29 dcWidać, widać. Cień cienia ale jest. Trzymam kciuki i gratuluje. Który to dc?
reklama
KiedyPytam
Fanka BB :)
Tak to boli jak @ przychodzi jak w zegarku ...
Natalia198777
U mnie było bardzo trudno i ciężko. Ogólnie trzeba samej dojść do tego etapu w którym się odpuści . Mi udało się z dnia na dzień. Pomyślałam, że widocznie to jeszcze nie teraz , że przyjdzie i mój czas. Zaczęłam skupiać się na parterze i synu . Grunt to się uśmiechać i cieszyć. Miałam też momenty, że nie chciałam nawet iść do pracy , nie znosilam jej i wszystko mnie wkurzało. Doszłam do wniosku, że przez to mam i ciężej w pracy cierpię ja i moi bliscy. Byłam wredna i zła jak nie ja . Poza tym pomyślałam, że ostatnią ciążę chciałam na szybko na już i za wszelką cene. Poronilam w 9 tc . To dało mi dużo do myślenia, na spokojnie ale by urodzić zdrowe dziecko.Macie jakieś swoje złote metody na odpuszczenie? U mnie 6 dzień po.... i nic nie robie tylko wciąż o tym myśle... czasem pozytywnie czasem negatywnie ale wciaz
KiedyPytam
A jak odpuścic jak nie ma się wogole dziecka, 30 lat i cykle bezowulacyjne, torbiele i kiepskie wyniki a porządnego lekarza ciągle nie moze się znaleźć?U mnie było bardzo trudno i ciężko. Ogólnie trzeba samej dojść do tego etapu w którym się odpuści . Mi udało się z dnia na dzień. Pomyślałam, że widocznie to jeszcze nie teraz , że przyjdzie i mój czas. Zaczęłam skupiać się na parterze i synu . Grunt to się uśmiechać i cieszyć. Miałam też momenty, że nie chciałam nawet iść do pracy , nie znosilam jej i wszystko mnie wkurzało. Doszłam do wniosku, że przez to mam i ciężej w pracy cierpię ja i moi bliscy. Byłam wredna i zła jak nie ja . Poza tym pomyślałam, że ostatnią ciążę chciałam na szybko na już i za wszelką cene. Poronilam w 9 tc . To dało mi dużo do myślenia, na spokojnie ale by urodzić zdrowe dziecko.
U
użytkownik 181
Gość
Próbowaliście w klinice niepłodności?A jak odpuścic jak nie ma się wogole dziecka, 30 lat i cykle bezowulacyjne, torbiele i kiepskie wyniki a porządnego lekarza ciągle nie moze się znaleźć?
Jeździłam 130 km w jedną stronę do dobrego lekarza.
kiwaczka89
Masz prawo jazdy? Może warto poszukać dobrego ginekologa trochę dalej niż miejsce zamieszkania. Moja kolezanka jeździła do ginekologa ok 100 km w jedna stronę a wizyta trwała ok 30min-godzinę. Teraz cieszy się małą córeczką. A lekarze z jej okolicy nie dawali im szans na potomstwo.A jak odpuścic jak nie ma się wogole dziecka, 30 lat i cykle bezowulacyjne, torbiele i kiepskie wyniki a porządnego lekarza ciągle nie moze się znaleźć?
U
użytkownik 181
Gość
Moja myśl, nie będzie zlotą, bo ja trochę stwierdziłam, że trudno... nie muszę mieć dzieci. Lubię winko, luźne wieczory, wypady bez zobowiązań. Ogólną swobodę i pomyślałam, że jak będzie to okej, jak nie to też będzie okej. Ale podjęłam starania po to by sobie potem niczego nie zarzucać. W ostatnim cyklu, po którym miałam iść na invitro, pojechałam nie myśląc o niczym i dobrze sie bawiąc na wakacje. Takiego luzu i spokoju nie miałam już dawno na żadnych wakacjach. No i wróciłam z ciążą.Macie jakieś swoje złote metody na odpuszczenie? U mnie 6 dzień po.... i nic nie robie tylko wciąż o tym myśle... czasem pozytywnie czasem negatywnie ale wciaz
Podsumowując należała do tych kobiet 50/50. Tyle samo chciałam dziecka co nie musiałam go mieć.
Też chętnie się dowiem, bo też sobie nie radzę z tym. Zastanawiam się nad znalezieniem sobie dodatkowych zajęć, może jakaś siłownia, basen... albo zwierzątkoMacie jakieś swoje złote metody na odpuszczenie? U mnie 6 dzień po.... i nic nie robie tylko wciąż o tym myśle... czasem pozytywnie czasem negatywnie ale wciaz
reklama
kiwaczka89
U mnie tematem który miał zająć moją głowę nt posiadania kolejnego dziecka jest budowa domu, natomiast ciężko nie myśleć o potomstwu skoro widzę puste pokoje i mam wybierać jakieś farby/panele do tych pokoików <facepalm>.Też chętnie się dowiem, bo też sobie nie radzę z tym. Zastanawiam się nad znalezieniem sobie dodatkowych zajęć, może jakaś siłownia, basen... albo zwierzątko