reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

KiedyPytam a swoją decyzję poparła uwarunkowala jakimiś badaniami w tym kierunku?
Tak. Że była owulacja, pękł pęcherzyk ładnie, i że Endo było grube. W sumie progesteron jest po to by zwiększyć edno i by się zagniezdzilo. Więc ja już tego nie kumam. W ogóle. Czeka mnie dalsze szukanie następnego konowała :( :( :(. Brakuje mi już sił na to :(

reklama
To teraz co mi napisała lekarka. Że miesiączki jeszcze nie ma. Więc nic nie przesądzone, że w życiu wszystko jest możliwe nawet ciąża przy niskim progesteronie. I że mogę sobie brać go do dnia miesiączki. Jak przyjdzie to odstawić. (A jak nie przyjdzie to nie wiem.... Brać w nieskończoność chyba hehe).... I że w następnym cyklu od 16go dnia.... Z tym że owu miewam w 20dc. .... Ja nie wiem.... Ona ma wlasna klinikę. I ona tak leczy ????????

No tak ale już jakis czas bralas tego dupka więc może stąd ten ładny progesteron miałaś, endo grube itp. a jak odstawilas to spadl? W ogóle może tak szybko spaść? :confused:

Z tego co wiem to dupka się zażywa do dwóch dni przed terminem miesiaczki i jeśli ona nie przyjdzie to test i jeśli pozytywny to dalej dupka się bierze. Bo do ok 2-3 dni po odstawieniu pomówieniem okres przyjść chyba ze doszło do zagnieżdżenia. Strasznie to skomplikowane. Ja dziś kolejna beta. Czekam na wynik jak na szpilkach. Z nerwów zrobiłam test domowy i dalej pozytywny wiec jestem dobrej myśli.

No tak ale już jakis czas bralas tego dupka więc może stąd ten ładny progesteron miałaś, endo grube itp. a jak odstawilas to spadl? W ogóle może tak szybko spaść? :confused:
Nie miałam nigdy ładnego progesteronu. Zawsze niski. Nie wiem teraz co robić. Zadzwonię chyba do niej wieczorem. Jestem teoretycznie do miesiączki 4-5 dni. I ona mi pisze że mogę sobie teraz wziąć i odstawić jak przyjdzie miesiączką chyba że nie przyjdzie.

To teraz co mi napisała lekarka. Że miesiączki jeszcze nie ma. Więc nic nie przesądzone, że w życiu wszystko jest możliwe nawet ciąża przy niskim progesteronie. I że mogę sobie brać go do dnia miesiączki. Jak przyjdzie to odstawić. (A jak nie przyjdzie to nie wiem.... Brać w nieskończoność chyba hehe).... I że w następnym cyklu od 16go dnia.... Z tym że owu miewam w 20dc. .... Ja nie wiem.... Ona ma wlasna klinikę. I ona tak leczy ????????
Proponuje Ci zmienić lekarza bo bardzo niejasno Cię prowadzi. Nie łoże być tak ze nie wiesz co dalej:/

Nie pamietam dokładnie ale można w domu tylko w jakimś czasie należy dostarczyć. Nie wiem czy o 1 h chodzi czy o więcej Alek możesz sobie zadzwonic do kliniki i zapytać

reklama
Nie załamuj się , ja też co @ przyszła to płakałam , ale w końcu się uda ,tylko trzeba odpuścić eh
Taką załamke chyba każda staraczka łapie.... i tez to przerabiałam. W maju się udało, w czerwcu strata. Na razie się nie udało, ale z każdą owu wraca nadzieja. Dziś dzień po owu i mam nadzieje ze ta cholerna @ się już w tym cyklu nie pojawi.
Trzymam kciuki za ciebie. Mam nadzieje, ze tu wszystkie się kiedyś pochwalimy drugą kreseczką. My staramy się o trzecią dzidzie, mam 32 l. Poprzednie Ciąże książkowe i to w dodatku w pierwszych cyklach. Chłopcy mają 12 i 10 lat.

Do góry