reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny to chyba dzisiaj jednak ta owulacja bolał mnie dziś brzuch w jajnikach i wgl co raz częściej udaje mi się, Zobacz załącznik 994648wyczuć moment owulacji ;)
Przykro mì ale żaden z tych testów nie wskazuje pozytywu.

Aby test owu można byłoby uznać za pozytyw to kreska testowa i kontrolna musi być taka sama albo kreska testowa mocniejsza od kontrolnej. A tu widzę że każda twoja kreska testowa jest jaśniejsza od kontrolnej.

reklama
Ale dodam że ja robiłam testy z clearblue i w 24dc pokazał mi buźke o oznacza ze jest pik LH A jak wyjęłam test z urządzenia to kreska testowa była o połowę jaśniejsza niż kontrolna. Także polecam clear Blue one są droższe ale nie musisz się zastanawiać czy kreska taka i taka czy jest PIK LH jak pokaże Ci buźke to masz pik LH jak puste kółeczko to nie ma piku LH ale są jeszcze clearblue fioletowe one dodatkowo pokazują dni płodne i wtedy miga buźka na teście.

Ja w południe mierzyłam bo się źle czułam
To tak temperatury nie bierz pod uwagę. Jeśli chcesz zobaczyć czy temperatura rośnie po owu i będzie się utrzymywała aż do @ to musisz mierzyć co dziennie w jednym miejscu o jednej godzinie jednym termometrem najlepiej 2 miejsca po przecinku zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka i ważne abyś miała 3-4 godziny nie przerwalnego snu. Jeśli chodzi o czas mierzenia temperatury to jest dopuszczalna +- godzina różnicy nie dłużej i nie krócej. Ja mierze w ustach pod językiem ale nie polecam. Lepiej w pochwie mierzyć.

A zanim zaczęłaś starania lub w trakcie starań wykonywałas jakieś badania? Mąż się badal?

Dziewczyny to chyba dzisiaj jednak ta owulacja bolał mnie dziś brzuch w jajnikach i wgl co raz częściej udaje mi się, Zobacz załącznik 994648wyczuć moment owulacji ;)
Super... Widać że coś tam w ogóle się dzieje. U mnie jakaś magia. Była owulacja w prawym jajniku, a że w lewym też jest pęcherzyk i wydziela nadal.estrogeny to testy były fałszywie negatywne i temperatura niska. Tak mi lekarz tłumaczył.

To tak temperatury nie bierz pod uwagę. Jeśli chcesz zobaczyć czy temperatura rośnie po owu i będzie się utrzymywała aż do @ to musisz mierzyć co dziennie w jednym miejscu o jednej godzinie jednym termometrem najlepiej 2 miejsca po przecinku zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka i ważne abyś miała 3-4 godziny nie przerwalnego snu. Jeśli chodzi o czas mierzenia temperatury to jest dopuszczalna +- godzina różnicy nie dłużej i nie krócej. Ja mierze w ustach pod językiem ale nie polecam. Lepiej w pochwie mierzyć.

A zanim zaczęłaś starania lub w trakcie starań wykonywałas jakieś badania? Mąż się badal?
Ale ona będzie rosła ciagle do dnia @ ? Podstawowe jakieś tam badania miałam już zrobione plus teraz robiłam te na tarczyce. Partner się nie badał . Z reszta my dopiero tak naprawdę mamy pierwszy cykl starań , bo w poprzednim cyklu ani się nie staraliśmy ani się nie zabezpieczaliśmy

Próbuję znaleźć conceive plus gel, najlepiej w 8 dawkach, ale nigdzie nie ma. Sprawdziłam apteki, które polecaly dziewczyny parę stron wcześniej i nie ma jednak. Znacie jakieś pewne źródło? Możecie podać namiary?

Ale ona będzie rosła ciagle do dnia @ ? Podstawowe jakieś tam badania miałam już zrobione plus teraz robiłam te na tarczyce. Partner się nie badał . Z reszta my dopiero tak naprawdę mamy pierwszy cykl starań , bo w poprzednim cyklu ani się nie staraliśmy ani się nie zabezpieczaliśmy
Też się zastanawiam co z tą temperatura. Bo coś zaobserwowałam dziwnego wczoraj i przedwczoraj taka sama a dzisiaj wyżej wykres. A jest po owu. To znaczy że dobrze że rośnie? Kiedy czytałam że jak progesteron rośnie to rośnie temperatura... To może spoko jest z tym moim progesteronem skoro temperatura rośnie....?

Próbuję znaleźć conceive plus gel, najlepiej w 8 dawkach, ale nigdzie nie ma. Sprawdziłam apteki, które polecaly dziewczyny parę stron wcześniej i nie ma jednak. Znacie jakieś pewne źródło? Możecie podać namiary?
Na gemini jak wpiszesz to jest o innej nazwie chyba fertilzel. I w nawiasie ma napisane conceive gel. Czyli ma nową nazwę. Skład i zastosowanie podobne myślę że to też jest dobre.

reklama
Do góry