reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Dzień dobry :) Ja też całe życie bez tabletek anty :)

Ból owulacyjny od dwóch cykli mnie omija, zobaczymy może w tym cyklu wróci :) A co do plamienia owulacyjnego, to je miałam jeden jedyny raz w cyklu, w którym zaszlam w ciążę ;)

Kinga dały Ci dziś dzieci pospac? Ja od dwóch dni mam katorge w nocy.. chyba idzie nam 8 ząb, bo zaliczamy z 10 pobudek.

reklama
Adiika mój młody od 2 miesięcy śpi mi całe nocki od 20 do 7,8 rano☺ ale przy zębach też było ciężko pobudki co godzinę. On ogólnie do 20 miesięcy budził się co 2 godziny, potem zmniejszył do 3 razy. I pewnego razu w końcu przespal całą noc☺

Więc pobudke mialas miedzy 7-8? Zazdroszczę :) U nas pobudka 8:20 ale co z tego jak nocka do D. :)

Wasze dzieci już jadły wszystko to co Wy jak skończyły roczek? Ja mojemu już daję, ale np. boje się jeszcze dac cytrusy, truskawki, maliny, arbuza, porzeczki.

Więc pobudke mialas miedzy 7-8? Zazdroszczę :) U nas pobudka 8:20 ale co z tego jak nocka do D. :)

Wasze dzieci już jadły wszystko to co Wy jak skończyły roczek? Ja mojemu już daję, ale np. boje się jeszcze dac cytrusy, truskawki, maliny, arbuza, porzeczki.
Dokładnie o 7.30 był na nogach☺ mój długo miał dietę eliminacyjna, na początku wszystko go uczulalo nawet dynia, indyk ciągle jadł tylko marchewkę, ziemniaka i kurczaka i w zeszłym roku w wakacje też jeszcze mało jadł z owoców to nic oprócz jabłka a na początku to mu nawet jabłko szkodzilo. Teraz za to może jeść wszystko i nic mu nie wychodzi truskawki, arbuzy, maliny nie ma rzeczy, której nie zje

Adiika moja 14.02 skonczyla roczek ale tak od 10 miesiaca je w zasadzie to co my.Oczywiscie bez mleczka i kaszki nie da rady je dalej rano i na dobranoc ale obiady itp wcina normalnie to co ugotuje.U nas plus taki ze dziewczyny to istne glodomory i nie ma takiej rzeczy ktorej nie lubia.

Z Marianna było inaczej bo jej raczej nic nie szkodzilo oprócz jajka i przetworow mlecznych ale za owocami nie była też na rok tylko jablko jadła, koło 2 lat jadla już wszystkie owoce, jogurty tylko uczulenie na bialko jaja zostało bo żółtko może i lubi

Ja swojemu daje kaszke zawsze rano + bułka z masłem wędlina lub serem. Czasem daje mu trochę jogurtu takiego normalnego. Jajko też lubi. Zupy, ziemniaki i miecho też wcina. Parówki daję własnej roboty. Owoce uwielbia z tubki, a jak nie mam to jabłko, gruszkę. Banana nie mógł wcześniej, bo go uczulal i tak czekam ten miesiąc do roczku i dam mu znowu spróbować. Może na początek dac mu sok świeżo wyciskany z pomaranczy?

Kinga a jak się u Was objawiła alergia na białko jaja?

Aschlee to super :) Gładko u Ciebie poszło rozszerzanie diety :) I jaka piękna data urodzin córeczki :)

Ja swojemu daje kaszke zawsze rano + bułka z masłem wędlina lub serem. Czasem daje mu trochę jogurtu takiego normalnego. Jajko też lubi. Zupy, ziemniaki i miecho też wcina. Parówki daję własnej roboty. Owoce uwielbia z tubki, a jak nie mam to jabłko, gruszkę. Banana nie mógł wcześniej, bo go uczulal i tak czekam ten miesiąc do roczku i dam mu znowu spróbować. Może na początek dac mu sok świeżo wyciskany z pomaranczy?

Kinga a jak się u Was objawiła alergia na białko jaja?

Aschlee to super :) Gładko u Ciebie poszło rozszerzanie diety :) I jaka piękna data urodzin córeczki :)
Na początku wymiotami, co dostała bialko w zupie takie nie do wyczucia to wymiotowala. W tej chwili jak zje bialko to ja dusi

Adiika termin mialam na 6.02 ale mlodej sie nie spieszylo [emoji1]
Tak to prawda z dieta u obu poszlo bardzo gladko i ladnie jadly nie wybrzydzajac i nie bylo uczulen itp

Jak czytam u siebie na watku ze wysypki,bole brzuszka,biegunki to ciesze sie ze nas to minelo ale bardzo wspolczuje dziewczynom takich problemow bo to musi byc na prawde ciezkie i dla mam i dzieciaczkow :(

A ja zalapalam dola [emoji24][emoji24][emoji24] wrocila znow synechia.Juz nie mam do tego sil.Smaruje mascia estrogenows jest ok ale jak przestane to za chwile problem powraca :( najgorsze jest to ze jak problem wraca to pojawiaja sie tez problem z siusianiem [emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Moj synek ma 14 mc. Je to co ja i zjada na szczescie bardzo chetnie. Truskawki nasze tez juz mu dawalam i bez uczulen za to bylo po pomidorach i jest do tej pory... Sprobuje znowu za jakis czas i zobacze reakcje. A arbuz generalnie jest bezpieczny tak samo jak melon.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry