reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Kusić może i kusi, ale nie dostanę się wcześniej. Póki się nic nie dzieje to sobie poczekam, a jak tylko coś zacznie mnie boleć czy zacznę plamić to ruszę na oddział. Jutro tą betę ogarnę, muszę w ogóle mieć potwierdzenie jakieś, że te hcg jest u mnie pozytywne.
Gosiu bardzo się cieszę że się wam udało ogromne kciuki za was i za fasolkę , teraz musi być dobrze bo nie fajnie to już u was było [emoji16][emoji3][emoji38][emoji11]

reklama
Gosiu bardzo się cieszę że się wam udało ogromne kciuki za was i za fasolkę , teraz musi być dobrze bo nie fajnie to już u was było [emoji16][emoji3][emoji38][emoji11]
Co ma być to i tak będzie. Po prostu nie rozmyślam nad tym, co złego może się wydarzyć. Kciuki oczywiście się przydadzą. :)

No to ja tez sie przyłącze do Was.
Staramy sie o drugie bobo 3 cykle ale przed staraniami jeden cykl 57 dni, potem 42, kolejny 41,a teraz mam 42dc i owulacje mialam dopiero w 39dc (mierze temp i wg obserwacji śluzu).
Testom owu nie wierze bo w poprzednim cyklu pozytywne wyszly i w 19dc i w 29 dc a ciąży z tego żadnej :p więc zaczęłam mierzyc temp.
Jestem zdziwiona ze ten cykl znowu bedzie mieć 50 dni ale co zrobić. @ na 04.01
A zeby bylo zabawniej zawsze mialam cykle 30 dni i z pierwsza corka zaszlam za pierwszym razem.
Badalam w tym mcu hormony wszysktie i tarczyce wszystko książkowo pieknie, usg prawidlowe i nie wiadomo skad te dlugie cykle.
Staramy sie niby 3 cykle a tak na prawde pół roku.
Mam nadzieje ze po nowym roku zobacze moje dwie kreseczki!

No to ja tez sie przyłącze do Was.
Staramy sie o drugie bobo 3 cykle ale przed staraniami jeden cykl 57 dni, potem 42, kolejny 41,a teraz mam 42dc i owulacje mialam dopiero w 39dc (mierze temp i wg obserwacji śluzu).
Testom owu nie wierze bo w poprzednim cyklu pozytywne wyszly i w 19dc i w 29 dc a ciąży z tego żadnej [emoji14] więc zaczęłam mierzyc temp.
Jestem zdziwiona ze ten cykl znowu bedzie mieć 50 dni ale co zrobić. @ na 04.01
A zeby bylo zabawniej zawsze mialam cykle 30 dni i z pierwsza corka zaszlam za pierwszym razem.
Badalam w tym mcu hormony wszysktie i tarczyce wszystko książkowo pieknie, usg prawidlowe i nie wiadomo skad te dlugie cykle.
Staramy sie niby 3 cykle a tak na prawde pół roku.
Mam nadzieje ze po nowym roku zobacze moje dwie kreseczki!
Hej! A konsultowałaś się u różnych lekarzy czy tylko u jednego? Ja przerobiłem 5 zanim postawiono diagnozę. I też niby wszystko super, i ręce rozkladali skąd takie cykle i objawy.

Hej! A konsultowałaś się u różnych lekarzy czy tylko u jednego? Ja przerobiłem 5 zanim postawiono diagnozę. I też niby wszystko super, i ręce rozkladali skąd takie cykle i objawy.

Na razie chodze do jednej. Dopiero w tym mcu zrobilam badania pierwsze no i wyszly bardzo dobrze wiec ten cykl chciałam spróbować jeszcze bez wspomagamia, a jeśli sie nie uda to po nowym roku chce umowic sie na monitoring cyklu. Balam sie ze mam problem z progesteronem bo tempka nie rosla i nie bylo skoku ale teraz zanotowalam bardzo ladny skok i owulacja wyglada na to ze byla 23.12 bo i śluz pasował i szyjka.
Najgorzej ze ja na kolejny cykl tyle czekam ale wiesz jak to jest. Wiec psychicznie czasami tez wysiadam ale teraz jestem jakoś pelna optymizmu :)

reklama
Na razie chodze do jednej. Dopiero w tym mcu zrobilam badania pierwsze no i wyszly bardzo dobrze wiec ten cykl chciałam spróbować jeszcze bez wspomagamia, a jeśli sie nie uda to po nowym roku chce umowic sie na monitoring cyklu. Balam sie ze mam problem z progesteronem bo tempka nie rosla i nie bylo skoku ale teraz zanotowalam bardzo ladny skok i owulacja wyglada na to ze byla 23.12 bo i śluz pasował i szyjka.

Monitoring cyklu to bardzo dobry pomysł. :)
Czyli progesteron też badalas i wszystko ok? Ja to cała tablice hormonów sama zrobiłam i poszłam od razu do całkiem innego lekarza i tam w końcu znalazłam pomoc. ;) Sama jestem ciekawa co u ciebie powoduje takie długie cykle. U mnie słaba tarczyca, też spowodowana złym odżywianiem.

Do góry