reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Adiika coś o tym wiem, mój niedawno przy katarze, też nie dawał sobie nosa dotknąć, co nam się ciągle zapaleniem ucha kończyło. Teraz zaczął super smarkac, aż jestem zdziwiona

reklama
No właśnie mój to samo z tym nosem, ale nie daje się mu i wyciągam mu katar Fridą bo właśnie tego zapalenia ucha się boje...

Dziewczyny ja też się boję i ten katar mamy dość często niestety i z Fridy zrezygnowałam na rzecz Katarku. Tyle ile odkurzacz wyciagnie w sekundę, to ja bym się musiała chyba z 10 minut nameczyć :(

No u nas jedno zapalenie ucha to dosyć, że się skończyło antybiotykiem to jeszcze zapaleniem stawu biodrowego przez przedluzajaca się infekcje. Też miałam Fride na początku ale wyciąganie kończyło się na tym, że sama byłam chora, potem kupiłam katarek pod odkurzacz, i wyciąga się fajnie ale młody boi się odkurzacza i jak tylko wyciagalam to plakal i uciekal. Ostatnio na forum wyczytalam, że dziewczyny elektryczny polecają, i już się nad nim zastanawialam, ale się okazało, że mój syn zaczął bardzo ładnie smarkac sam

Czasami wolalabym wpasc wczesniej bo ciagle nie bylo dobrego momentu na drugie dziecko. A teraz jak chcemy to wychodza problemy. W dodatku moj zegar biologiczny przyspieszyl tykanie.

Ooo a ja o elektrycznym nie słyszałam wcześniej. Szkoda, bo bym od razu do wyprawki kupiła, a teraz już chyba się nie opyla dla 10-miesieczniaka? Mam w rodzinie dziewczynę, co w ogóle nie wyciąga kataru, wyciera tylko to co przy kichaniu wyjdzie i zapalenie im się jeszcze nie przytrafiło, a ja za każdym razem się boję, że nas to dopadnie, mimo, że tak dbam, żeby nic nie zalegalo.

Tita ja mam chyba takie podejście jak Ty. Mogę powiedzieć, że nawet boję się zacząć starać i wolałabym wiedzieć, że się udało bez żadnego "kombinowania". A z pierwszym długo Wam zajęło? W jakim wieku jest Twoje dziecko?

Z piereszym poszlo bardzo szybko w pierwszym cyklu zaszłam w ciaze. Mam synka który skończył 7 lat. Teraz doszly historie z tarczyca.

Tita82 mamy dzieciaczki ten sam rocznik? Twój 2010? Adiika ja jeszcze chciałam dla 2 latka kupić☺ więc myślę, że to się nie zmarnuje. Ja też się przedtem nie bałam kataru, córce nigdy na uszy nie zeszło, a synkowi bardzo szybko schodzi na uszy, jeszcze po tym zapaleniu biodra to dopiero się strachu najadlam, przyjechalam od lekarza po kontroli na uszy a dzieciak mi przestał chodzić byłam przerażona

Jak bym chciała kupić jeszcze ten elektryczny, to mój mąż by mnie z domu chyba wygonil, mimo, że to przecież dla dobra dziecka, ale dla niego to będzie (kolejna) zbędna rzecz. Ale zobaczę, może się jednak zdecyduję :)
Kinga i jak to zapalenie się skończyło? Wyladowaliscie w szpitalu?

Tita musisz znaleźć jakiegoś dobrego endokrynologa i wtedy się uda :) Bierzesz już coś? No to duży synek już, będziesz miała dodatkową opiekę nad kolejnym dzieckiem :)

reklama
Jak bym chciała kupić jeszcze ten elektryczny, to mój mąż by mnie z domu chyba wygonil, mimo, że to przecież dla dobra dziecka, ale dla niego to będzie (kolejna) zbędna rzecz. Ale zobaczę, może się jednak zdecyduję :)
Kinga i jak to zapalenie się skończyło? Wyladowaliscie w szpitalu?

Tita musisz znaleźć jakiegoś dobrego endokrynologa i wtedy się uda :) Bierzesz już coś? No to duży synek już, będziesz miała dodatkową opiekę nad kolejnym dzieckiem :)
To mój na wszelkie zakupy związane z dziećmi zdaje się na mnie i nie dyskutuje☺ ale pewnie dlatego, że dużo go nie ma☺ co do zapalenia to był piątek wieczorem, już sporo razy słyszałam o zapaleniu stawu po infekcji więc wiedziałam, że trzeba podawać przeciezapalny ibufen, no i obserwować, przez 5 dni podawalam mu 3 razy dziennie. W sobotę już stanął na nogi ale jeszcze mocno kulal, w niedzielę było dużo lepiej, w poniedziałek byłam u lekarza ale tylko pochwalila moje leczenie, sprawdzila i stwierdziła, że tu już jest dobrze, ale żeby pooszczedzac jeszcze ta nogę i tak się skończyło ale co się najadlam strachu to moje

Do góry