reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Cześć wszystkim;)
Mam na imię Gośka mam 28lat i od 6 cykli bezskutecznie staramy się o kruszynkę. Nigdy nie pisałam na forach ale chyba powoli zaczynam fixsować i muszę się wygadać. Chyba już straciłam nadzieje że się nam uda. Dużo osób pisze ze trzeba sobie odpuścić ale jak to zrobić ?;)
Witaj:) W kupie sila. A masz juz jakies dziecko?

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama
Witam was w poniedzialek. Ciesze sie z niego bardzo bo zaraz sie konczy (praca) i coraz blizej ferie. No i ewentualne testowanie w przyszlym tygodniu. Ogolnie pierwszy raz mam taka straszna nadzieje i przekonanie ze napewno sie uda tym razem . gorzej jak się przelicze i znowu załamie

Witam was w poniedzialek. Ciesze sie z niego bardzo bo zaraz sie konczy (praca) i coraz blizej ferie. No i ewentualne testowanie w przyszlym tygodniu. Ogolnie pierwszy raz mam taka straszna nadzieje i przekonanie ze napewno sie uda tym razem . gorzej jak się przelicze i znowu załamie
Też miałam się nie przejmować ale to ciężkie wyzwanie. Poszukaj innego tematu by się nie nakręcić. Ciekawa książka lub serial

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro idę się umówić do chirurga dentystyczego żeby wyrwać 8[emoji33] . A dziś byłam u normalnego dentysty. Ząb wyleczony jupi [emoji2]. Dużo ludzi boi się dentystów.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
No to ja to samo... I tak cholernie się boję ale muszę, bo bardziej się moje konsekwencji psucia się zęba.

Też miałam się nie przejmować ale to ciężkie wyzwanie. Poszukaj innego tematu by się nie nakręcić. Ciekawa książka lub serial

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale to zawsze latwo powiedziec. Kazda by chciała nie myslec i najlepoej wyłączyć ten temat. A u mnie w okolicy to plaga . alno z brzuchem albo rodzi. Na szczęście ostatnio nikt nas nie bombarduje pytaniami kiedy drugie

A zeby bylo milo dowiedzielismy sie ze siostra meza ukrywala ze jest w ciazy. I dopiero w wigilie zobaczylismy. Maz jest zly bo jako siostra mogla mu powiedziec. Ale stwierdzila ostatnio ze pewniebysmy wygadali wszystkim a zwlaszcza ja. Tak mnie tym wpienila...

Cześć wszystkim;)
Mam na imię Gośka mam 28lat i od 6 cykli bezskutecznie staramy się o kruszynkę. Nigdy nie pisałam na forach ale chyba powoli zaczynam fixsować i muszę się wygadać. Chyba już straciłam nadzieje że się nam uda. Dużo osób pisze ze trzeba sobie odpuścić ale jak to zrobić ?;)

Witam moją imienniczke! [emoji813] Ja staram się od jakiś 3 lat, w końcu trafiłam na super lekarza i póki co idziemy do przodu. Zobaczymy jak długo potrwa leczenie tej tarczycy. Czy da się odpuścić, do końca nie bardzo, ale trzeba wyluzowac. :)
Zapraszam Cię do naszej tabelki www.tnij.at/starania2018 , dopisz się do niej, ale jeśli będziesz miała kłopot to chętnie zrobię to za Ciebie. :)

reklama
@Goska2210 witaj w naszym gronie :) da się odpuścić, ale musisz mieć już psychicznie dość... Ja tak miałam podczas starań o pierwszą ciążę. 13cs odpuściłam. Miałam dość psychicznie, płaczu co miesiąc nad negatywnymi testami, płaczu jak okres przyjdzie. Miałam dość. I wtedy zaskoczyło.
Teraz tak już przeżyłam 2cs, stwierdziłam że nie chce się doprowadzić do takiego stanu jak z synem. I 3cs owszem robiłam testy owu, ale w drugiej fazie cyklu szukałam byle jakiego zajęcia żeby nie myśleć czy się udało, nie szukałam na siłę objawów ciąży. A tu niespodzianka. Objawy zagnieżdżania zaczęły się 8 dni do terminu @. Najpierw je ignorowałam bo sobie 'wmawiam'. Ale w końcu test zrobiłam i w jakim szoku byłam jak wyszedł pozytywny 6 dni do terminu @.
Także ja jestem żywym przykładem na to że myślenie , stres (bo możemy mówić że się nie sterujemy a wcale tak nie jest) wszystko ma wpływ na zapłodnienie, zagnieżdżanie.
I tak jak wyżej pisałam - to nie jest tak że sobie powiesz że odpuszczasz. Bo się tak nie da. Żeby odpuścić po sobie wiem że trzeba mieć już po prostu psychicznie dość.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry