Ja nawet takiego jem. Kroje na plastry, potem obcinam skorke i albo kroje jak pizze i odcinam te srodki twarde albo wycinam nozem przed pokrojeniem. Trzymam takiego juz obranego i pokrojonego w plastikowym pojemniku w lodowce, spokojnie wytrzymalby nawet tydzien, ale zjadamy go szybciej [emoji1]Kupiłam takiego zielonego ananasa, innego nie było. Warto takiego już jeść?
W ogóle jak go przechowywujecie jak zaczynacie go jeść i tak przez parę dni?
reklama
wisienka94
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 15 Sierpień 2017
- Postów
- 945
Ananas jest najlepszy jak ma ladne liscie ktore jak dotykasz nie wypadają. A skorka powinna być żołta trocheKupiłam takiego zielonego ananasa, innego nie było. Warto takiego już jeść?
W ogóle jak go przechowywujecie jak zaczynacie go jeść i tak przez parę dni?
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
1
174974
Gość
Od dołu jest żółty, ogólnie zawsze kupowalismy całego żółtego teraz w Tesco był tylko taki. Liście ma ładne.Ananas jest najlepszy jak ma ladne liscie ktore jak dotykasz nie wypadają. A skorka powinna być żołta troche
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
@Aggs dzięki za podpowiedź, bo bym włożyła go tak normalnie do szuflady tej dla owoców i warzyw ale poszukam gdzieś jakiegoś pudełka, bo przez remont wszystko na strychu leży.
Ja od lat mam na stole salatke meksykanska, ale nie jest ona warstwowa. To przepis jeszcze z mojej komunii. Idzie tam tylko papryka czerwona, zielona i zolta, czerwona fasola z puszki, czerwona cebula pokrojona w piorka i kukurydza z puszki. Dressing robi sie z sosu sojowego, oliwy, czosnku przecisnietego przez praske, soli i pieprzu.My robimy gyros
Lubie jeszcze salatke z tunczykiem z puszki, oraz szpinakowo serowa z orzechami.
Biore mlode liscie szpinaku, ser mozarella (jak jest w tych malych kulkach to wrzucam je w calosci albo przekrojone na pol) dodaje ser pepper jack pokrojony w kostke albo lazur pokrojony w kostke czasem dorzucam jeszcze chaddar. Do tego dodaje pomidorki koktajlowe przekrojone na pol i orzechy lekko przyprazone na patelni. Najbardziej pasuja mi pekany. Do tego oczywiscie troche soli i pieprzu. Dressing robie z octu balsamicznego do ktorego dodaje troche syropu klonowego i oliwy. Jak za gesty, dodaje odrobine wody i voila. Salatka gotowa w 10 minut, a wszystkim bardzo smakuje.
M
Mar1
Gość
Hej
My też zwolennicy gyrosa
Dzięki za miłe przyjęcie.
U nas dzień wypadkowy. Szymuś pociągnął na siebie szafkę łazienkową a Zoo dość mocno zleciała z krzesła. Będą pięknie się prezentować przy wigilijnym stole
My też zwolennicy gyrosa
Dzięki za miłe przyjęcie.
U nas dzień wypadkowy. Szymuś pociągnął na siebie szafkę łazienkową a Zoo dość mocno zleciała z krzesła. Będą pięknie się prezentować przy wigilijnym stole
1
174974
Gość
No to nieźle. Najważniejsze, że nic poważnego się nie stało.Hej
My też zwolennicy gyrosa
Dzięki za miłe przyjęcie.
U nas dzień wypadkowy. Szymuś pociągnął na siebie szafkę łazienkową a Zoo dość mocno zleciała z krzesła. Będą pięknie się prezentować przy wigilijnym stole
wisienka94
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 15 Sierpień 2017
- Postów
- 945
Ponoć najważniejszy jest środek. Najwięcej ma tej bomelaniny czy jakoś takJa nawet takiego jem. Kroje na plastry, potem obcinam skorke i albo kroje jak pizze i odcinam te srodki twarde albo wycinam nozem przed pokrojeniem. Trzymam takiego juz obranego i pokrojonego w plastikowym pojemniku w lodowce, spokojnie wytrzymalby nawet tydzien, ale zjadamy go szybciej [emoji1]
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
ewelinka10425
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 28 Grudzień 2012
- Postów
- 1 387
Tak ja z mam październikowych choć urodzilam we wrześniuEwelinka ty też z pazdziernikowych mam?
O matko dziewczyny tak lecicie z postami że ja chyba nie nadążę... Od wczoraj 25 stron :O
reklama
1
174974
Gość
@ewelinka10425, @Marciątko jak u was z wpisaniem do tabelki? Wpiszecie się same czy za was to zrobić?
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 102
- Wyświetleń
- 28 tys
- Odpowiedzi
- 16
- Wyświetleń
- 12 tys
Podziel się: