reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
Ja, @KatiNails, i o ile tabelka nie klamie to w podobnych termiach jest @AniaS35 i @zuzik85 Testujecie dziewczyny?
Ktos jeszcze ? Bo @Dagaa11 jestes troche później?
Ja.@@ mam.miec 23.11 zatestuje moze 20 .11 jak wszystko bedzie po staremu i cykl mi sie nie wydłuży lub nie.skróci to moze juz.bedzie.wszystko jasne ...
Ehhhh nadrabiam.dzis wczorajsze popoludnie.i taka ochote.narobilyscie mi na.chleb ze smalcem ze chyba bede.musiala podjechac po ten smalec i zrobic sobie syta kolacje :D:puwielbiam chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym mmmmniammm
@KatiNails ja na.obiad tez dzis serwuje spagetti i tez z wlasnego przecieru u mnie.spagetti to numer 1'w.domu. w sumie wszyscy lubimy więc nie.ma wybrzydzania:D
@leeleeth no to maluszek juz.spory jest co "lulać" w ramionach ale to dobrze ze.przybiera.na.wadze.i ma sie dobrze niech maluszek rośnie zdrowo :);)
@tola_tola przykro mi z powodu testu ale.poki nie ma wrednej.malupy to jakas szansa i nadzieja.pozostaje.mimo ze test negatywny
Trzymam.oczywiscie kochane &&&'za wszystkie.testujace na.dniach niech "szczęście"bedzie.z.Wami kochane .
U mnie.20dc.do @@@ jeszcze 8dni ehhh ten czas oczekiwania jest strasznie czasowo wydłużony ...

Wykres dwufazowy to potwierdzona owulacja+śluz i/lub szynka. Zazwyczaj jest korelacja. Wykres jednorazowy zakończony krwawieniem to cykl bezowulacyjny.

Dziewczyny smaki eksuzywne zalapały tu smalczyk tu ogoreczki, zupki :-)

Duże te dzieci macie. Moje to drobiny od urodzenia. Najmłodsze ma 4 lata a waży niespełna 14 kg za to w pracy udzwigam sie co niemiara nawet.ponad 100 kg. Taki zawód.

Powodzenia przy testowaniu bo chyba zbliza się ten czas powoli.
mamunia86, teraz znalazłam u Rotzera: "Dojrzały pęcherzyk może bez pęknięcia i bez uwolnienia komórki jajowej przekształcić się w ciałko żółte; karty obserwacji wykazują przebieg cyklu dwufazowy, ale najczęściej ze skróconą fazą ciałka żółtego.(...) Powyższy fakt świadczy o tym, że nawet pojawienie się zwiększonej ilości śluzu szyjkowego nie jest dowodem odbytej owulacji. Dowodem odbytej owulacji jest albo poczęcie dziecka, albo zauważenie w trakcie operacji komórki jajowej."(pewnie chodzi o monitoring cyklu;). Czyli organizm szykował się do owulacji, ale ona nie nastąpiła. Z tego co zrozumiałam, to wtedy jest krótsza faza lutealna, może u Ciebie @wisienka94 tak było.

@Migdalove dobry jest też sok z żurawiny, można zapobiegawczo w ciąży pić. Mi się raz zdarzyło w ciąży zapalenie, lekarz powiedział że można w ostateczności furagin, ale tylko w 2 trymestrze.

mamunia86, teraz znalazłam u Rotzera: "Dojrzały pęcherzyk może bez pęknięcia i bez uwolnienia komórki jajowej przekształcić się w ciałko żółte; karty obserwacji wykazują przebieg cyklu dwufazowy, ale najczęściej ze skróconą fazą ciałka żółtego.(...) Powyższy fakt świadczy o tym, że nawet pojawienie się zwiększonej ilości śluzu szyjkowego nie jest dowodem odbytej owulacji. Dowodem odbytej owulacji jest albo poczęcie dziecka, albo zauważenie w trakcie operacji komórki jajowej."(pewnie chodzi o monitoring cyklu;). Czyli organizm szykował się do owulacji, ale ona nie nastąpiła. Z tego co zrozumiałam, to wtedy jest krótsza faza lutealna, może u Ciebie @wisienka94 tak było.

@Migdalove dobry jest też sok z żurawiny, można zapobiegawczo w ciąży pić. Mi się raz zdarzyło w ciąży zapalenie, lekarz powiedział że można w ostateczności furagin, ale tylko w 2 trymestrze.
Bardzo możliwe że tak u mnie jest. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze. W piątek się dowiem czy clo na mnie działa :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)
We mnie dzisiaj wystąpiły nowe nadzieje, obudziłam się chyba prawą noga :)
Na obiad dzis serwuje barszcz czerwony z ziemniakami, dla M. dodatkowo krokiety na drugie. A smalcu samego nie lubię, ale jak do topienia doda się cebulki i troszke mieska wszelakiego, to wtedy jest pycha :)

Takie pytanie mam- mieszka któraś z was w prywatnej kamienicy? Warto sie w to pchać w ogóle? Ceny mieszkań sa smieszne w takich kamienicach..

Nie wiem jak u Rotzera ale w metodzie angielskiej nic takiego nie znalazłam albo pczeoczylam a trochę już lat stosuje. Pytanie czy taki skok wskazuje tylko na to czy jest dwufazowy czy spełnia warunek 0.2 stopnia.
Zobaczę w notatkach czy jest jakaś wzmianka w angielskiej. Te metody się trochę różnią.

reklama
Kochane ponieważ wielkimi krokami zbliżają sie po malu święta powiedzcie.mi proszę jak u Was.jest z.choinka.ja.mam.sztuczna ale od tamtego roku marzy mi sie taka.prawdziwa i pachnaca.jodełka zastanawiam sie tylko jak.dlugo taka.choinka.jest w.stanie.wytrzymac.jak.wyglada jej pielegnacja.by służyła mi jak najdłużej w te dni moze.któraś z.Was.właśnie preferuje takie prawdziwe.choinki i opowie mi o swoich doswiadczeniach w tym temacie .

Do góry