reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

W ogóle obczaiłam fajny preparat w ciąży omegamed optima forte - ma super skład, dwa źródła kwasu foliowego i kwas omega-3 w dużej ilości. Pregna Plus, którą biorę mi się nie podoba, bo ma mało omegi i tylko 0,2 metylowanego kwasu foliowego. Chyba się przerzucę. Używa któraś z Was?
Mi moj ginekolog na wizycie „wstępnej” zanim zaczęliśmy się starać polecił Pregne, ale nie kupowałam jej właśnie przez brak DHA. Można co prawda kupić osobno Pregna plus DHA, ale bez sensu kupować dwa opakowania, skoro są produkty, które maja wszystkie co potrzebne w jednym kartoniku :p

Na samym początku, zanim jeszcze zaczęliśmy się starać, brałam sam kwas foliowy, później kupilam na szybko Vita-min Plus Mama w Rossmanie, ale nie czytałam składu i okazało się, ze tabletki są kiepskie...
Później zrobiłam risercz, poprzegladalam różne rankingi (polecam wpisać w Google „pan tabletka ranking witamin dla kobiet w ciąży”) i kupiłam Composita Mama DHA. W DOZie koszt to Ok 40zl plus dostawa, wiec nie najgorzej. Nie wiem jeszcze jak się będą sprawować, póki co jedyne co mnie martwi, to to, ze dzienna dawka to 1x tabletka i 2x kapsułki z DHA. Czyli w sumie 3 tabletki. Ale opinie trochę podnoszą na duchu :) po tabsach z rossmana miałam mega mdłości, mam nadzieje, ze po tych będzie spokoj.

reklama
Rita wspolczuje stresu :/ Ci lekarze to naprawde malo empatyczni :/

KiedyPytam a nie masz jakiejs infekcji po prostu?
Ja znowu powtorze,ze takie plamienia towarzysza mi przy owu.
Tez mam wrazenie,ze cos sie dzieje z hormonami bo nigdy wczesniej plamien nie mialam. Ginka szukala polipow ale na szczescie wszystko ok. W przyszlym tygodniu ide jako staraczka , zobacze co mi powie tym razem.

Spazientito ja po tym omegamed mialam okropne mdlosci, nie moglam stosować. Pamietam,ze przerobilam mnostwo tych preparatow i jedyny ktory tolerowal moj organizm byl z tej najtanszej polki ;)

Dziewczyny to ja zbadam 7 dni po owu ten progesteron ale nie powinnam tez ok 22 dnia cyklu... Hmmm mi poprzedni lekarz kazał zbadać progesteron ok. 22 dnia cyklu czyli zaraz po owu by sprawdzić czy była ta owulacja. Czy to że widać na USG że owu była wystarczy czy dla świętego spokoju jeszcze zbadać jutro? Jest sens? Bo trochę już mam dość klocia się co tydzień

Właśnie wracam od ginekologa.... w sobotę robiłam betę i wyszła ponad 2800 a dzisiaj gin mi mówi ze nie ma żadnego pęcherzyka i ciąża nie rozwija się prawidłowo. Wg daty ostatniej miesiączki powinien być początek 7 tygodnia ale ja czuje i wiem ze ciąża jest 1 tydzień młodsza.... mam powtórzyć betę , wyniki będą dzisiaj 14-15 ... jutro rano idę na kolejna wizytę.... nie wiem co będzie dalej, załamałam się

Boże, jacy Ci lekarze są.... Ughh beznadziejni!!!!

Daj znać jak sytuacja, wierzę że to jakaś pomyłka.... Trzymam mocno kciuki!

I **j bombki strzelił !!!! Przepraszam dziewczyny ale nie mam już sił. Czułam w kościach że coś będzie nie tak. I co? I już mam plamienia. Także u mnie już po wszystkim

Laluniu, to jeszcze nic nie znaczy, ginekolog mówiła ze wszystko ok, była owulacja, była. Były starania, były. To nic nie znaczy, czekaj cierpliwie :*

Dokładnie... bardzo dobrze, że idziesz dziś do lekarza. Napisz po wizycie.

Dziewczyny, jakiś ciężki ten początek tygodnia... z innej beczki. Mąż, a właściwie razem, staraliśmy się o dofinansowanie z UE. Masa roboty, papierów - miesiąc wyjęty, o zarwanych nocach nie wspomnę, ale udało się. Został zakwalifikowany. Teraz już tylko procedury, takie tam formalności jak mówili. Miał czekać na ewentualne zmiany do dokumentów. No i czekał. Wczoraj jeden z domowników powiadomił go, że jakaś poczta jest do niego. Okazało się, że to z urzędu marszałkowskiego, i że musi przedłożyć to i tamto w terminie 7 dni od otrzymania korespondencji... a to mija dziś jak się okazało! Znów masa roboty ku naszemu zaskoczeniu, walka z czasem... nie wiem czy zdążymy... wszystkie plany wiszą na włosku.

