reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

reklama
Ciężko o sobie. W maju 2014 urodziłam synka. Mam prawie 25 lat.. 3 cykl starań za mną i od 30.12 @ [emoji58]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
A te nieregularne cykle czym są u Ciebie spowodowane?

Dopisać Cię do listy? Wiek mam, datę następnej @ wpiszemy jak już będziesz wiedzieć, jeszcze jeśli masz ochotę to imię i miasto. :)

A te nieregularne cykle czym są u Ciebie spowodowane?

Dopisać Cię do listy? Wiek mam, datę następnej @ wpiszemy jak już będziesz wiedzieć, jeszcze jeśli masz ochotę to imię i miasto. :)
Niewiadomo czym.. chyba po prostu taka moja uroda . Dopisz dopisz, Karolina Łeba :))

Niewiadomo czym.. chyba po prostu taka moja uroda . Dopisz dopisz, Karolina Łeba :))

60 dniowe cykle nie są naturalne. Musiałabyś to koniecznie zdiagnozować. Jeden lekarz mi właśnie powiedział, że tak mam i cóż nic na to nie poradzi. Okazało się, że cykle są bezowulacyjne, nie mam drugiej fazy cyklu i stąd takie bardzo długie cykle. U mnie problem jest z tarczycą. U Ciebie może być i to albo jeszcze coś innego. Grunt to dobry lekarz. :)

Hey
oczko.gif

Pozwolę sobie do Was dołączyć, choć dopiero - od lutego/marca zamierzamy zacząć starania... A teraz coś o mnie.
Mam 27 lat i nigdy nie staraliśmy się o dziecko - mi bardzo ciężko jest to zaplanować i ciągle przekładam, bo chyba tak jest mi wygodnie. Dużo podróżujemy, robimy co nam się podoba i chyba przez te wszystkie lata po prostu przyzwyczaiłam się do takiego życia, a wiem że dziecko w jakimś stopniu nam to ograniczy (mam nadzieję, że z dobra organizacją nie bardzo).
Nigdy nie staraliśmy się o dziecko, jednak też nie zabezpieczaliśmy się jakoś specjalnie - po prostu jakimś cudem zawsze wiem kiedy mam owulację, cykle mam regularne, więc się udawało, a po prostu podchodziliśmy do tematu tak, że jak się przytrafi to będzie i damy sobie radę. W październiku jakimś dziwnym trafem (być może kwestia antybiotyku, który brałam w drugiej połowie września - ostatni antybiotyk brałam w wieku 11 lat) okazalo się, że jestem w ciąży... miałam chyba wszystkie możliwe objawy i choć najpierw myślałam, że pewnie znowu coś mnie rozkłada to kilka dni po owulacji wiedziałam już, że to ciąża - nawet nie musiałam robić testu, jednak szliśmy na imprezę i zrobiłam - 2 kreski. Postanowiłam poczekać sobie 2-3 tygodnie i zapisałam się do lekarza. Kilka dni po zrobieniu testu dostałam silnego krwawienia, objawy ustały, zrobiłam betę 2 dni z rzędu i zaczęła spadać, czyli była to zwykła ciąża biochemiczna, pewnie gdyby nie to, że miałam objawy bardzo wcześnie i nie zrobiłabym testu i bety przed imprezą to nawet bym nie wiedziała - ot miesiączka kilka dni później, trochę bardziej obfita.
Oczywiście mój mąż chciał dziecko już dawno, ale ja jakoś tak nie byłam nigdy przekonana. Zresztą przy naszym trybie życia zawsze wydawało mi się to ciężkie o ile nie niemożliwe. Podjęliśmy jednak decyzję, że trzeba coś niecoś przeorganizować w ziązku z tym spróbujemy. Oczywiście nie jest to łatwa decyzja, z uwagi że choćby mamy wyjazdowo zaplanowany cały rok, ale doszliśmy do wniosku, że odpowiedni moment bez żadnych planów nie nastąpi, a najwyżej przeorganizujemy odrobinę nasze plany i jakoś to będzie ;)
Obecnie z przygotowań zrobiłam kilka dni temu wszystkie badania, które zleciła mi ginekolog i na chwilę obecną wyniki są idealne - nawet się tego nie spodziewałam, bo zawsze miałam jakieś odstępstwa od normy, a tu proszę - hormony idealnie, morfologia książkowo, wszystkie możliwe groźne choroby niereaktywne.
Zobaczymy jak to będzie, o ile w lutym nie zmienimy zdania...

