reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Hej dziewczęta. Dołączam się do Was to mój w zasadzie drugi cykl starań. W pierwszym udało nam się zajść i byłam bardzo szczęśliwa choć trochę niedowierzałam, że tak „na zawołanie” się udało. Niestety poroniłam. Obeszło się bez łyżeczkowania bo to była bardzo wczesna ciąża, ale serce ciagle boli po stracie :( Naczytałam się w internetach, że po poronieniu samoistnym jest się przez ok. 3 cykle bardziej płodną niż normalnie. Ja fizycznie czuje się już dobrze wiec lecimy z tematem dalej :)

Pierwszy dzień krwawienia traktuję jak początek cyklu, kupiłam testy owulacyjne, przeczytałam pół tego wątku i widzę, że nastąpił wysyp pozytywów. Może mi tez się skapnie!

IMG_20190822_181517.jpg

Wrzucam zdjęcie w świetle dziennym. Jestem taka szczęśliwa!!!!! <3

Dzisiaj jest dzień przewidywanej @, drugi dzień plamień ale już bez bolącego brzucha. test robiłam przed chwilą - negatywny. Myślicie że jeśli jutro wykonam znowu z porannego moczu wynik może się różnić?
Spróbuj, może być różnie. 50%szans [emoji6]
Nooooooooo, czekałam na to, wiedziałam, wyczuwalam to na odległość!!! :) gratulacje Kochana :*******
:-) :) :-) :) :-) :) ALE FAAAAAAJNIE!!! Mówiłam, że będziesz następna!!!

To spoko, to tylko to LH jest poza normą. Dobrze, że coś wyszło, bo najgorzej jak coś jest źle, ale nie wiadomo co!

Mnie dzisiaj bolało podbrzusze, tak kłująco, ale to wynika z wzdęcia raczej.
Teraz Twoja kolej :D
Hej kobitki mam pytanie trochę nie w temacie
Kiedy dostanę @ bo jak narazie to nic się nie dzieje i nadal mam te objawy ciążowe. Czy któraś tak miała i może mi odpowiedzieć
Nie mam pojęcia a może by tak wizyta u lekarza? Albo jeszcze raz beta dla porównania?? Może w lab się pomylili wczoraj??
A z drugiej strony to też nie jest takie hop siup - beta spada i już krwawienie...
Hej dziewczęta. Dołączam się do Was to mój w zasadzie drugi cykl starań. W pierwszym udało nam się zajść i byłam bardzo szczęśliwa choć trochę niedowierzałam, że tak „na zawołanie” się udało. Niestety poroniłam. Obeszło się bez łyżeczkowania bo to była bardzo wczesna ciąża, ale serce ciagle boli po stracie :( Naczytałam się w internetach, że po poronieniu samoistnym jest się przez ok. 3 cykle bardziej płodną niż normalnie. Ja fizycznie czuje się już dobrze wiec lecimy z tematem dalej :)

Pierwszy dzień krwawienia traktuję jak początek cyklu, kupiłam testy owulacyjne, przeczytałam pół tego wątku i widzę, że nastąpił wysyp pozytywów. Może mi tez się skapnie!
Hej Kochana, strasznie mi przykro z powodu Twojej straty, ale mam nadzieję że tym razem wszystko się uda :) trzymam mocno kciuki za Ciebie!
Zobacz załącznik 1013085
Wrzucam zdjęcie w świetle dziennym. Jestem taka szczęśliwa!!!!! QUOTE]A ja cieszę się razem z Tobą, piękny test :) jaki dalszy plan działania?? Beta? Wizyta? :)

reklama
Ehhhh idę za tydzień na pierwszy dzień monitoringu. I pokaże to lekarce. Ciekawe co powie. Ale do niej tylko idę na monitoring. Mojego lekarza mam 18dc. On mówił że żadnych badań mam nie robić. Że nie ma potrzeby. Kur#@*!!!! Mać!!!!! :( Zmieniłam nastawienie na ten cykl. Już nie robię sobie nadzieji że może się uda w tym cyklu. Nie uda się. Ani w tym ani następnym. Ale może w końcu zacznę się leczyć jak należy... :(

A do tego profesora, który Ci zlecił te badania kiedy idziesz? Nie dołuj się, trzeba jak najszybciej wdrożyć leczenie i będzie lepiej. Naprawdę dobrze, że coś z tych badań wyszło, w końcu można coś zacząć leczyć u Ciebie!

Mam luteine dowcipnie czy to coś zmienia jak ja biorę

A długo miałaś objawy ciążowe?

Tak, blokuje poronienie ciąży biochemicznej. Odstaw ją i powinno pójść. Nie, ja tak naprawdę nie miałam za bardzo objawów ciążowych w ogóle, mimo że beta u mnie doszła do mniej więcej 600 z kawałkiem. Ja po spadku już nie potwierdzałam niczego, tylko odstawiłam leki i za 5 dni zaczęła się @.

Przepraszam, że zapytam, ale na jakim etapie poroniłaś ciążę? Było już coś widać na USG?

Teraz Twoja kolej :D

Chciałabym, ale raczej się nie nastawiam - objawów brak jakichkolwiek (chociaż 6 dpo to chyba za wcześnie na cokolwiek ;)).

Do góry