reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Rekomendowany termometr elektroniczny do obserwacji to microlife. Cena przystępna i bdb się sprawdza.
Dobrze jest nauczyć się jednej z metod ( angielska, rotzera, niemiecka itp.) i do niej się stosować jeśli komuś zależy na dokładności bo w kazdej z metod są jakieś różnice. Mi osobiście najbardziej przypadła do gustu angielska, w ktorej można temperatury korygować i wiekszy wacharz mierzenia od 4 rano-11 przed południem.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka
dawno mnie tu nie bylo chyba od maja.Wtedy sie staralam ale nie wyszlo. Piszę ponieważ sie zastanwiam nad pewnymi objawami. Otóż z mężem zaczeliśmy sie starać od tego miesiąca.Miesiączkę miałam 29.11 cykle mam mniej wiecej co 34 dni, 13.12 bylam u lekarza co potwierdzil ze bedzie owulka wiec z mezem zabralismy sie za starania az do 21.12. Mineło trochę dni a ja czuje wrazliwe piersi bardziej sutki niz cale piersi, bole podbrzusza, bol glowy, zmeczenie i sennosc. Miesiączke powinnam dostac za 5 dni. Nie wiem czy powinnam sie tym sugerowac czy poczekac na okres i testowanie, co o tym sadzicie?

Hejka
dawno mnie tu nie bylo chyba od maja.Wtedy sie staralam ale nie wyszlo. Piszę ponieważ sie zastanwiam nad pewnymi objawami. Otóż z mężem zaczeliśmy sie starać od tego miesiąca.Miesiączkę miałam 29.11 cykle mam mniej wiecej co 34 dni, 13.12 bylam u lekarza co potwierdzil ze bedzie owulka wiec z mezem zabralismy sie za starania az do 21.12. Mineło trochę dni a ja czuje wrazliwe piersi bardziej sutki niz cale piersi, bole podbrzusza, bol glowy, zmeczenie i sennosc. Miesiączke powinnam dostac za 5 dni. Nie wiem czy powinnam sie tym sugerowac czy poczekac na okres i testowanie, co o tym sadzicie?
Ja bym zrobiła betę bez zastanowienia.

Bardziej będziesz się nakręcać niepotrzebnie czekając na miesiączkę, lepiej od razu znać wynik i mieć spokój umysłu. Jeśli jesteś w ciąży to po co ten stres, jeśli nie jesteś w ciąży to nakręcając się na objawy zrobisz sobie niepotrzebny zawód. A tak to jutro byś miała już wynik i zero stresu.

reklama
@pol99 :p jak widać każda radzi inaczej. A Ty zrób tak jak uważasz za słuszne.
W każdym razie ja bym czekała:D Jasność umysłu w staraniach i oczekiwaniu rzadko występuje...a w ciąży i wyczekiwaniu to już wogole szał ciał.
Niech jest po Twojej myśli!

Do góry