60 dniowe cykle nie są naturalne. Musiałabyś to koniecznie zdiagnozować. Jeden lekarz mi właśnie powiedział, że tak mam i cóż nic na to nie poradzi. Okazało się, że cykle są bezowulacyjne, nie mam drugiej fazy cyklu i stąd takie bardzo długie cykle. U mnie problem jest z tarczycą. U Ciebie może być i to albo jeszcze coś innego. Grunt to dobry lekarz. :)
Tarczyce mam w porządku, przed pierwszą ciążą miałam dokładnie tak samo.. byłam chyba u wszystkich możliwych lekarzy w zasięgu mojego dojazdu.. Cykle sprawdzone.. normalna owulacja tylko później niż u "normalnych" kobiet [emoji52]

Tarczyce mam w porządku, przed pierwszą ciążą miałam dokładnie tak samo.. byłam chyba u wszystkich możliwych lekarzy w zasięgu mojego dojazdu.. Cykle sprawdzone.. normalna owulacja tylko później niż u "normalnych" kobiet [emoji52]

U mnie z pozoru z tarczycą w porządku a jednak jest słaba. ;) Coś jak niedoczynność tarczycy tylko w lekkim stadium aczkolwiek mój organizm źle na to reaguje. A miałaś monitoring cykli? Pęcherzyki pękają? Bo jak ja miałam już jakąkolwiek owulację, to pęcherzyki nie pękały i to było widać na usg, przypominało właśnie PCOS.

U mnie z pozoru z tarczycą w porządku a jednak jest słaba. ;) Coś jak niedoczynność tarczycy tylko w lekkim stadium aczkolwiek mój organizm źle na to reaguje. A miałaś monitoring cykli? Pęcherzyki pękają? Bo jak ja miałam już jakąkolwiek owulację, to pęcherzyki nie pękały i to było widać na usg, przypominało właśnie PCOS.
Właśnie o to chodzi, że wszystko ze mną w porządku, tylko te cykle [emoji53]

Właśnie o to chodzi, że wszystko ze mną w porządku, tylko te cykle [emoji53]

Nie wiem. Zdaniem mojego lekarza przy takich cyklach trzeba jak najszybciej się diagnozować i bardzo obszernie. Bo to może być coś co nie tak od razu widać. Dostałam wręcz zjeby za to, że tak późno przyszlam do niego z tym, ale ja właśnie łaziłam od lekarza do lekarza bo każdy twierdził, że jest ok albo, że mam PCOS. No nic, nie zdiagnozuję Cię bo lekarzem niestety nie jestem, jedynie mogę doradzić. :) Pisałaś mi, że nie możesz wejść w link, coś się konkretnego dzieje, wyświetla?

reklama
Nie wiem. Zdaniem mojego lekarza przy takich cyklach trzeba jak najszybciej się diagnozować i bardzo obszernie. Bo to może być coś co nie tak od razu widać. Dostałam wręcz zjeby za to, że tak późno przyszlam do niego z tym, ale ja właśnie łaziłam od lekarza do lekarza bo każdy twierdził, że jest ok albo, że mam PCOS. No nic, nie zdiagnozuję Cię bo lekarzem niestety nie jestem, jedynie mogę doradzić. :) Pisałaś mi, że nie możesz wejść w link, coś się konkretnego dzieje, wyświetla?
Kompletnie nic się nie wyświetla.. mogłabyś wysłać mi go jeszcze raz?

Do góry