reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny przepraszam że tu, ale nie wiem kogo zapytać. Jak wygląda łyżeczkowanie? Moja beta wzrosła po dwóch tygodniach krwawienia z 190 do 692. Jutro idę do gina z wynikami. Ale na pewno każe iść do szpitala a ja nie wiem czego się spodziewać
Ja miałam w znieczuleniu ogólnym. Wiec nie wiem co się tam działo. Ale w tym samym dniu mnie wypisali i przyjęli. Tylko to było sporo lat temu. A teraz to nie wiem czy coś się pozmieniało.

reklama
Ja byłam łyżeczkowana po porodzie, nic przyjemnego ale też nie jakiś dramat mimo braku jakiegokolwiek znieczulenia. No i z tego co się orientuję w Twoim wypadku podają znieczulenie, nierzadko ogólne więc nie poczujesz nic.

Dziewczyny przepraszam że tu, ale nie wiem kogo zapytać. Jak wygląda łyżeczkowanie? Moja beta wzrosła po dwóch tygodniach krwawienia z 190 do 692. Jutro idę do gina z wynikami. Ale na pewno każe iść do szpitala a ja nie wiem czego się spodziewać
Ja nie miałam, ale z tego co wiem od dziewczyn spotkanych w szpitalu to robią to pod narkozą. Uśpią, chwila moment i koniec. Ja miałam obumarłą ciążę usuwaną farmakologicznie i to w 13 tyg, bo jeżeli nie ma łyżeczkowania, to tak na dobrą sprawę nie ma przeciwwskazań, żeby już w kolejnym cyklu się starać, bo jama macicy nie potrzebuje się odbudowywać (nie wiem jak to medycznie nazwać). Jeżeli będziesz miała taką możliwość, chcesz szybko wznowić starania i dasz radę psychicznie to „polecam” (jeżeli tak to można nazwać).

Tak jak dziewczyny piszą, jesteś pod narkoza, nic nie czujesz. Dwie godziny po zabiegu musiałam leżeć i nie mogłam jeść. Tego samego dnia szlam do domu.

ja mialam ok 4 lata temu. Przyjeli na oddzial, pobrali krew, uspili na ok 20min, po 2-3 godz wypuscili

Podobno po biochemicznej łatwiej zajsc w ciążę więc może faktycznie no poczekaj 2 dni :)
Ja miałam biochemiczna przed miesiączka zrobiłam 2 testy były pozytywne z jasnymi kreskami 3 dni później kreska bladsza a 4 dni później krwawienie ogólnie jak okres w drugim cyklu już byłam w ciąży nawet nie wierzyłam dosyć długo się staraliśmy o bobasa okres miałam zawsze regularny i dzień po terminie kiedy miałam dostać okres chłopak poleciał po test ja się śmiała po co ten test robimy ze na bank nie jestem w ciąży zero przeczuc zero nastawienia że to jednak ciąża nasikalam na test usiadłam do kawy odpaliłam papierosa a chłopak siedział i obserwował test minute pozniej okrzyki radosci 2 kreski ale dalej się bałam 3 dni później badania krwi ciąża potwierdzona dziś jestem w 16 tyg i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze trzymam za was wszystkie kciuki i nie poddawajcie się! :)

reklama
Nie chce Ci robić złudnych nadziei ale ja się na własnej skórze ostatnio przekonałam ze testy domowe to za mało. Dopóki nie ma @ nie jest powiedziane ze test wyszedł wiarygodny.
Ja tak miałam. W pierwszej ciąży.. W dzień spodziewanej @ miałam negatywny i dopiero po 5 dniach ledwa bladziutka kreseczka.. Ale wolę nie mieć nadziei, chociaż miałam dziwne przeczucia, że się udało. Jestem przeziebiona dość mocno i może to jest powód tego że nie mam tych plamien. A okres mam mieć jutro

Do góry