reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny mamaginekolog pisze ze natura o wszystko zadbala. Do 14 dni po owulacji zarodek jest bezpieczny!!!. Nie szkodzi mu alkohol sport dym leki itp Za to od dnia spodziewanej miesiączki czyli od 15 dnia cyklu kolejne 50 dni jest KLUCZOWYCH dla rozwoju dziecka.

Malina a ty ciężarna jesteś czy staraczka 2019?

reklama
A co z Olą, na co ma mieć operację?
Ile w ogole Julka ma lat? Boze jak ten czas leci. Dobrze kojażę ze jest rok albo dwa, młodsza od mojego mlodego?
Jula skonczyla 10 dni temu 9 lat.
Ola miala ta wade serduszka.. I o ile leki na serce pomagaly mocno uszkodzily sluch. Jest juz po jednej operacji. Miala miec aparaty sluchowe ale ostatnia konsultacja i pobyt w Kajetanach rozjaśnil sytuacje ze jeszcze jedna operacja i bedzie zyc jak inne dzieci bez aparatow. Ogolnie jest duza poprawa po pierwszej operacji i pracy z logopeda bo z mowa bylo strasznie slabo. Ona slyszala tak jakbys zatkala sobie uszy... Z zewnątrz nic a w srodku wszystko.. Swoj oddech i to co mowila ona sama.

Dziewczyny mamaginekolog pisze ze natura o wszystko zadbala. Do 14 dni po owulacji zarodek jest bezpieczny!!!. Nie szkodzi mu alkohol sport dym leki itp Za to od dnia spodziewanej miesiączki czyli od 15 dnia cyklu kolejne 50 dni jest KLUCZOWYCH dla rozwoju dziecka.

Malina a ty ciężarna jesteś czy staraczka 2019?
Ja staraczka 2018..od sierpnia 2018 ciezarna.
Ale dziewczyny juz przeskoczyly na watek tutaj a kibicujemy im nadal tak samo wytrwale zreszta jak kazdej staraczce. Kazda z nas sie kiedys starala.

Ja staraczka 2018..od sierpnia 2018 ciezarna.
Ale dziewczyny juz przeskoczyly na watek tutaj a kibicujemy im nadal tak samo wytrwale zreszta jak kazdej staraczce. Kazda z nas sie kiedys starala.
No i gdyby nie Wy dziewczyny to by niejedna straciła nadzieję ;) bardzo miło jest mieć wsparcie i wiedzieć że nie jest się ze wszystkim samemu i można się wypytać, wyżalić i zostać zrozumianym :)

Jula skonczyla 10 dni temu 9 lat.
Ola miala ta wade serduszka.. I o ile leki na serce pomagaly mocno uszkodzily sluch. Jest juz po jednej operacji. Miala miec aparaty sluchowe ale ostatnia konsultacja i pobyt w Kajetanach rozjaśnil sytuacje ze jeszcze jedna operacja i bedzie zyc jak inne dzieci bez aparatow. Ogolnie jest duza poprawa po pierwszej operacji i pracy z logopeda bo z mowa bylo strasznie slabo. Ona slyszala tak jakbys zatkala sobie uszy... Z zewnątrz nic a w srodku wszystko.. Swoj oddech i to co mowila ona sama.
No ludzie, to oni z jednego roku są. Byłam pewna, że Jula jest o rok mlodsza[emoji16]. Jej biedna Ola. Ile się musiała wycierpieć. Nie wyobrazam sobie, ale chociaż tyle że jest już coraz lepiej. No i że będzie mogła normalnie zyć. Badź co bądź jeszcze sporo cierpienia przed nią.

A ja pije i się nie przejmuje, bo dziecko na początku nie jest związane z matka i moja przyjaciółka Piła wino a po dwóch dniach okazało się ze jest w ciąży i okej druga to samo miesiąc imprezowała i okej a trzecia miała własny ślub i tez Piła a po kilku dniach okazało się ze była już w ciąży. Musiałabym już dwa lata nie pic jak bym tak co miesiąc liczyła na ciąże. Co ma być to będzie wiaodmo nikt nie mówi o upijanie się codziennie ale urodziny czy sylwester czy jakas okazja to bez przesady. Takie moje zdanie ale wiadomo każdy robi jak uważa za stosowne :)
Popieram ;)

Ja wychowuje u siebie siostrę młodsza o 20 lat dopiero teraz w Toruniu stwierdzono u niej zespół FAS (alkoholowy zespół płodowy ) to jest nieuleczalne ... matka Piła bo nie wiedziała o ciąży do 1 miesiąca ... efekt taki ze moja siostra jest kompletnie zaburzona , do tego ma 14 lat a zachowuje się na 5 nigdy nie dorośnie [emoji18]
Musisz mieć Ewelinka w sobie duuuuuzo siły.. podziwiam

A ja właśnie spisuje jakie badania powinnam zrobić. Po @ chcę sie zapisac na cytologię i od razu mogłabym zarzucic jakimis wynikami badań.

Na pewno TSH zrobię, ale teraz patrzę ze FSH o którym myślalam robi się w 2 -3dc, akurat w sylwestra i Nowy Rok nie bedzie jak tego zrobic[emoji58].

Chyba zrobie to Tsh a potem sie zapisze do gina i poczekam co on mi powie. Lista badań które mi się "przydadzą" zrobila się ogromna[emoji23] i sama nie wiem co w moim przypadku jest wazne.

A ja właśnie spisuje jakie badania powinnam zrobić. Po @ chcę sie zapisac na cytologię i od razu mogłabym zarzucic jakimis wynikami badań.

Na pewno TSH zrobię, ale teraz patrzę ze FSH o którym myślalam robi się w 2 -3dc, akurat w sylwestra i Nowy Rok nie bedzie jak tego zrobic[emoji58].

Chyba zrobie to Tsh a potem sie zapisze do gina i poczekam co on mi powie. Lista badań które mi się "przydadzą" zrobila się ogromna[emoji23] i sama nie wiem co w moim przypadku jest wazne.
Ja fsh, lh, estradiol prolaktyne robilam jakos 8-10dc.

reklama
@Ewelina @ a jak się u niej to FAS objawia? Przepraszam że pytam, ale tak bardziej z ludzkiej ciekawości.... Ja w pierwszej ciąży nawet Karmi nie chciałam tknąć bo niby ma jakieś % po przecinku i zwracam uwagę żeby piwka były totalnie 0%... Jak już mam ochotę że nie mogę wytrzymać oczywiście. Tak samo jak rzucam kawę po teście [emoji4] Z córką musiałam sama zrezygnować, przy synku mnie odrzuciło momentalnie i nie wróciłam na razie (mam nadzieje że się nie opłaca, a tygodniowa migrena to jednak masakra).

Ja to z tych co na cytologię jak w zegarku co 2 lata chodzą [emoji4] odkąd zaczęłam wspołżyć mama kazała mi robić i nawet dawała kasę (bo chyba do 24 roku życia nie jest refundowane). Wczoraj nawet drugi raz w życiu byłam na usg piersi [emoji14]

Do góry