reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Kupiłam takiego zielonego ananasa, innego nie było. Warto takiego już jeść?
1513881283-4e22b5b5b1f85bf9-aaaaaa.jpeg


W ogóle jak go przechowywujecie jak zaczynacie go jeść i tak przez parę dni?
Ja nawet takiego jem. Kroje na plastry, potem obcinam skorke i albo kroje jak pizze i odcinam te srodki twarde albo wycinam nozem przed pokrojeniem. Trzymam takiego juz obranego i pokrojonego w plastikowym pojemniku w lodowce, spokojnie wytrzymalby nawet tydzien, ale zjadamy go szybciej [emoji1]
 
reklama
Kupiłam takiego zielonego ananasa, innego nie było. Warto takiego już jeść?
1513881283-4e22b5b5b1f85bf9-aaaaaa.jpeg


W ogóle jak go przechowywujecie jak zaczynacie go jeść i tak przez parę dni?
Ananas jest najlepszy jak ma ladne liscie ktore jak dotykasz nie wypadają. A skorka powinna być żołta troche :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
 
Ananas jest najlepszy jak ma ladne liscie ktore jak dotykasz nie wypadają. A skorka powinna być żołta troche :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Od dołu jest żółty, ogólnie zawsze kupowalismy całego żółtego teraz w Tesco był tylko taki. Liście ma ładne.
@Aggs dzięki za podpowiedź, bo bym włożyła go tak normalnie do szuflady tej dla owoców i warzyw ale poszukam gdzieś jakiegoś pudełka, bo przez remont wszystko na strychu leży.
 
My robimy gyros :D
Ja od lat mam na stole salatke meksykanska, ale nie jest ona warstwowa. To przepis jeszcze z mojej komunii. Idzie tam tylko papryka czerwona, zielona i zolta, czerwona fasola z puszki, czerwona cebula pokrojona w piorka i kukurydza z puszki. Dressing robi sie z sosu sojowego, oliwy, czosnku przecisnietego przez praske, soli i pieprzu.

Lubie jeszcze salatke z tunczykiem z puszki, oraz szpinakowo serowa z orzechami.
Biore mlode liscie szpinaku, ser mozarella (jak jest w tych malych kulkach to wrzucam je w calosci albo przekrojone na pol) dodaje ser pepper jack pokrojony w kostke albo lazur pokrojony w kostke czasem dorzucam jeszcze chaddar. Do tego dodaje pomidorki koktajlowe przekrojone na pol i orzechy lekko przyprazone na patelni. Najbardziej pasuja mi pekany. Do tego oczywiscie troche soli i pieprzu. Dressing robie z octu balsamicznego do ktorego dodaje troche syropu klonowego i oliwy. Jak za gesty, dodaje odrobine wody i voila. Salatka gotowa w 10 minut, a wszystkim bardzo smakuje.
 
Hej :)

My też zwolennicy gyrosa ;)
Dzięki za miłe przyjęcie.

U nas dzień wypadkowy. Szymuś pociągnął na siebie szafkę łazienkową a Zoo dość mocno zleciała z krzesła. Będą pięknie się prezentować przy wigilijnym stole ;)
 
Ja nawet takiego jem. Kroje na plastry, potem obcinam skorke i albo kroje jak pizze i odcinam te srodki twarde albo wycinam nozem przed pokrojeniem. Trzymam takiego juz obranego i pokrojonego w plastikowym pojemniku w lodowce, spokojnie wytrzymalby nawet tydzien, ale zjadamy go szybciej [emoji1]
Ponoć najważniejszy jest środek. Najwięcej ma tej bomelaniny czy jakoś tak :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
 
wisienka bardzo się cieszę!!!jednak wszystko jest możliwe:)warto być nadgorliwym!!!super do dzieła.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Do góry