reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Gratulacje!!!

Nad tym samym się ostatnio zastanawiałam i słyszałam już wiele wersji- że nie wolno, aż się nie zagnieżdzi, że nie wolno aż nie wykształci serduszka... już sama nie wiem co myśleć :/

Ja tez planuje testować w sobotę, trzymam kciuki!
U mnie jak na razie zero objawów, za to jak uzupełniłam sobie dane odnosnie aktualnego cyklu (w których dniach podróżowałam samolotem, w których miałam problemy żołądkowe, kiedy tkliwe piersi itp), to nagle wg aplikacji Flo @ mam dostac w sobotę, czyli dzień wcześniej niż pierwotnie pokazywała :/
Zawsze mi się wydawało, ze długie podróże i zmiana klimatu raczej @ opóźniają, niż przyspieszają...

Sama już nie wiem co myśleć, podświadomie czuje, ze nic z tego nie będzie :p może gdybym miała chociaż jakieś minimalne objawy, które mogłabym podciągnąć pod ciążowe, to byłoby inaczej :D
Kurcze ja jestem w podobnej sytuacji - nie wiem co myśleć. Wiem, że ten cykl był dziwny, inny niż wszystkie. Nigdy nie miałam tak dużo i tak długo śluzu typowo płodnego. Wszystko wypadło idealnie kalendarzykowo w okresie okołoowulacyjnym. Od półtora tygodnia mam wrażliwe piersi z powiększonymi brodawkami i gruczołami wyczuwalnymi palcami. Temp. rano 37.0. Dziś na 3 dni przed terminem @ zaczęłam mieć bóle podbrzusza takie jakby na @. Wczoraj strasznie kłuł mnie jajnik. Ale to może być wszystko i nic.

Z drugiej strony bardzo bym chciała akurat teraz... Pochowałam ukochaną babcię miesiąc temu. Wszyscy mówili, że często w takich sytuacjach właśnie udaje się zajśc w ciążę, bo ta bliska osoba czuwa, w dodatku chcę wierzyc w to, że gdy jedna osoba odchodzi to jej cząstka jest w tej co przychodzi na świat. Wiem, to głupie, ale jakoś tak... :(

reklama
Kurcze ja jestem w podobnej sytuacji - nie wiem co myśleć. Wiem, że ten cykl był dziwny, inny niż wszystkie. Nigdy nie miałam tak dużo i tak długo śluzu typowo płodnego. Wszystko wypadło idealnie kalendarzykowo w okresie okołoowulacyjnym. Od półtora tygodnia mam wrażliwe piersi z powiększonymi brodawkami i gruczołami wyczuwalnymi palcami. Temp. rano 37.0. Dziś na 3 dni przed terminem @ zaczęłam mieć bóle podbrzusza takie jakby na @. Wczoraj strasznie kłuł mnie jajnik. Ale to może być wszystko i nic.

Z drugiej strony bardzo bym chciała akurat teraz... Pochowałam ukochaną babcię miesiąc temu. Wszyscy mówili, że często w takich sytuacjach właśnie udaje się zajśc w ciążę, bo ta bliska osoba czuwa, w dodatku chcę wierzyc w to, że gdy jedna osoba odchodzi to jej cząstka jest w tej co przychodzi na świat. Wiem, to głupie, ale jakoś tak... :(
Też tak myślałam jak mi babcia zmarła. Rok minął i nic. :(

Też tak myślałam jak mi babcia zmarła. Rok minął i nic. :(
Dziewczyny załamana jestem :( a teraz 3 tygodnie czekania do następnych staranek
U mojej przyjaciółki się sprawdziło :) A lekarze mówili, że przy jej chorobie nigdy nie będzie miała dziecka. Widocznie każdy ma po prostu swój czas, wierzę w to. Staramy się od prawie roku, więc wcześniej widocznie to nie był nasz czas. Skrycie liczę na to, że ten czas będzie teraz :(

Nie załamuj się! Wiem, że trudno jest patrzeć jak innym się udaje bez starań, mimo że to nie zawiść z naszej strony, to jest to uzasadnione. Na nas też w końcu przyjdzie czas, na pewno! A ten czas starań trzeba postrzegać jako przygodę :)

Ritka, ależ Ci lekarze niekompetentni... Często ciąża jest młodsza niż nam się wydaje więc nie przejmuj się na zapas.

Mi swego czasu pani na wizycie powiedziała, że mam raka (bez żadnych badań, tylko wzrokowo). Szybko zapisałam się do innego lekarza na konsultacje, który mnie uspokajal, że wcale nie musi być to, później szybko na zabieg... I wcale to rakiem nie było. Ale to co przeżyłam przez tę małpę to nie da się opisać.
Spokojnie, będzie dobrze :)
Też usłyszałam, że to pewnie rak... urwalabym mu dziś głowę.

Tata mojego męża zmarł. Dwa tygodnie później zaszlam od razu w ciążę. Myślę podobnie do Ciebie i nie uważam tego za głupie.

Tata mojego męża zmarł. Dwa tygodnie później zaszlam od razu w ciążę. Myślę podobnie do Ciebie i nie uważam tego za głupie.
Dzięki za ciepłe słowa. Wiem, że oni czuwają nad nami. Już nawet postanowiliśmy, że jeśli będzie synek to będzie Staś po babci Stasi :) Boli, że jej nie będzie, ale może jednak będzie tylko inaczej przy nas wszystkich. Śniła mi się kilka dni temu i mówiła, że musi już iść i czy damy sobie radę - może to jest jakiś znak :)

Dziewczyny załamana jestem :( a teraz 3 tygodnie czekania do następnych staranek
Przed chwilą miałaś owu a tu już plamienia? Ale takie, że okres? Bo bez względu na długość cyklu poprawna faza lutealna trwa 12-14 dni, to ta pierwsza faza przed owu może zmieniać długość, ale lutealna zawsze tyle samo. A tu nie minął chyba tydzień od owu nawet... byłaś w jakiejś klinice leczenia niepłodności? Może tam mieliby na to jakieś rady?

Dzięki za ciepłe pogodne słowa:* wierzę, że wszystko ma jakiś sens, ale czasami zadaję sobie pytanie kiedy karta się zmieni - A obydwoje robimy wszystko, żeby było lepiej, łatwiej. Nie czekamy na to. Działamy. Podziwiam Pawła za to jaki jest niezłomny, ale widzę, że w środku przeżywa, choć nic nie powie.

A syn usunięcie trzeciego migdałka w Kajetanach. Chcieliśmy uniknąć, ale nie ma rady. Przez 1,5 roku nasza pediatra starała się obkurczyc, ale ostatecznie bez efektu.

Jak się czujesz?;)
Faceci są twardzi. Przeżywają po swojemu Ale przed nami raczej nie okazują.. znam to.
Ja się czuje dobrze. Wyspać się nie mogę bo dużo zajęć. A chodzę jak zombie :)

reklama
Przed chwilą miałaś owu a tu już plamienia? Ale takie, że okres? Bo bez względu na długość cyklu poprawna faza lutealna trwa 12-14 dni, to ta pierwsza faza przed owu może zmieniać długość, ale lutealna zawsze tyle samo. A tu nie minął chyba tydzień od owu nawet... byłaś w jakiejś klinice leczenia niepłodności? Może tam mieliby na to jakieś rady?
Owu miałam w sobotę lub niedzielę. Chryste!!!!!! Ale mi lekarze mówią że wszystko jest ze mną ok!. Zwariuje.... To nie okres. To takie.... Upławy zabarwione brązową krwią. Takie brudzenia raczeh

Do góry