reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Rozciągliwy śluz świadczy o owulacji. Jeśli staraliscie sie te 3 dni to szansa jest ale nawet seks w trakcie owu nie gwarantuje ciaży niestety [emoji8]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochane pamiętajcie, że rozciągliwy śluz to też może być ejakulat po ostatnich stosunkach, może wyjść dopiero na drugi dzień i będzie właśnie wyglądał jak taki owulacyjny.

reklama
Zawsze można zrobić tzw. "test szklanki" żeby wiedzieć czy to co obserwujemy jest śluzem czy wydzieliną pochwową. Do szklanki nalewasz wodu, pobierasz śluz i wkładasz do wody. Śluz będzie pływał a wydzielina się rozpuści i opadnie na dno pozostawiając śluz. Domniemam, że sperma też się wypłukać zdoła.

"By odróżnić stałą wydzielinę od podobnie wyglądającego białego i nierozciągliwego śluzu szyjki macicy należy zastosować test szklanki wody. Polega on na umieszczeniu grudki badanej substancji w szklance wody. Stała wydzielina rozpadnie się na poszczególne nabłonki, a woda stanie się mętna. Śluz natomiast będzie pływał w wodzie jako mniej lub bardziej glutowata grudka, bo zawiera w sobie cząstki śluzowe-mucyny, które zlepiają śluz. Gdy śluz występuje razem ze stałą wydzieliną, woda w teście szklanki wody stanie się mętna i równocześnie będzie pływał w niej glutek śluzu, a na karcie cyklu zaznaczymy obecność śluzu."
Metoda Rotzera

Z tego co pamiętam, to jak zaszłam w tamtą ciążę to zero pryszczy. Ale to różnie mogło być, mogę się mylić. Najchętniej bym zapomniała, że wtedy cokolwiek złego się wydarzyło ale nie mogę, blizna przypomina o wszystkim... Boję się wszystkiego powoli muszę zająć czymś głowę.
Niestety, jeśli już raz się straci to niestety ale w głowie zostaje to na zawsze. Ale nie możemy dać się zwariować. I jak to mówiła Szymborska „nic dwa razy się nie zdarza” i tego się trzymajmy!

Dobra ja idę już spać. Próbować zasnąć. Ostatnio cierpię na bezsenność i zasypiam koło 2 w nocy dopiero...
Ja tak mam nieustannie :p juz przywklam do tego.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Niestety, jeśli już raz się straci to niestety ale w głowie zostaje to na zawsze. Ale nie możemy dać się zwariować. I jak to mówiła Szymborska „nic dwa razy się nie zdarza” i tego się trzymajmy!
U mnie może się zdarzyć bo to ciąża pozamaciczna była, w jajowodzie który pękł (krwotok wewnętrzny, uratowali mnie w ostatniej chwili) więc jest węższy i jest jeszcze większe ryzyko ponownej ciąży pozamacicznej w tym jajowodzie.

reklama
U mnie może się zdarzyć bo to ciąża pozamaciczna była, w jajowodzie który pękł (krwotok wewnętrzny, uratowali mnie w ostatniej chwili) więc jest węższy i jest jeszcze większe ryzyko ponownej ciąży pozamacicznej w tym jajowodzie.
O boziu, to nie fajnie... ale nie możesz myśleć ze coś pójdzie nie tak, bo oszalejesz ze strachu...

Do góry