reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

U nas tez idą dwa zęby - obie górne jedynki :) mamy już dwie dolne jak na razie :D na szczęście prawie bezobjawowo przechodzi do tej pory wychodzenie tych ząbków, jedyne co, to mniej je.
Dziewczyny a jak u was było na samym początku że spaniem takich noworodków w nocy? Bo u nas było tylko budzenie 2 razy na cyca i spowrotem spanie i właściwie tak mamy do tej pory, tylko czasem częściej się budzi. Pytam bo mam w rodzinie maleństwo takie i jego mama się zastanawia czy jak tak ładnie śpi w nocy to już tak będzie zawsze :)

reklama
Mój pierwszy miesiąc spał ładnie, ale on wcześniak, jak doszedł do terminu w którym miał się prawidłowo urodzić to poczułam, że mam dziecko w domu☺

My dziś przed południem zaliczyliśmy 1,5 godzinny spacer. Mały się wyspał, bo w domu po powrocie dospał kolejne 1,5 godziny :) Akurat zaczęło mocniej wiać jak byłam przed domem, więc zdążyliśmy, a teraz tylko pokropilo.

Mój synek super grzeczny był w dzień, noce miał gorsze. W szpitalu spał pięknie, a w domu już niestety nie.
I tak:
1 miesiąc - pobudka w nocy 2 razy w tym z przerwą 2 godzinną
2-3 miesiąc - 2-3 pobudki już tylko na cyca
4-5 miesiąc - przesypianie całych nocy, rzadko kiedy pobudka 1-2 razy
6-7 miesiąc - pobudka 3-4 razy
8 miesiąc do tej pory - pobudki od 3 do nawet 6 razy
Więc u nas tendencja pogarszajaca się :p

My mamy dwa kły i dolną jedynkę :) Teraz przebiła się druga dolna jedynka i już prawie widać pierwszą górną jedynkę :D Druga górna też mam wrażenie, że idzie.. okaże się za kilka dni ;)
U nas było dużo płaczu przy kłach ;(

Wooow to kły tak szybko się wybiły? :) Nieźle :)

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi :) u nas podobnie jak u Ciebie adiika, zamiast być z tym spaniem lepiej to jest gorzej. Chociaż ostatnio zaczyna się coś polepszac :)

U mnie tak jeżeli chodzi o Kacpra dokładnie po miesiącu zaczęły się pobudki w nocy co 2 godziny, drzemki jak już tak się ustawily na 2 to trwaly od 30 do góra 40 minut, i tak było do roku, jak ząb wychodził były pobudki w nocy co godzinę, pierwsze dwa nam wyszły jak miał 7 miesięcy, potem poszło lawinowo☺ po roku jeżeli chodzi o noc nic się nie zmieniło, w dzień przeszliśmy na jedną drzemkę godzinną. Pobudki co 2 godziny trwały gdzieś do ok 20 miesiąca, 21 potem zaczął się budzić 3 razy, od kilku dni czyli odkąd skończył 2 latka mamy mała zmianę, parę nocek całych przespanych, albo pobudka 1. Jeżeli chodzi o Marianne było podobnie, z tym że 3 pobudki trwały do ok 3 lat, potem do 3.5byla 1. Mariannie wyszły pierwsze dwa zęby jak miała 8 miesięcy i też szybko poszła reszta

A i jeszcze Kacper nadal śpi w dzień ma jedną drzemkę tak od ok 30 do 50 minut. Marianna przestała spać e dzień 2 miesiące przed 2 urodzinami

U moich dzieciaków wszystko było podobnie tylko Kacper robił wszystko te swoje 5 tygodni wczesniaczych po Marysi☺ tzn np Marysia usiadła w dniu w którym skończyła 6 miesięcy, Kacper miał 7. Marianna stanęła na nogi jak miała 7.5 miesiąca, Kacper tydzień przed skonczeniem 9

reklama
Pierwsza była dolna jedynka, a za nią pierwszy kieł i po miesiącu kolejny, z tym, że zęby zaczęły nam wychodzić jak mały skończył 8 miesięcy :) Też byłam zdziwiona tymi kłami, ale znałam już takie przypadki :)

Kiedy teraz mi synek zasnie, jak on się 30 min temu obudził, masakra... ten mój mąż to nie myśli, że mi go uspal po 19 i to bez kąpania, a jego pora zasypiania teraz to przeważnie 21:00. Wcześniej zasypial o 23:00-1:00, więc i tak jest lepiej. A Wasze dzieci o której zasypiają?

Do góry