reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Kupiłam takiego zielonego ananasa, innego nie było. Warto takiego już jeść?
1513881283-4e22b5b5b1f85bf9-aaaaaa.jpeg

W ogóle jak go przechowywujecie jak zaczynacie go jeść i tak przez parę dni?
Ja nawet takiego jem. Kroje na plastry, potem obcinam skorke i albo kroje jak pizze i odcinam te srodki twarde albo wycinam nozem przed pokrojeniem. Trzymam takiego juz obranego i pokrojonego w plastikowym pojemniku w lodowce, spokojnie wytrzymalby nawet tydzien, ale zjadamy go szybciej [emoji1]

reklama
Kupiłam takiego zielonego ananasa, innego nie było. Warto takiego już jeść?
1513881283-4e22b5b5b1f85bf9-aaaaaa.jpeg

W ogóle jak go przechowywujecie jak zaczynacie go jeść i tak przez parę dni?
Ananas jest najlepszy jak ma ladne liscie ktore jak dotykasz nie wypadają. A skorka powinna być żołta troche :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ananas jest najlepszy jak ma ladne liscie ktore jak dotykasz nie wypadają. A skorka powinna być żołta troche :)

Od dołu jest żółty, ogólnie zawsze kupowalismy całego żółtego teraz w Tesco był tylko taki. Liście ma ładne.
@Aggs dzięki za podpowiedź, bo bym włożyła go tak normalnie do szuflady tej dla owoców i warzyw ale poszukam gdzieś jakiegoś pudełka, bo przez remont wszystko na strychu leży.

My robimy gyros :D
Ja od lat mam na stole salatke meksykanska, ale nie jest ona warstwowa. To przepis jeszcze z mojej komunii. Idzie tam tylko papryka czerwona, zielona i zolta, czerwona fasola z puszki, czerwona cebula pokrojona w piorka i kukurydza z puszki. Dressing robi sie z sosu sojowego, oliwy, czosnku przecisnietego przez praske, soli i pieprzu.

Lubie jeszcze salatke z tunczykiem z puszki, oraz szpinakowo serowa z orzechami.
Biore mlode liscie szpinaku, ser mozarella (jak jest w tych malych kulkach to wrzucam je w calosci albo przekrojone na pol) dodaje ser pepper jack pokrojony w kostke albo lazur pokrojony w kostke czasem dorzucam jeszcze chaddar. Do tego dodaje pomidorki koktajlowe przekrojone na pol i orzechy lekko przyprazone na patelni. Najbardziej pasuja mi pekany. Do tego oczywiscie troche soli i pieprzu. Dressing robie z octu balsamicznego do ktorego dodaje troche syropu klonowego i oliwy. Jak za gesty, dodaje odrobine wody i voila. Salatka gotowa w 10 minut, a wszystkim bardzo smakuje.

Hej :)

My też zwolennicy gyrosa ;)
Dzięki za miłe przyjęcie.

U nas dzień wypadkowy. Szymuś pociągnął na siebie szafkę łazienkową a Zoo dość mocno zleciała z krzesła. Będą pięknie się prezentować przy wigilijnym stole ;)

Ja nawet takiego jem. Kroje na plastry, potem obcinam skorke i albo kroje jak pizze i odcinam te srodki twarde albo wycinam nozem przed pokrojeniem. Trzymam takiego juz obranego i pokrojonego w plastikowym pojemniku w lodowce, spokojnie wytrzymalby nawet tydzien, ale zjadamy go szybciej [emoji1]
Ponoć najważniejszy jest środek. Najwięcej ma tej bomelaniny czy jakoś tak :)

wisienka bardzo się cieszę!!!jednak wszystko jest możliwe:)warto być nadgorliwym!!!super do dzieła.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry