reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Stokrotenka 31 ma Tita do lekarza☺ ja już na betę idę w piątek 26 ciekawe co mi dzien matki przyniesie☺

reklama
Hej hej :)
Ale miałam dziś w nocy spanie :D.. co godzinę pobudki do 7:35. Teraz położyłam spać brzdąca i mam nadzieję, że pośpi jak zwykle z 3 godzinki :)

Z książek przeczytałam teraz Dear Rose (trochę się wynudziłam, chyba film lepszy, płakałam na nim jak bóbr xd), Historię kotów i 100 porad jak wychować szczęśliwego i pewnego siebie chłopca. Teraz mam zamiar zabrać się za Pogromcę lwów (jedna z książek które dostaliśmy w prezencie ślubnym, mam jeszcze Lśnienie i Doktora sen).

Kinga ładny masz już staż małżeński :) My w tym roku dopiero 2 rocznica ślubu, a w kwietniu mieliśmy 8 rocznicę związku. Kiedy to zleciało ;)
Piękną sobie datę wybrałaś na betę :)

Tita ja też już nie mogę się doczekać wieści od Ciebie po wizycie :)

Leeleeth witaj :) Ślicznego masz synka w miniaturce :)

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie sadzania na nocnik. Od kiedy synek skończył 9 miesięcy zaczęłam go przywyczajać do nocnika. Nie protestował więc nie widziałam w tym nic złego. Teraz jak go posadzę, to za każdym razem robi siusiu, często z rana i po południu też jest i kupka. Ale trafiłam w internecie na stronę, gdzie napisali, że szybszym sadzaniem robię dziecku krzywdę i powinnam go zacząć uczyć dopiero ok. 2 roku życia.. Mojej koleżanki synek był uczony mniej więcej w tym wieku i protestował ogromnie, więc już sama nie wiem co robić. Poradźcie coś, jak to było u Was?

Hej hej :)
Ale miałam dziś w nocy spanie :D.. co godzinę pobudki do 7:35. Teraz położyłam spać brzdąca i mam nadzieję, że pośpi jak zwykle z 3 godzinki :)

Z książek przeczytałam teraz Dear Rose (trochę się wynudziłam, chyba film lepszy, płakałam na nim jak bóbr xd), Historię kotów i 100 porad jak wychować szczęśliwego i pewnego siebie chłopca. Teraz mam zamiar zabrać się za Pogromcę lwów (jedna z książek które dostaliśmy w prezencie ślubnym, mam jeszcze Lśnienie i Doktora sen).

Kinga ładny masz już staż małżeński :) My w tym roku dopiero 2 rocznica ślubu, a w kwietniu mieliśmy 8 rocznicę związku. Kiedy to zleciało ;)
Piękną sobie datę wybrałaś na betę :)

Tita ja też już nie mogę się doczekać wieści od Ciebie po wizycie :)

Leeleeth witaj :) Ślicznego masz synka w miniaturce :)

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie sadzania na nocnik. Od kiedy synek skończył 9 miesięcy zaczęłam go przywyczajać do nocnika. Nie protestował więc nie widziałam w tym nic złego. Teraz jak go posadzę, to za każdym razem robi siusiu, często z rana i po południu też jest i kupka. Ale trafiłam w internecie na stronę, gdzie napisali, że szybszym sadzaniem robię dziecku krzywdę i powinnam go zacząć uczyć dopiero ok. 2 roku życia.. Mojej koleżanki synek był uczony mniej więcej w tym wieku i protestował ogromnie, więc już sama nie wiem co robić. Poradźcie coś, jak to było u Was?

Ja sądziłam pózniej i same kłopoty z tym były. Teraz mój ma dwa latka i średnio nam idzie odpielichowywanie . Wiec nie martw sie, ze pisze, ze krzywdę robisz. Jeśli miał gotowość (a widocznie miał skoro zatrybilo) to jest Ok. Ja żałuje, ze nie zaczęłam wczesniej.

Dziękuje, za komplement w stronę synka [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Adiika ja to za dużo nie poradzę bo nie przyzwyczajalam do nocnika, starsza zaczęłam uczyć jak miała 2 lata i sikala wszędzie gdzie popadlo więc schowalam nocnik zalozylam pampersa. Jak już tak miała 2.5 roku to sama zaczęła się interesować nocnikiem ale, że to był styczeń i zimno to pampersa zakladalam, jak zawolala to ja posadzilam i na początku czerwca miesięc przed 3 urodzinami sciaglam pampersa i już nie musialam uczyć☺

Co do młodego też jeszcze nie zaczęłam, ale już czasami zawola więc trzeba spróbować. Ja myślę, że jak widzisz, że mu idzie to nie ma co czytać poradników☺ ja pewnie według poradników to za późno uczylam☺

Addika tak już trochę tych lat mamy za sobą w małżeństwie☺ też nie wiem kiedy to zlecialo☺ a każdy szczegół naszego ślubu pamiętam jak by to było wczoraj☺

reklama
Dzięki za odpowiedzi :) Chyba teraz nie będę mu mieszać, że zabiorę nocnik i dam jak będzie miał 2 lata, bo do tego czasu to o nim z pewnością zapomni i jeszcze nie będzie chciał siadać wcale i jeszcze może ucieczki dojdą. Hmmm no i w sumie kiedyś nas chyba szybko odpieluchowywali, bo tetra tylko była. Więc pozostawiam sprawy takimi jakie są- dalej będę sadzac. Ciekawe kiedy pierwszy raz zawola sam, ze siusiu i kupa.. :D

Do góry