykl z testami owu i poki co same negatywne, ale wg ulotki raz dziennie o tej samej porze robię (w godzinach wieczornych). I w zasadzie wg moich krótszych cykli powinnam już być po owu. Może coś zle robię? Chociaż mierzę też temp i poki co nie zauważyłam wzrostu, więc jest szansa, ze owu jeszcze nie było. Już nie wiem sama, więc na razie stosuje się do rady mamaginekolog - regularnie, co dwa dni, przez cały cykl.

Tak testy robi się raz dziennie najlepiej popołudniu bądź wieczorem . Od pozytywnego testu trzeba liczyć ok 24/36 h na owulacje . Także nie zaszkodzi działać . Od którego dnia zaczęłaś robić testy ?

Tak testy robi się raz dziennie najlepiej popołudniu bądź wieczorem . Od pozytywnego testu trzeba liczyć ok 24/36 h na owulacje . Także nie zaszkodzi działać . Od którego dnia zaczęłaś robić testy ?
Testy zaczęłam robić od 8 dc, ponieważ moje cykle ostatnio było 25-26 dniowe, wiec owulacja przypadałaby na 12-13 dc. No zobaczymy, czekam. Może coś się przesunęło.

Z testami to nie taka prosta sprawa, robiąc je raz dziennie można przegapić moment. Jako, że u mnie owu do tej pory była zawsze 14dc, od 12dc robię ok.10:00 i ok.20 i czasami faktycznie jest tak, ze po 12godz już kreska testowa znika. Ważne, żeby nie pić przed teatem ok.2godz.
W tym miesiącu np od 14dc do dzisiaj (18dc) mam mega tluściochy o każdej porze i zupełnie nie wiem co z tym cyklem się porobiło.

No i testy mają swoje normy, zazwyczaj jest napisane, że owulacja nastąpi w przeciągu 24 godzin (nie po 24 godzinach) więc może być godzinę po teście a może być następnego dnia dopiero. Wyższa matematyka ;)

Hejka dołączam się do grupy.
Od roku staramy się z mężem o drugie dziecko narazie bez efektów bo w sumie nawet nie ma kiedy się starać bo mąż pracuje w de i zjeżdża na kilka dni w miesiącu.
Dopiero jutro wraca A w środę k8edy na być owu wylatujemy na wakacje.
Czuje że kolejny miesiąc przegapuony będzie

Cześć, Ewaluki! A stosujesz coś wspomagającego? Jakiś Myofolic albo inny kwas foliowy? Byłaś u gina? :)
P.S. To może na wakacjach trochę się poprzytulacie?

reklama
Do góry