reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019/2020!

Ja się nie nastawiam na nic staram się wyluzowac i zajmować czymś głowę a teraz święta idą więc sporo prac domowych czeka więc będę miała zajęcie i nie będę tyle rozmyślać i stresować sie

reklama
Ja się nie nastawiam na nic staram się wyluzowac i zajmować czymś głowę a teraz święta idą więc sporo prac domowych czeka więc będę miała zajęcie i nie będę tyle rozmyślać i stresować sie
Najlepsze nastawienie... :) Nie myslec o tym, czy sie udalo (choc ciezko) ..nie wyliczac, kiedy zrobie test. Test mozna zrobic jak @ sie spoznia.
Najgorsze dla mnie to zrobic test przed @, zaczac sie cieszyc..a kilka dni pozniej okres. I rozczarowanie...
Trzeba byc cierpliwym :-)

Hej dziewczyny. My staramy się od 14 miesięcy i nadal nic. Na początku stresowałam się przed każdą miesiączką, ostatnich kilka miesięcy starałam się o tym nie myśleć, ale dzisiejsze objawy okresu mnie rozstroiły. To takie przykre :( Około 4 miesiące temu lekarz proponował wykonanie badań, ale odmówiłam, bo nie dopuszczałam do siebie myśli, ze to konieczne. Ale niestety zaczynam podejrzewać, ze są niezbędne. Chodze do lekarza prywatnie, czy orientujecie się, jaki jest mniej więcej koszt takich kompletnych badań? I co zawierają?

No
Dzien dobry :-)
U mnie jeszcze szaro na dworzu i dosc zimno. No ale czego oczekiwac, grudzien mamy..cieplo nie bedzie...;-)
Dzis dc 20, wyskoczyl mi jakis pypec na twarzy..jak u nastolatki o_Opiersi takie nijakie..przy dotyku delikatnie pobolewaja.

a jakiej dlugosci masz cykle?
30dniowe ostatnio
Hej dziewczyny. My staramy się od 14 miesięcy i nadal nic. Na początku stresowałam się przed każdą miesiączką, ostatnich kilka miesięcy starałam się o tym nie myśleć, ale dzisiejsze objawy okresu mnie rozstroiły. To takie przykre :( Około 4 miesiące temu lekarz proponował wykonanie badań, ale odmówiłam, bo nie dopuszczałam do siebie myśli, ze to konieczne. Ale niestety zaczynam podejrzewać, ze są niezbędne. Chodze do lekarza prywatnie, czy orientujecie się, jaki jest mniej więcej koszt takich kompletnych badań? I co zawierają?
Witaj ja robiłam badania w prywatnej klinice dokładnie nie pamietam wszystkich badan ale z meza badaniem nasienia wyszło nam do zaplaty coś kolo tysiąca złotych mialam wszystkie hormony robione amh i cos tam jeszcze teraz ci nie powiem bo nie pamietam musiałabym dokladnie sprawdzić

I
No
30dniowe ostatnio
Witaj ja robiłam badania w prywatnej klinice dokładnie nie pamietam wszystkich badan ale z meza badaniem nasienia wyszło nam do zaplaty coś kolo tysiąca złotych mialam wszystkie hormony robione amh i cos tam jeszcze teraz ci nie powiem bo nie pamietam musiałabym dokladnie sprawdzić
I oczywiscie w tym tysiacu to byla jeszcze wliczona wizyta u lekarza która kosztuje 300zl i w dzien badan mialam 2wizyty jedna przed badaniem i po 2 godzinach druga na omówienie badan

No
30dniowe ostatnio
Ok dziękuję za odpowiedź :) A po jakim czasie starań zdecydowałaś się na badania?

Ok dziękuję za odpowiedź :) A po jakim czasie starań zdecydowałaś się na badania?
Po nie całym roku. Bo skoro przez ten czas się nam nie udało zajść w ciążę to wiadomo że coś było nie tak. Moj maz jest rolnikiem i gdy tylko powiedzialam dla swojej gin o tym od razu wiedziała ze wina lezy po stronie męża mówiła że często tak jest jeśli mężczyzna jest rolnikiem (związek z tym maja np opryski i inna chemia) i miała racje. Ale do lekarza jezdzimy prawie 3miesiace i narazie nic. Mąż ma powtórzyć w tym miesiacu badania czy coś po lekach się poprawiło czy nie i byc moze w grudniu bądź styczniu bedziemy podchodzic do inseminacji tez trochę kosztowne to jest (800zl plus badania)

Po nie całym roku. Bo skoro przez ten czas się nam nie udało zajść w ciążę to wiadomo że coś było nie tak. Moj maz jest rolnikiem i gdy tylko powiedzialam dla swojej gin o tym od razu wiedziała ze wina lezy po stronie męża mówiła że często tak jest jeśli mężczyzna jest rolnikiem (związek z tym maja np opryski i inna chemia) i miała racje. Ale do lekarza jezdzimy prawie 3miesiace i narazie nic. Mąż ma powtórzyć w tym miesiacu badania czy coś po lekach się poprawiło czy nie i byc moze w grudniu bądź styczniu bedziemy podchodzic do inseminacji tez trochę kosztowne to jest (800zl plus badania)
Rozumiem, zatem trzymam mocno kciuki :)

reklama
Rozumiem, zatem trzymam mocno kciuki :)
Dziękuję ja też za Ciebie bede trzymała kciuki oby nam wszystkim w końcu się udało 🙂a Ty kiedy planujesz badania zrobic? Ja Ci od razu proponuję iść do kliniki leczenia niepłodności tam wszystko na miejscu robią wyniki również po 2 godzinach już masz i możesz w ten sam dzien od razu mieć 2wizyty aby omówić wyniki myślę że to jest wygoda i delikatna oszczędność czasu

Do góry