1
174974
Gość
Tak, wczoraj już przeszło. Taka jednodniówka. Dużo piłam wody i najwidoczniej wypłukało to co złe. Martwię się, że w ciąży mogę mieć z tym niezłe problemy.@Migdalove Jak tam Twoje zapalenie? Juz lepiej?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, wczoraj już przeszło. Taka jednodniówka. Dużo piłam wody i najwidoczniej wypłukało to co złe. Martwię się, że w ciąży mogę mieć z tym niezłe problemy.@Migdalove Jak tam Twoje zapalenie? Juz lepiej?
A probowalas jakis naturalny suplement? Moze suszona porzeczka albo jakies herbatki?Tak, wczoraj już przeszło. Taka jednodniówka. Dużo piłam wody i najwidoczniej wypłukało to co złe. Martwię się, że w ciąży mogę mieć z tym niezłe problemy.
Najlepsza jest żurawina w tabletkach, ale już bardzo długi czas w ogóle nie miałam zapalenia dlatego przestałam zażywać.A probowalas jakis naturalny suplement? Moze suszona porzeczka albo jakies herbatki?
Ja.@@ mam.miec 23.11 zatestuje moze 20 .11 jak wszystko bedzie po staremu i cykl mi sie nie wydłuży lub nie.skróci to moze juz.bedzie.wszystko jasne ...Ja, @KatiNails, i o ile tabelka nie klamie to w podobnych termiach jest @AniaS35 i @zuzik85 Testujecie dziewczyny?
Ktos jeszcze ? Bo @Dagaa11 jestes troche później?
mamunia86, teraz znalazłam u Rotzera: "Dojrzały pęcherzyk może bez pęknięcia i bez uwolnienia komórki jajowej przekształcić się w ciałko żółte; karty obserwacji wykazują przebieg cyklu dwufazowy, ale najczęściej ze skróconą fazą ciałka żółtego.(...) Powyższy fakt świadczy o tym, że nawet pojawienie się zwiększonej ilości śluzu szyjkowego nie jest dowodem odbytej owulacji. Dowodem odbytej owulacji jest albo poczęcie dziecka, albo zauważenie w trakcie operacji komórki jajowej."(pewnie chodzi o monitoring cyklu. Czyli organizm szykował się do owulacji, ale ona nie nastąpiła. Z tego co zrozumiałam, to wtedy jest krótsza faza lutealna, może u Ciebie @wisienka94 tak było.Wykres dwufazowy to potwierdzona owulacja+śluz i/lub szynka. Zazwyczaj jest korelacja. Wykres jednorazowy zakończony krwawieniem to cykl bezowulacyjny.
Dziewczyny smaki eksuzywne zalapały tu smalczyk tu ogoreczki, zupki :-)
Duże te dzieci macie. Moje to drobiny od urodzenia. Najmłodsze ma 4 lata a waży niespełna 14 kg za to w pracy udzwigam sie co niemiara nawet.ponad 100 kg. Taki zawód.
Powodzenia przy testowaniu bo chyba zbliza się ten czas powoli.
Bardzo możliwe że tak u mnie jest. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze. W piątek się dowiem czy clo na mnie działamamunia86, teraz znalazłam u Rotzera: "Dojrzały pęcherzyk może bez pęknięcia i bez uwolnienia komórki jajowej przekształcić się w ciałko żółte; karty obserwacji wykazują przebieg cyklu dwufazowy, ale najczęściej ze skróconą fazą ciałka żółtego.(...) Powyższy fakt świadczy o tym, że nawet pojawienie się zwiększonej ilości śluzu szyjkowego nie jest dowodem odbytej owulacji. Dowodem odbytej owulacji jest albo poczęcie dziecka, albo zauważenie w trakcie operacji komórki jajowej."(pewnie chodzi o monitoring cyklu. Czyli organizm szykował się do owulacji, ale ona nie nastąpiła. Z tego co zrozumiałam, to wtedy jest krótsza faza lutealna, może u Ciebie @wisienka94 tak było.
@Migdalove dobry jest też sok z żurawiny, można zapobiegawczo w ciąży pić. Mi się raz zdarzyło w ciąży zapalenie, lekarz powiedział że można w ostateczności furagin, ale tylko w 2 trymestrze.