reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

A to jest pod znieczuleniem ogolnym? Boli bardzo po zabiegu?

dqpr3e5e7ell0w0u.png
Tak,

Tak, znieczulenie ogólne. Po samej operacji od razu byłam na środkach przeciwbólowych, najpierw w kroplówkach, później już na tabletkach więc nic mnie nie bolało w szpitalu. Później w domu miałam 2 tygodnie zwolnienia. Trochę ciężko się na początku wyprostować bo wiadomo, szwy ciągną ale to szybko mija i dochodzi się do siebie. Na początku trochę boli przy czynnościach takich jak wstawanie z pozycji leżącej do siedzącej czy przy kaszlu/kichaniu ale to jest do przeżycia. Bałam się bardzo bo nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu ale teraz stwierdzam, że strach ma wielkie oczy a jak trzeba to trzeba, nie jest tak źle. Ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby udało się bez operacji :) U mnie torbiel okazała się być torbielą endometrialną i przy okazji dowiedziałam się, że mam endometriozę. Od tamtej pory a było to kilka lat temu czasem zdarzały mi się jeszcze torbiele ale zawsze wchłaniały się same lub za pomocą przepisywanych leków.

reklama
Dziewczyny no ja się załamie dziś, przyjaciółka miesiąc temu urodziła i... jest znów w ciąży. Stwierdziła że przecież "to nie jest trudne". No nie jest bo ona zachodzi przy pierwszym podejściu zawsze :(

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
To co powiedziała Ci koleżanka było niezbyt mądre...

Wiem, lecz w naszym kręgu znajomych nikt tyle się nie starał co my... znajome to max 2 miesiace i l4 ciążowe...

No ale raczej temat niepłodności nie jest tematem tabu, w mediach tyle się o tym mówi, a Twoja koleżanka tak to powiedziała, jakby cały świat był zdrowy a wy nie umiecie zrobić dziecka. Straszny nietakt, domniemam, że pewnie wiedziała, o waszych problemach to tym bardziej, ale cóż.

Laski a czy ktoras ma jakies opinie o ovarinie? Zaczelam w tym cyklu, 2 razy dziennie. Opinie ma super, chce zrobic 3 msc kuracje.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Biore i wrocila ovulka. Po 2 miesiacach kuracji ovulacja wrocila i byly az 3 pecherzyki z czego jeden peknal. Ale zawsze cos.
w tym cyklu jednak jedna kreska

Wiem, lecz w naszym kręgu znajomych nikt tyle się nie starał co my... znajome to max 2 miesiace i l4 ciążowe...

Też mam takie znajome które ogłaszały początek starań i za miesiąc były w ciąży ale nie każdemu jest pisane takie szybkie zajście. Nie ma co się porównywać bo można się serio załamać :) Dla pocieszenia dodam, że ja staram się w sumie 2,5 roku mniej więcej.

Co do Ovarinu to jedynie ten inozytol jest tak ważny, ciekawe czy są tabletki z samym inozytolem bo tą resztę witamin mam w femibionie. A lepiej nie brać i tego i tego bo można przedawkować witaminy.

No ale raczej temat niepłodności nie jest tematem tabu, w mediach tyle się o tym mówi, a Twoja koleżanka tak to powiedziała, jakby cały świat był zdrowy a wy nie umiecie zrobić dziecka. Straszny nietakt, domniemam, że pewnie wiedziała, o waszych problemach to tym bardziej, ale cóż.
Niestety, kocham ją jak siostre ale czasem nie pomyśli. Mnie szlag trafia bo 3 dzień @ nie ma... dzwoniłam by umówić się do lekarza to mi powiedział że luteiny i tak mi nie przepisze a w ciąży nie jestem jak testy negatywne, że mam czekać nosz [emoji35]. Jak dziś nikogo nie zabije to cud będzie.

reklama
Do góry