reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny bo ja już jestem w rozpaczy. Powiedzcie mi jak to jest z tą temperatura od owu? Ona ma owu wzrasta, potem się ma utrzymać do ciąży, czy może ma być chwilowy spadek i rośnie dopiero po zagnieżdżeniu.? Złapałam totalnego doła.
Kochana, a nie myślałaś, żeby przestać sprawdzać temp? Tylko Cię to dołuje, a trudne emocje są niewskazane.

Nie sprawdzalam do tej pory bo właśnie nie chciałam się stresować ale widzę że to był wielki błąd.
Skoro dla samych starań najlepiej jest "uwolnić" na tyle na ile się da głowę, to ja wychodzę z założenia, że robię tylko takie badania, własne obserwacje, które faktycznie muszę, albo dzięki którym są większe szanse na poczęcie. U mnie to sprowadza się do testów owu w środku cyklu. Nie śledzę jak do niedawna aplikacji, nie robię testów ciążowych, nie chodzę na monitoring (jak się nie uda do roku to pewnie wtedy zacznę).

I jest lepiej z moją głową.

Ty chyba starasz się podobny czas co ja? U mnie 7 cykl, a u Ciebie?

Skoro dla samych starań najlepiej jest "uwolnić" na tyle na ile się da głowę, to ja wychodzę z założenia, że robię tylko takie badania, własne obserwacje, które faktycznie muszę, albo dzięki którym są większe szanse na poczęcie. U mnie to sprowadza się do testów owu w środku cyklu. Nie śledzę jak do niedawna aplikacji, nie robię testów ciążowych, nie chodzę na monitoring (jak się nie uda do roku to pewnie wtedy zacznę).

I jest lepiej z moją głową.

Ty chyba starasz się podobny czas co ja? U mnie 7 cykl, a u Ciebie?
6. Tylko że ja mam 30 lat i starania poprzedzone 2 letnim problemem z krwawieniami między okresami i miesiączkami po 2 tygodnie. I plamieniami co dwa dni. Krwawilam nawet dwa miesiące dzień w dzień. Lekko ale dzień w dzień . I co drugi cykl jest u mnie bezowulacyjny. Moja historię dziewczyny tu znają. 6 lekarzy juz mnie próbowało leczyć. Muszę szukać dalej.

Ja przez ostatnie kilka miesięcy cykle miałam bardzo rozjechane. Po stymulacji do iui. Tak ze jeden z cykli trwał 14 dni. Masakra jakaś. Pisałam jakiś czas temu o swoich staraniach. Od lekarza do lekarza od zabiegu do zabiegu. Obserwowałam się, wmawiałam sobie wszystkie możliwe objawy i oczywiście mierzyłam temp. Ale temperatura to skakała sobie jak chciała. Zero sensu i logiki. Mierze bardziej z przyzwyczajenia niż z chęci wyczytania czegokolwiek. Bo gdybym miała się temperatura kierować to w ciąży byłabym co miesiąc. Jedynie o czym wiedziałam to ze ovu ewentualnie była.

reklama
Do góry