reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Też się zastanawiałam co u Ciebie... Serio nie testujesz w tym tygodniu???

W sobotę 7 września :) tak chcemy obydwoje z mężem.

Jejku to naprawdę wszystko idzie w dobrym kierunku :) całkowicie Cię rozumiem z tym testem, też nie zamierzam testować szybciej, ale naprawdę wygląda to obiecująco:) mocno trzymam kciuki za Ciebie:)

Dziękuję :) zobaczymy, zwłaszcza, że właśnie piersi się zrobiły bardziej dokuczliwe. Nie ukrywam, że mam nadzieję, ale po doświadczeniach z ciążą biochemiczną to naprawdę wolę poczekać.

reklama
Sytuacja dziś wygląda tak. Poszłam na betę. Wynik będzie po 18.
Powiedzcie mi proszę jak to jest z tą ciąża biochemiczna? Dopiero w sumie zaczęłam się tematem interesować, przyda się każda wiedzą.
Kochana, ja tam ciążę widzę a nie brak owulacji!!!!!!!!! :D
Nic nie czytaj i nie zamartwiaj się na zapas biochemiczna, myślę że to na pewno nie to!! :)
Czekamy na wyniki :)
Dziękuję, że pytasz :) dalej ciągniemy cykl, dzisiaj 36 dc, 17 dpo i 2 dni po terminie @, @ na horyzoncie brak. Zero bólów okresowych, czasami zaboli mnie brzuch, ale to zupełnie inne uczucie - raz ciężkości, raz rozciągające, a raz kłujące. Objawów ciążowych to ja nie posiadam za bardzo, śluz mam raczej wodnisty. Piersi powiększone, dzisiaj są dość mocno widoczne żyły, nie bolą specjalnie, jedynie prawy sutek jak go mocniej dotknę. Ale czuję, że je mam, bo czasami zapieką i od czasu do czasu czuje takie mrowienie. Może i trochę mi słabo od czasu do czasu i czuje się taka bardziej zmęczona, ale mam Hashimoto więc jakoś do tego specjalnie wagi nie przywiązuje. No i szyjka macicy - dzisiaj praktycznie nie da się dosięgnąć. Temperatura dzisiaj rano delikatnie wzrosła.

@enej nie zakładaj od razu ciąży biochemicznej!
Fluidy, wyczuwam te fluidy.....!!

Dziewczyny, zaczyna się cuuuudownie nowy miesiąc!!! :) [emoji3590]
@Spazientito to przypomnij, kiedy testować chciałaś??? :)

Enej ..... To będzie niepokalane poczęcie czy cud natury? Ciąża bez owulacji.... Ehhhh lekar

Dziękuję :) zobaczymy, zwłaszcza, że właśnie piersi się zrobiły bardziej dokuczliwe. Nie ukrywam, że mam nadzieję, ale po doświadczeniach z ciążą biochemiczną to naprawdę wolę poczekać.
Może i słusznie.

Poczekaj na spokojnie. A póki co obserwuj swoje objawy :) czuje że będzie wszystko dobrze. Mi lekarz powiedział że jeśli tydzień nie przyjdzie @ to mam zrobić test a po kolejnym bete i jeśli będzie ponad 1000 to się umówić dopiero na usg. Ja dopiero kończę cykl i chyba nie mam co liczyć na owulacje bo nawet sluzu plodnego specjalnie nie było widać:( niech już przyjdzie ta @ żebym mogła znowu zacząć się starać. Mam tylko nadzieję że owulacje wróci

Kochana, ja tam ciążę widzę a nie brak owulacji!!!!!!!!! :D
Nic nie czytaj i nie zamartwiaj się na zapas biochemiczna, myślę że to na pewno nie to!! :)
Czekamy na wyniki :)
Fluidy, wyczuwam te fluidy.....!!

Dziewczyny, zaczyna się cuuuudownie nowy miesiąc!!! :) [emoji3590]
@Spazientito to przypomnij, kiedy testować chciałaś??? :)

Hahaha dzięki Kochana :) Ty to jak coś będziesz forumową matką chrzestą ;) Będę testowała 7 września. Zastanawialiśmy się jeszcze nad 4 września, bo to nasza 4. rocznica, ale mąż ma wtedy wyjazd służbowy, a chce żeby przy tym był. Trudno, jak już postanowiliśmy ten 7 września, to będzie 7 września.

A co byś chciała wiedzieć Kochana? Ja zrobiłam test 2 dni po terminie i miałam blada kreske. Zrobiłam test o czułości 10.na następny dzień zrobiłam rano ale kreski już nie było widać. Poszłam na bete to miałam trochę ponad 7. I tego samego dnia dostałam krwawienie. Także jeśli bym nie robiła testu nawet bym nie wiedziała o ciąży..
Co to wogóle jest tą ciąża biochemiczna i czemu w testach wychodzi? Jak to wogóle działa

reklama
Co to wogóle jest tą ciąża biochemiczna i czemu w testach wychodzi? Jak to wogóle działa
Lekarz mi powiedział że skoro hcg wyszło, cokolwiek nawet tak nisko jak miałam to znaczy że doszło do zapłodnienia i musiało dojść też chociaż do chwilowego zagniezdzenia bo dopiero wtedy zaczyna się wydziela hormon ciążowy. Ale niestety ciąża się nie utrzymała najprawdopodobniej po prostu organizm sam się jej "pozbyl" bo zarodek mógł być chory, mógł mieć jakieś wady itp. Myślę że organizm sam dobrze wie co robi i że dla nas jest to na pewno najlepsze wyjście, choć bardzo cierpimy, ale jednak tak musiało być.. Myślę że zdrowa ciąża po prostu jak się wczepi to już tak zostanie na 9 miesięcy:) zdrowa jest silna, tak myślę.

Do góry