reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

@Spazientito mam dobre przeczucia co do Ciebie :) mimo że Ty ten cykl spisała na straty :)

Melduje się po wizycie, wszystko w porządku, pęcherzyk ciążowy i zoltkowy są, czekamy na zarodek.
Na razie wszystko prawidłowo, ciąża faktycznie młodsza niż z OM (później owulacja była). USG powtarzamy za 5 dni i ma być zarodek z serduszkiem, na to szykuje się mój ginekolog i ja też się na to nieśmiało nastawiam :) proszę, nie puszczajcie jeszcze kciukow :) Zobacz załącznik 1015832
Super Gratuluję !! będzie wszystko będzie :)

reklama
A ja nie rozumiem :) mnie to czasem wkurza, bo chcemy mieć razem dziecko, a czasem mam wrażenie że tylko mi na tym zależy. No nic nie poradzisz na to że owulacje masz w konkretnym dniu cyklu i najlepiej blisko tego dnia się kochać. A czekać na jego chęci to można i miesiącami, żeby utracić w dzień owulacji akurat. Dlatego musimy brać sprawy w swoje ręce, inaczej będzie ciężko zajść w ciążę:(
Też Tak uważam ale 3 dni nie rozmawiałyśmy jak mu to powiedziałam. ... eh....

A no z tym przytulaniem to trudna sprawa , u mnie po 2 latach to szczerze , mój powiedział że on tak dłużej na zawołanie nie potrafi , a tak było w kalendarzu zaznaczone , sex sex sex , można oszaleć i ja sama miałam tego dość , jak odpuściłam ,nie wiem czy ja czy moja głowa miała dość ,to się udało , każdej się uda

A no z tym przytulaniem to trudna sprawa , u mnie po 2 latach to szczerze , mój powiedział że on tak dłużej na zawołanie nie potrafi , a tak było w kalendarzu zaznaczone , sex sex sex , można oszaleć i ja sama miałam tego dość , jak odpuściłam ,nie wiem czy ja czy moja głowa miała dość ,to się udało , każdej się uda
My się staramy dopiero 6 cykli A sama zaczynam mieć dość tego wyliczonego seksu...

Hej dziewczyny. Siedzę w poczekalni. Ehhh.... I czekam... Na wyrok... Czy coś będzie w tym miesiącu. My powinniśmy się przytulać od soboty do środy gdzieś a w niedzielę w nocy mój wyjeżdża i wraca w poniedziałek wieczorem i się zastanawiam czy nam to nie zaburzy planów.... Bo ja to już myślę że może co wieczór to za mało jest, skoro co dwa dni to nic z tego nie wyszło jak miałam piękna owulację. I już zrobiłam aferę że on ma wyjechać jak najpóźniej żebyśmy jeszcze się popoludniu poprzytulali w niedzielę. Boże. To jest okropne. Wiem... Proszę nie krzyczeć na mnie.

@Spazientito mam dobre przeczucia co do Ciebie :) mimo że Ty ten cykl spisała na straty :)

Melduje się po wizycie, wszystko w porządku, pęcherzyk ciążowy i zoltkowy są, czekamy na zarodek.
Na razie wszystko prawidłowo, ciąża faktycznie młodsza niż z OM (później owulacja była). USG powtarzamy za 5 dni i ma być zarodek z serduszkiem, na to szykuje się mój ginekolog i ja też się na to nieśmiało nastawiam :) proszę, nie puszczajcie jeszcze kciukow :) Zobacz załącznik 1015832
Super :) kciukasy :)

Hej dziewczyny. Siedzę w poczekalni. Ehhh.... I czekam... Na wyrok... Czy coś będzie w tym miesiącu. My powinniśmy się przytulać od soboty do środy gdzieś a w niedzielę w nocy mój wyjeżdża i wraca w poniedziałek wieczorem i się zastanawiam czy nam to nie zaburzy planów.... Bo ja to już myślę że może co wieczór to za mało jest, skoro co dwa dni to nic z tego nie wyszło jak miałam piękna owulację. I już zrobiłam aferę że on ma wyjechać jak najpóźniej żebyśmy jeszcze się popoludniu poprzytulali w niedzielę. Boże. To jest okropne. Wiem... Proszę nie krzyczeć na mnie.
Chcemy zaplanować, dać z siebie wszystko, wypełnić misję naszego cyklu, ale prawda jest taka, że trzymając ten bacik nad sobą czy połówką, wcale sobie nie pomagamy. Nie, że jestem taka super mądra, ale sama tego się uczę i jest trochę lepiej. Tak sobie ciągle przypominam, żeby praktykować wdzięczność, bo może właśnie w poczuciu pełni i docenienia tego co już mam, otrzymam jeszcze więcej... póki co tak to działało w moim życiu. Najpiękniejszych "rzeczy" nie zaplanowałam. Przyszły.
Trzeba wierzyć:)

beta urosla z 1009 do ...
Screenshot_20190829-161619_Drive.jpeg

reklama
Kochana piękne usg:))) mocno trzymam kciuki za kolejne:) dbaj o siebie. O was :)

Super! Będziemy czekać na kolejne dobre wieści :)

Ale ładne zdjęcie :) czekam na maluszka i mocno ściskam kciuki za Ciebie, ale ja jestem pewna, że będzie wszystko dobrze! Dziękuję Kochana, ja się nie nastawiam, ale obyś była dobrą wróżką ;)

Dziewczyny ja nie rozumiem zachowania Waszych drugich połówek! Kurcze przecież o dziecko się starają dwie osoby, a biologia jest jaka jest - do ciąży potrzebny jest seks w okolicach owulacji. Co to za jakieś głupoty, że tylko kobietę ma to interesować, a mężczyzna nie chce wiedzieć i uwalnia się od całej odpowiedzialności. Mój to siedział ostatnio z Flo i mówił, że mogliśmy wtedy i wtedy jeszcze dla pewności :oops: ale on generalnie ma zasadę, że seks jest dobry na wszystko:p

Super Gratuluję !! będzie wszystko będzie :)

Dziękuję Wam wszystkim kochane [emoji3590]

@Spazientito mam nadzieję, że moje przeczucia mnie nie mylą :)
Podobe mam podejście do tematu starań. Dogadaliśmy się zgodnie, że sie staramy, najpierw co dwa dni dla przyjemności, w okolicy owulacji to jak nas poniosło.... I nie było że on zmęczony, czy ja. Chcieliśmy, to był nasz wspólny cel :) wiedzieliśmy na co się piszemy, więc starania polaczylismy z przyjemnością i zadziałało :) oby tylko tak dalej.

Do góry