A syn za trzy tygodnie ma zabieg. Kolejny stres.

Jak to zajść w ciążę, kiedy same stresy... :/ jak mój mąż ma mieć dobre wyniki nasienia jak wiecznie walczy z czymś, a to remont jeden, drugi, poszukiwania pracy, praca na zlecenia i brak ciągłości finansowej, zakładanie firmy, problemy rodzinne...

Sorry za ten wywód offtop, ale musiałam się z Wami podzielić. Mam nadzieję, że zrozumiecie.

Boże, a to zrobili wam po złości czy się zapomniało z tą poczta?? Bez sensu ale cóż... Stres niestety chyba nigdy nas nie opuści w życiu.... Wiecznie za czymś gonimy.... Wiecznie człowiek chce więcej.... Trzymam kciuki za zabieg synka, oby tu szybciutko poszło i sprawnie [emoji3590]

Taka to ,,delikatność,,... Ja nie mówię, że mają slodzic i achy ochy, ale troszkę delikatności...Trzymam za Ciebie kciuki!!! Daj znać.

Tak samo ja dzisiaj usłyszałam, że kobieta zaprasza mnie na usg zobaczyć czy ciąża jest żywa... Jak mój mąż się o tym dowiedział, to tak się wkur.....il.... Zero delikatności. Po co się wysilać??

@nnat jak tam u Ciebie? Chyba miałaś dzisiaj wizytę na NFZ? Jak się czujesz?

@Wiatraki jak samopoczucie? Dalej bez dokuczliwych objawów czy coś Cię dopadło?

U mnie dzisiaj ok, walczę z moimi lękami. Dalej się nie potrafię cieszyć, mimo że gin 10 razy wczoraj powiedziała, że wszystko jest dobrze i na tę chwilę ciąża rozwija się prawidłowo. Rano było mi lekko niedobrze, ale szybko przeszło. Piersi dość mocno dokuczają i dzisiaj wyszły mi spore żyły. Staram się nastawić pozytywnie, ale cały czas mam lęk z tyłu głowy czy 18.09 zobaczę zarodek czy nie.

Tak, Kochana, dziękuję za pamięć [emoji3590][emoji3590] byłam, nic na NFZ nie zalatwilam ale przynajmniej usg miałam za darmo zrobione, słyszałam przez chwilunie serduszko :) Fasolka urosła, tydzień temu CRL 0,34 dzisiaj już 1,20 :) nic niepokojącego nie widać ani nie słychać :)
Szukam innego lekarza na NFZ [emoji23]

Powiem Ci szczerze że stres i leki będą Ci ciągle towarzyszyć. Ja mimo że wiem że jest ok, idąc dzisiaj na usg mało na zawał nie padlam...
Zobaczysz zarodek, zaraz potem serduszko i będziesz najszczesliwsza na świecie, gwarantuje Ci to :*

Dziewczyny kiedy zrobić wynik progesteronu. Lekarka mi kazała tydzień po owu. W necie tez tak pisza. A jeśli zrobię 3 dni po owu to nn progesteron pokaże czy była owulacja. Czy czekać do przyszłego tygodnia faktycznie.

Czekaj :*

Ja Kochana mam caly czas sluz... czuje mokro lece do lazienki spraedzic czy to okres a to dalej sluz .. chyba wolalbym juz wiedziec ba czym stoje a tu ani w prawo ani w lewo ;(

Byłaś na becie??? :) sprawdź dla spokoju ducha, taka niepewność to też nic dobrego :*

Przedstawiam wam moja fasolke [emoji16]
IMG_20190910_103946_394.jpeg

Byłam na USG tarczycy :D guzkow żadnych nie ma, struktura tarczycy trochę niejednolita, no i trochę za mała jest- objętość 7,38ml. I powiedział, że skoro ft3 i ft4 i przeciwciała wychodzą idealnie to by się nie martwił... ogólnie śmiesznie, bo się pytał czy czasami nie jestem w ciąży, bo wlasnie na poczatku tak skacze tsh...a ja że w sumie to nie wiem... kazał mi się znowu położyć i mówi, że oczywiście za szybko żeby coś jeszcze stwierdzić, ale mam rozpulchnione endometrium..ale z tego co się orientuję to też zwiastun @... progesteron i prolaktynę też gadałam..w 22 dc..progesteron 17, a prolaktyna 30..trochę za wysoka bo norma do 22..hmmmm

reklama
Do góry