reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Hejo dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Tamten cykl był tak zwariowany, że musiałam sobie chwilkę odpocząć. Dziś 16 dc, zobaczymy co ten cykl nam przyniesie... nadrobiłam wszystko i mam pytanko do was. Ponieważ przewina się wątek tsh i hasi. Czy któraś z was może się więcej w tej kwestii wypowiedzieć. Bo ja wyniki robiłam w tamtym roku i tylko wyszło mi antyTPO ponad normę. Teraz się tak zastanawiam czy nie iść zrobić Tsh bo coś wspominalyscie ze nawet jak jest w normie to dla kobiety w ciąży może być za wysokie , dobrze to zrozumiałam ?
Tak dobrze zrozumiałaś. Ja mam tarczyca niedoczy kość hashimoto od 2011r.

reklama
U mnie z kolei od 14-15 dc testy owu wychodziły negatywne. Od 17 dc przestałam je robić i straciłam nadzieję. Więc dziwi mnie ten nagły wzrost temperatury i to taki wysoki.
Możliwe że miałaś owu później? Jakie masz cykle? Pamiętaj że owu z różnych przyczyn może się przesunąć nawet o kilka dni. Ja według testów miałam owu 24dc ale moje cykle mają między 29-40 dni.

Tak dobrze zrozumiałaś. Ja mam tarczyca niedoczy kość hashimoto od 2011r.
Kurczę to muszę iść sobie zrobić badania, mi lekarze nic nie mówili bo te anty wyszło 135 jakoś tak i jedni mówił ze to jeszcze nie jest dużo i nie miała żadnych leków . A teraz zaczynam się stresować, że to jednak może być nie okej :/

@bleucoco: to jest mój pierwszy wykres temp z obecnego cyklu który jeszcze trwa.
Screenshot_20190702-184914_OvuView.jpeg
Screenshot_20190702-184919_OvuView.jpeg

Kurczę to muszę iść sobie zrobić badania, mi lekarze nic nie mówili bo te anty wyszło 135 jakoś tak i jedni mówił ze to jeszcze nie jest dużo i nie miała żadnych leków . A teraz zaczynam się stresować, że to jednak może być nie okej :/
Warto zbadać wszystkie hormony nie tylko TSH. Ja mam ANTY TPO 585 a ANTY TG ponad 3100 TSH na dzień 14 marzec 2.1 biorę dawkę 150 euthyrox i pod koniec września początkiem października mam skontrolować TSH inne hormony mam ok. Jedynie czego w życiu nie badalam to progesteronu.

Możliwe że miałaś owu później? Jakie masz cykle? Pamiętaj że owu z różnych przyczyn może się przesunąć nawet o kilka dni. Ja według testów miałam owu 24dc ale moje cykle mają między 29-40 dni.
[/QUOTE
Rety to Ty kochana też masz jazdę bez trzymanki. Jak ja... Nie wiem ile dni ma cykl nie wiem kiedy dostanę @, a co za tym idzie nie mam bladego pojęcia kiedy owu i nie mam bladego pojęcia kiedy zaczynać robić testy.

Kurczę tak ciężko trafić na dobrego ginekologa teraz,żeby tak dobrze pokierowal:-// pozlecal badania,uspokoił.
Ja ostatni cykl teraz próbuje i potem idę na jakieś badania:-) tylko właśnie mam problem bo nie chce iść już do tej babki co chodziłam i nie wiem kogo wybrac:-//

A swoją drogą czy któraś z Was ma taka jakby nie czerwona tylko różowa krew podczas @? Ja mam jak jest jej dużo to normalnie ciemno czerwona,ale jak jest jej mniej na podpasce albo jak się wycieram to jest taka jasnoczerwona,jakby w roz:-) nigdy jakoś na to nie zwracałam uwagi ale oczywiście wyczytałam że to może być problem z estrogenem:-///

W takim przypadku testy robić najlepiej od ostatniego dnia @ aż do ujrzenia pozytywnego testu i kochać się co 2-3 dni A jak już będzie bliżej owu to kochać się co dziennie.

Jeśli ten cykl będzie u mnie nie udany to mimo że idę do kliniki w następnym cyklu będę robiła testy od 5-6 dc aż do ujrzenia pozytywu na teście i nadal będę mierzyć temperaturę ale zmienię miejsce.

Kurczę tak ciężko trafić na dobrego ginekologa teraz,żeby tak dobrze pokierowal:-// pozlecal badania,uspokoił.
Ja ostatni cykl teraz próbuje i potem idę na jakieś badania:-) tylko właśnie mam problem bo nie chce iść już do tej babki co chodziłam i nie wiem kogo wybrac:-//

A swoją drogą czy któraś z Was ma taka jakby nie czerwona tylko różowa krew podczas @? Ja mam jak jest jej dużo to normalnie ciemno czerwona,ale jak jest jej mniej na podpasce albo jak się wycieram to jest taka jasnoczerwona,jakby w roz:-) nigdy jakoś na to nie zwracałam uwagi ale oczywiście wyczytałam że to może być problem z estrogenem:-///
Kochana ja mam miesiączke dozej ze skala trwa 3-4 dni czasami się zdarza że trwa 5 dni. 2-3 podpaski dziennie tylko ida. Moja @ nigdy nie jest w kolorze żywo czerwonej krwi zawsze jest w kolorze tak jakby pomarańczowym czasami naprawdę ciemna czerwień podchodzący pod brązową krew i nigdy nie mam skrzepow. A estrogen ten hormon mam w porządku.

reklama
W takim przypadku testy robić najlepiej od ostatniego dnia @ aż do ujrzenia pozytywnego testu i kochać się co 2-3 dni A jak już będzie bliżej owu to kochać się co dziennie.

Jeśli ten cykl będzie u mnie nie udany to mimo że idę do kliniki w następnym cyklu będę robiła testy od 5-6 dc aż do ujrzenia pozytywu na teście i nadal będę mierzyć temperaturę ale zmienię miejsce.
No właśnie tak robię :) od ostatniego dnia okresu zaczęłam ale już tracę cierpliwość bo 15 dzień cyklu a paski dalej negatywne. Ale działamy co dwa dni, może paski się mylą.... Od wczoraj robię nawet dwa dziennie i nic.

Do góry