reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Niegroźne uzależnienie, jeden kubek kawy dziennie jest nawet wskazany. ;) Jak zaczęła Cię odrzucać i nie smakować to nie wygląda na uzależnienie, tylko po prostu twoje kubki smakowe już się znudziły. :)
Ok [emoji6]a ty jak się czujesz pisałem ci wiadomość na priv co u ciebie?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ok [emoji6]a ty jak się czujesz pisałem ci wiadomość na priv co u ciebie?

A dopiero zawuważyłam. ;) Czuję się prawie tak samo jak wczoraj, nudności nie ustępują. Dzisiaj jedynie nie czuję się typowo okresowo, ale to pewnie cisza przed burzą. Idę zaraz ugotować obiad, pomidorowa mojego autorskiego przepisu. :D Bynajmniej dla mnie autorski, bo sama wymyśliłam, ale może nie jestem jedyna która robi tak zupę pomidorową. :D

A dopiero zawuważyłam. ;) Czuję się prawie tak samo jak wczoraj, nudności nie ustępują. Dzisiaj jedynie nie czuję się typowo okresowo, ale to pewnie cisza przed burzą. Idę zaraz ugotować obiad, pomidorowa mojego autorskiego przepisu. :D Bynajmniej dla mnie autorski, bo sama wymyśliłam, ale może nie jestem jedyna która robi tak zupę pomidorową. :D
Zdrac mi przepis autorski [emoji12]bo też bede dziś gotować pomidorowa[emoji6]

mmm... pomidorowa :) a jak robisz? ;)

To najpierw zaczynam jak każdą inną zupę, od rosołu, tam wiadomo marchewka, por, seler, pietruszka, kto co lubi i oczywiście mięso - ja daję zazwyczaj udka. Dodaję przecier pomidorowy, pomidory pokrojone ( albo te z puszki albo świeże ale te sezonowe, bo te co są teraz to nawet nie są pomidory :D ) przyprawy to każdy wedle uznania, ale oprócz takich podstawowych daję pieprz ziołowy zamiast czarnego, curry i kurkumę. Dodaję ryż basmati - jest taki fajny sypki, najlepszy do zup. ;) Nie dodaję mąki ani śmietany. :)

reklama
lubella-jajeczna-gwiazdki-makaron-250-g-makaron-ze-spichlerza_0.jpg

W kauflandzie jest w takim niebieskim lub zielonym opakowaniu ale z innej firmy. :)

Do góry