Spazientito
Fanka BB :)
Poczekaj na spokojnie. A póki co obserwuj swoje objawy czuje że będzie wszystko dobrze. Mi lekarz powiedział że jeśli tydzień nie przyjdzie @ to mam zrobić test a po kolejnym bete i jeśli będzie ponad 1000 to się umówić dopiero na usg. Ja dopiero kończę cykl i chyba nie mam co liczyć na owulacje bo nawet sluzu plodnego specjalnie nie było widać niech już przyjdzie ta @ żebym mogła znowu zacząć się starać. Mam tylko nadzieję że owulacje wróci
Ja jestem umówiona z moją gin trochę inaczej - test po terminie @ (ja dokładnie wiem kiedy miałam owulację, także to będzie na pewno tydzień po terminie), a tydzień później wizyta u gina, mam zamiar iść w piątek 13 (mój szczęśliwy dzień haha). Bety powiedziała, że nie muszę robić i ja nie zamierzam, przy ciąży biochemicznej było to dla mnie największym koszmarem, to czekanie na te wyniki... Mój mąż też to wspominał wczoraj bardzo źle, także póki lekarz nie każe to nie będziemy robić bety.
U mnie śluzu płodnego na zewnątrz prawie w ogóle nie ma, a na USG był widoczny w dużych ilościach. Na spokojnie odczekaj, jeszcze będzie dobrze. Starasz się o pierwsze dziecko?
Dziewczyny a ja czekam na monitoring południu.... Tak się boje co z tymi moimi pęcherzykami ....
Trzymam kciuki! Pamiętaj, że ja jeszcze w kwietniu nie miałam owulacji, a teraz wszystko śmiga i to bez leczenia, samo się naprawiło. Daj znać po!
Co to wogóle jest tą ciąża biochemiczna i czemu w testach wychodzi? Jak to wogóle działa
Ciąża biochemiczna to ciąża, która nie dochodzi do etapu, gdzie widać zarodek na USG. Podnosi się poziom beta HCG, ale w pewnym momencie zaczyna spadać i dochodzi do poronienia.
Ciąża bez owulacji z seksem raz w miesiącu.. jeśli coś z tego będzie to będę czekać na tych a gwiazdkę i gości z prezentami.
Wiesz, ja wtedy jak zaszłam w ciąże biochemiczną to robiłam testy owulacyjne od 11 do 19 dnia, wychodziły negatywne. Zniechęcona olałam sprawę i seks później był dosłownie raz, w 23 dc. Najprawdopodobniej wtedy miałam owulację. Ta opowieść nie znaczy wcale, że Twoja ciąża będzie biochemiczna, bo to nie od ilości seksu zależy tylko od błędów w podziale komórki zapłodnionej. Znaczy tylko tyle, że w ciąże można zajść od jednego stosunku