reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Mamy podobną sytuację bo ogólnie wszystko jest ok ale ruchliwość plemników u mojego męża jest słaba bo po obserwacji 4 godzinnej ruch tylko 15 % I teraz się wzięliśmy na sposób że jak są dni płodne i owu pokazana testem w sensie pik LH mąż godzinę przed przytulankami pił kawę colę A jak nie miałam w domu coli to energetyka i wtedy to plemniki pobudza i szybciej biegnal[emoji23]
Dzięki dużo to dla mnie znaczy bo ja dziś się załamalam. Nigdy chyba nie wylalam tylu łez. Orzechy jemy bo do hasimoto to mija suplementacja, on też podjada. Chciałabym czekać do wizyty urologa, ale myślę że za tydzień będę miała ovu i szkoda mi znów kolejnego miesiąca. zle się dzieje w mojej pracy dlatego chciałabym iść odpocząć od niej ;) on już też i kawę pil i cole, ale w ostatnim cyklu chyba dopiero. Nie wiem co myśleć zastanawiam się już nawet nad rozwodem, dziecko to moje największe marzenie.

reklama
Dzięki dużo to dla mnie znaczy bo ja dziś się załamalam. Nigdy chyba nie wylalam tylu łez. Orzechy jemy bo do hasimoto to mija suplementacja, on też podjada. Chciałabym czekać do wizyty urologa, ale myślę że za tydzień będę miała ovu i szkoda mi znów kolejnego miesiąca. zle się dzieje w mojej pracy dlatego chciałabym iść odpocząć od niej ;) on już też i kawę pil i cole, ale w ostatnim cyklu chyba dopiero. Nie wiem co myśleć zastanawiam się już nawet nad rozwodem, dziecko to moje największe marzenie.
Kochana przykro mi. Może nie warto przekreślac małżeństwa. Napewno wam się uda. Słaba ruchliwość i ilość plemników można podrasowac suplementami. A może ma żylaki? Urolog sprawdzi i jeśli tak to można zrobić zabieg i po zabiegu jest o wiele wiele lepsze nasienie.

Ty masz hashimoto tak? Ja też choruje na hashimoto od 2011r. Mam też inne choroby ale to już osobny temat.

Nie poddawaj się napewno wam sie uda. Spróbuj też żel wspomagający i udajcie się razem z mężem do urologa.

Nie byłam, test dalej negatywny. Tak jutro wizyta u gina. Mam zaufanie 100% więc myślę że odrazu powie co się dzieje lub zleci badania. Mój mąż woli się nie nastawiac i doszukuje się jakiejś infekcji
.....
A który dzisiaj dc i jakie masz cykle? Jeżeli nawet to ciaza to pewnie za wcześnie żeby zobaczył coś na USG. Szkoda że nie poszłaś na betę byś miała jasność A tak teraz różne myśli.

A który dzisiaj dc i jakie masz cykle? Jeżeli nawet to ciaza to pewnie za wcześnie żeby zobaczył coś na USG. Szkoda że nie poszłaś na betę byś miała jasność A tak teraz różne myśli.
No tak masz rację. Teraz to i ja już zaczynam wątpić bo brzuch mnie znowu boli i pojawiło się plamienie.... To już 6 dzień

Spróbujcie przez to przejść. Twój m też Cię na pewno potrzebuje. Razem dacie radę.

Hej dziewczyny, pozwólcie że dołączę. O dziecko staramy się od ok roku, dopiero ten cykl mam stymulowany. Clo w 4-9dc, We wtorek, w 10dc, byłam na monitoringu, były 3 pęcherzyki, z czego jeden dominujący 19mm, dzisiaj ponownie była kontrola jak się sprawy mają i dominujący urósł do 23mm, natomiast te 2 pozostałe niewiele mniejsze - nie były mierzone ich wielkości.
Ale do sedna, czy sądzicie że głupio zrobiłam wstrzykując Ovitrelle? Chcę mieć pewność że do owulacji dojdzie - poprzednie dwa cykle bez owu, ponieważ pęcherzyki nie pękły- a zarazem nie chcę ciąży bliźniaczej! Dodam że mam już jedno dziecko

No tak masz rację. Teraz to i ja już zaczynam wątpić bo brzuch mnie znowu boli i pojawiło się plamienie.... To już 6 dzień
Kurczę no nie ciekawie. Kochana jedynie co mogę doradzić to spokojnie poczekaj do jutra na wizytę. Z plamieniami nie pomogę bo ja nie mam z tym problemu.

Hej dziewczyny, pozwólcie że dołączę. O dziecko staramy się od ok roku, dopiero ten cykl mam stymulowany. Clo w 4-9dc, We wtorek, w 10dc, byłam na monitoringu, były 3 pęcherzyki, z czego jeden dominujący 19mm, dzisiaj ponownie była kontrola jak się sprawy mają i dominujący urósł do 23mm, natomiast te 2 pozostałe niewiele mniejsze - nie były mierzone ich wielkości.
Ale do sedna, czy sądzicie że głupio zrobiłam wstrzykując Ovitrelle? Chcę mieć pewność że do owulacji dojdzie - poprzednie dwa cykle bez owu, ponieważ pęcherzyki nie pękły- a zarazem nie chcę ciąży bliźniaczej! Dodam że mam już jedno dziecko
Czasami się zdaza że ovitrelle nawet nie spowoduje ze pęcherzyk pęknie. Biorąc clo musisz się liczyć z tym że może być ciaza mnoga. A jeśli dwa pozostałe nie były mierzone to skąd informacja że dwa pozostałe są o niewiele mniejsze?

reklama
Czasami się zdaza że ovitrelle nawet nie spowoduje ze pęcherzyk pęknie. Biorąc clo musisz się liczyć z tym że może być ciaza mnoga. A jeśli dwa pozostałe nie były mierzone to skąd informacja że dwa pozostałe są o niewiele mniejsze?
Bo widzę na wydruku usg, do zastrzyku przekonał mnie fakt że w pierwszą ciążę zaszłam własnie po nim

Do góry