reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

@tola_tola i @wisienka94 macie hashi?

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom
tak dokładnie.niestety:(
O euthyrox chodzi? On nie ma negatywnego wplywu na ciaze. Ja biore 100 mcg bo musze zejsc do tsh 1-1.5.

wydaje mi się że Migdalove chodziło o ten drugi lek. przy zajściu to eutyrox się nawet zwiększa sporo
Hej :)
Jak dzień? Doczytałam tylko trochę - Kati, pięknie rośnie beta, gratulacje!!!
Ja biorę letrox 100, bo jestem na diecie bezlaktozowej, powiem Wam, że zmiana leku z euthyroxu i zmiana diety dużo u mnie zrobiła :) Tola odpisywałam Ci ostatnio, ale nie wiem, czy dotarłaś. Ja mam hashi i guzy na tarczycy (jak się nie uda w tym cyklu, to zrobię biopsje, bo rosną). A letrox/euthyrox w ciąży są w 100% bezpieczne, więc się nie stresujcie :)
nie doczytałam tego chyba.musialo mi to umknąć ja chyba też powinna brać letrox bo w zasadzie laktozy również powinnam unikać.pogadam z endokrynologiem.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
tak dokładnie.niestety:(

wydaje mi się że Migdalove chodziło o ten drugi lek. przy zajściu to eutyrox się nawet zwiększa sporo

nie doczytałam tego chyba.musialo mi to umknąć ja chyba też powinna brać letrox bo w zasadzie laktozy również powinnam unikać.pogadam z endokrynologiem.

A Ty pisałaś ostatnio, że masz ten sam zestaw co ja, io też? Bierzesz metę, czy walczysz dieta?

Ok to juz wszystko jasne. Co do guzow na tarczycy @StarAnia to nie martw sie na zapas.

Oj ostatnie trzy lata po porodzie córki miałam już takie przeprawy z lekarzami i tyle podejrzeń, że już na prawdę olewam (może trochę aż za bardzo ;p).
Zaliczyłam podejrzenie:
Tężyczki
SM
Raka rdzeniastego tarczycy
Tętniaka mózgu
Neuroboleriozy
I (najlepsze :D) alzheimera :D
Także te guzki to mi tam latają koło D... ;P

A Ty pisałaś ostatnio, że masz ten sam zestaw co ja, io też? Bierzesz metę, czy walczysz dieta?
nie biorę mety.zestaw mam ten sam z tym że przede mną wizyta u Endo i muszę powtórzyć badania.bo kiedyś kiedyś robiłam i wyszło mi że mam insulin.ale to było dawno nic z tym dalej nie zrobiłam przeszlam na post Dąbrowskiej i zaczęłam się czuć jak Bóg[emoji3]potem olalam sprawę itd.jak zaczęłam starać się o drugie dziecko i nie wychodziło zaczęłam się ponownie badać i postanowiłam zadbać o zdrowie.bo moje samopoczucie jest ok.choroby jedynie /aż przeszkadzają mi w zajściu.

Oj ostatnie trzy lata po porodzie córki miałam już takie przeprawy z lekarzami i tyle podejrzeń, że już na prawdę olewam (może trochę aż za bardzo ;p).
Zaliczyłam podejrzenie:
Tężyczki
SM
Raka rdzeniastego tarczycy
Tętniaka mózgu
Neuroboleriozy
I (najlepsze :D) alzheimera :D
Także te guzki to mi tam latają koło D... ;P
[emoji33][emoji33] matko i córko a ludzie narzekają jak im się katar zaczyna!ile Ty przeszłaś...ale wszystko rozumiem to podejrzenie?które absolutnie okazało się tylko podejrzeniem?!

Agss a Ty jesteś już na naszej liście?;)umknelas mi coś jak zaczęłaś tu pisac.pisalas już o sobie nam tu troszkę?

reklama
[emoji33][emoji33] matko i córko a ludzie narzekają jak im się katar zaczyna!ile Ty przeszłaś...ale wszystko rozumiem to podejrzenie?które absolutnie okazało się tylko podejrzeniem?!

Bolerioza wykluczona za pomocą badania metoda WB
Tężyczka przez próbę tezyczkowa.
Mam małe zmiany w mózgu, ale to może być zasługa nieleczonego jakiś czas Hashimoto (w chwili diagnozy miałam TSH 31,2 i ledwo żyłam).
Drętwienia od kręgosłupa.
Anizokoria po przebytym zapaleniu nerwu wzrokowego. Także mam się dobrze, nawet wyniki ładne ostatnio ;) Dąbrowska też przechodziłam :D

Do góry