reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Rekomendowany termometr elektroniczny do obserwacji to microlife. Cena przystępna i bdb się sprawdza.
Dobrze jest nauczyć się jednej z metod ( angielska, rotzera, niemiecka itp.) i do niej się stosować jeśli komuś zależy na dokładności bo w kazdej z metod są jakieś różnice. Mi osobiście najbardziej przypadła do gustu angielska, w ktorej można temperatury korygować i wiekszy wacharz mierzenia od 4 rano-11 przed południem.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka
dawno mnie tu nie bylo chyba od maja.Wtedy sie staralam ale nie wyszlo. Piszę ponieważ sie zastanwiam nad pewnymi objawami. Otóż z mężem zaczeliśmy sie starać od tego miesiąca.Miesiączkę miałam 29.11 cykle mam mniej wiecej co 34 dni, 13.12 bylam u lekarza co potwierdzil ze bedzie owulka wiec z mezem zabralismy sie za starania az do 21.12. Mineło trochę dni a ja czuje wrazliwe piersi bardziej sutki niz cale piersi, bole podbrzusza, bol glowy, zmeczenie i sennosc. Miesiączke powinnam dostac za 5 dni. Nie wiem czy powinnam sie tym sugerowac czy poczekac na okres i testowanie, co o tym sadzicie?

Hejka
dawno mnie tu nie bylo chyba od maja.Wtedy sie staralam ale nie wyszlo. Piszę ponieważ sie zastanwiam nad pewnymi objawami. Otóż z mężem zaczeliśmy sie starać od tego miesiąca.Miesiączkę miałam 29.11 cykle mam mniej wiecej co 34 dni, 13.12 bylam u lekarza co potwierdzil ze bedzie owulka wiec z mezem zabralismy sie za starania az do 21.12. Mineło trochę dni a ja czuje wrazliwe piersi bardziej sutki niz cale piersi, bole podbrzusza, bol glowy, zmeczenie i sennosc. Miesiączke powinnam dostac za 5 dni. Nie wiem czy powinnam sie tym sugerowac czy poczekac na okres i testowanie, co o tym sadzicie?
Ja bym zrobiła betę bez zastanowienia.

Bardziej będziesz się nakręcać niepotrzebnie czekając na miesiączkę, lepiej od razu znać wynik i mieć spokój umysłu. Jeśli jesteś w ciąży to po co ten stres, jeśli nie jesteś w ciąży to nakręcając się na objawy zrobisz sobie niepotrzebny zawód. A tak to jutro byś miała już wynik i zero stresu.

reklama
@pol99 :p jak widać każda radzi inaczej. A Ty zrób tak jak uważasz za słuszne.
W każdym razie ja bym czekała:D Jasność umysłu w staraniach i oczekiwaniu rzadko występuje...a w ciąży i wyczekiwaniu to już wogole szał ciał.
Niech jest po Twojej myśli!

Do góry